Ansøg om lån her

Lån til campingvogn

Ansøg gratis og uforpligtendeFem grunde til at sammenligne lån via os:

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

Du sparer tid - 18 lånetilbud med én ansøgning

✓ Du er i sikre hænder - Vi passer på dine oplysninger

✓ Du får personlig betjening, hvis du har spørgsmål

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøgeTre grunde til at sammenligne lån via os:

Du sparer tid - 18 lånetilbud med én ansøgning

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge

LÅN PENGE
SAMLELÅN
Lånebeløb
130.000 kr
10.000 kr
500.000 kr
Løbetid
-
12 år
+
Forventet månedlig ydelse*
1.364
kr
* ved 7% deb. rente. Priseks.: Samlet kreditbeløb 130.000 kr. Var. deb. rente 3,60 - 20,95%. ÅOP 4,11 - 21,77%. Etb. omk. 3.900 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 167.258 - 260.000 kr. Løbetid 1-15 år.
Email
Ja, LendMe må kontakte mig via elektronisk post (e-mail og sms) med markedsføring af finansielle produkter og relaterede tjenesteydelser samt nyhedsbrev.
Næste
Gratis & uforpligtende
Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 6 minutter

Hvis du drømmer om friheden i at køre gennem Europa og selv bestemme, hvornår du gør ophold for at nyde den skønne natur, så er en campingvogn måske noget for dig. Du kommer nemlig meget tættere på familien, men du får også muligheden for at skabe nye venskaber på de lyse sommeraftener på campingpladsen.

Et køb af en campingvogn kræver dog ofte en større investering, så hvis dine egne midler ikke helt rækker til de oplevelser, kan et billigt lån være vejen til målet.

Hos mange banker har et lån til campingvogn de samme vilkår som et billån, hvilket betyder, at de stiller en række krav. Blandt andet kræver flere, at du selv kommer med 20% af udbetalingen på vognen, at den skal være købt hos en forhandler, eller at løbetiden højest er mellem 8 og 10 år på lånet.

Hvis du udfylder én ansøgning gennem os, bestemmer du selv, om du køber din campingvogn gennem en forhandler eller privatperson. Bankerne låner dig også gerne hele beløbet, og du kan vælge en løbetid på op til 12 år.

Du kan låne op til 400.000 kroner, og bankerne vender tilbage med et svar indenfor kort tid.

Lån til campingvogn
Vi samler tilbud fra op til 16 banker, så du sparer mest muligt

Prisen på en campingvogn afhænger af mange ting, men de væsentligste er størrelse, model, alder og ekstra tilbehør. Ifølge Søren Nedergaard Due, Area Sales Manager hos Erwin Hymer Group Nord, kan prisen for en ny vogn variere mellem 130.000 kroner og op til 700.000 kroner.

“Den typiske dansker vælger at købe en campingvogn til mellem 175.000 kroner og 225.000 kroner. Til den pris dækker den fint behovet for den almindelige dansker, der bruger den i de varmere måneder,” siger Søren Nedergaard Due.

Det er en større investering, hvor der også efterfølgende er udgifter til vægtafgift, værditab, forsikring, opbevaring, vedligeholdelse, syn og afbetaling på et eventuelt lån. Årligt er det beløb typisk på 5.000-6.000 kroner.

Typen af campingvogn bestemmer også prisen, og der er både mulighed for at bruge lidt ekstra på en vogn eller spare noget ved at købe den brugt.

Vinter campingvogn

Du skal bruge lidt flere penge, hvis du ønsker en campingvogn, du kan bruge hele året. Det kræver nemlig, at vognen eksempelvis har centralvarme, kraftig isolering og vandbåren gulvvarme, så du ikke fryser på skiferien.

“Hvis du vil have en ny vogn til brug hele året rundt, skal du minimum op og betale 350.000 til 400.000 kroner,” vurderer Søren Nedergaard Due.

Brugt campingvogn

“Hvis du vil købe en brugt campingvogn i en acceptabel stand, koster den mellem 60.000 og 70.000 kroner. Så er du ofte sikker på, at den kan tages i brug med det samme,” siger Søren Nedergaard Due.

Udover en brugt vogn er billigere i anskaffelse, så får du ofte også ekstraudstyr som fortelt og inventar med i købet. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være uforudsete udgifter til reparation og nyt inventar, så det er en god idé at vælge et udbredt mærke, så det er let at skaffe reservedele.

Du bør også beslutte, om du vælger at købe den hos en forhandler eller en privatperson. Hvis du køber hos en forhandler, gælder reklamationsretten på lige fod med nye campingvogne. Hvis du køber privat, er der ingen reklamationsret.

Campingvogn i naturen

Når du har besluttet dig for at købe en campingvogn, er der stadig nogle vigtige overvejelser, du bør gøre dig. Blandt andet er der en række vigtige spørgsmål, som er med til at bestemme prisen af vognen.

“Du bør gøre dig klart, hvor mange der skal være plads til, og om den skal bruges hele året eller i løbet af sommeren. Så mit råd er at starte lidt billigere og opgradere efter nogle år, da campingvogne ikke har samme værditab som biler," siger Søren Nedergaard Due.

Det er også et godt råd at køre en tur med den før købet, uanset om det er en ny eller brugt vogn. Den vej igennem får du et indtryk af, hvordan den er at køre med, og om der skal laves nogle reparationer, inden du køber den.

Det er også en rigtig god idé at få vejet campingvognen inden køb, især hvis du køber den brugt. Vægten kan nemlig være højere, end den er angivet på registreringsafgiften, da vognen kan have suget en masse fugt gennem tiden. Det kan både have betydning vægtafgiften, og om din bil må køre med den.

Hold øje med vægten

Vægtafgiften på vognen betales halvårligt, og det er uanset vægten. Taksterne kan findes på FDM.dk, som er de samme i dag, selvom der står 2019 på siden.

Vægten på campingvognen afgør også, om du og din bil må køre med den. På et almindeligt B-kørekort må bil og campingvogn ikke veje mere end 3.500 kilo, så meget tunge campingvogne kræver ofte, at du har et B/E-kørekort - også kaldet trailerkørekort.

Din bil har også en begrænsning på, hvor meget den må trække. Det finder du i din bils registreringsattest. Du kan også benytte dig af FDMs beregner til at se, hvad du må køre med.

Der er flere forskellige måder på, hvordan du finansierer din campingvogn. Du kan blandt andet vælge at købe den udelukkende for egne penge, finansiere den gennem forhandleren eller låne penge gennem bankerne.

Det er svært at finde rundt i mulighederne, men vi anbefaler, at du indsamler så mange tilbud som muligt. På den måde danner du dig et overblik ved at sammenligne de forskellige lån, så du finder ud af, hvordan du billigst muligt får råd til vognen.

Her er det vigtigt, at du holder tilbuddenes ÅOP op imod hinanden. ÅOP er nemlig de årlige omkostninger i procent og samler gebyrerne, renterne og renters rente på lånet. Den viser dig, hvad du samlet set skal af med hvert år, så du får muligheden for at justere dit budget efter lånet.

Den ÅOP, som du bliver tilbudt, afhænger af bankernes vurdering af din økonomi. De laver en kreditvurdering af dig, hvor de især kigger på din indtægt, din gæld og dit månedlige rådighedsbeløb. Der er flere måder, du sørger for, at du får det billigste lån.

Ved at afbetale lånet hurtigst muligt bliver dine samlede udgifter på lånet mindre, men sørg altid for at afstemme med dine andre månedlige udgifter, så din økonomi hænger sammen. Du har også mulighed for at ansøge om et lån med din ægtefælle eller samlever, så bankerne kan tilbyde jer en lavere rente.

Vi gør det muligt for dig at indhente tilbud fra helt op til 16 banker, så du gennem ét klik sammenligner flest mulige lånetilbud. Det er med til at sikre dig det billigste lån til din campingvogn.

Find det billigste lån
Få en pålydende rente på helt ned til 3,49%, når du låner til en campingvogn

Når du har købt campingvognen, er der også brug for et fortelt, så du kan være udenfor, når vejret er lidt dårligere og ud på de sene aftentimer. Mange forhandler det med i prisen ved køb, men hvis du køber det efterfølgende, koster det fra omkring 2.000 kroner og op alt efter kvalitet og størrelse.

Du tager typisk eget inventar med som dyner, bestik og andre køkkenredskaber, når du kører afsted, så der er ikke brug for den store investering i andet tilbehør. Derfor kan du nøjes med at smide 1.000-1.500 kroner efter udstyr som stole, bord og lignende.

Campingvogn med fortelt
Campingvogn med fortelt

Hvis det er første gang, du vil på campingferie, er det en god idé at leje en campingvogn, så du ser, om ferieformen er noget dig. Så betaler du nemlig kun for de dage, du bruger vognen, og kan vente med den store investering til bagefter.

“At leje en campingvogn i højsæsonen koster omkring 5.000 kroner for en uge, hvilket er ca. 700 kroner pr. dag. Uden for højsæsonen kan du finde priser til det halve,” siger Søren Nedergaard Due.

Hvis du så finder ud af, at det er noget for dig og familien, kan du vælge at købe en. Derigennem får du den frihed, som en campingvogn giver, så du selv bestemmer, hvornår du tager afsted i den og indretter den efter dine behov.

Fundet ud af, om du vil låne til en campingvogn?
Så sender du én ansøgning til 16 banker her
FAQ
A: Den typiske dansker betaler 175.000 til 225.000 kroner for en ny campingvogn. Hvis du vil købe en ny, du kan bruge hele året rundt, koster den fra 350.000 kroner og op.

En brugt campingvogn i god stand koster dig fra 60.000 kroner og op.
A: Med et almindeligt kørekort (B) har du ret til at køre en bil på højst 3500 kg totalvægt. Derfor må du altid køre med en anhænger på op til 750 kg totalvægt, men kun hvis bilen er godkendt til at kunne trække en sådan vægt.
A: Campingvogne skal ikke til periodesyn som biler, de skal kun til syn ved ejerskifte, import eller ændringer i registreringen.

Hvis campingvognen er indregistreret for under 5 år siden, skal der ikke et campingvogn syn til ved omregistrering.

Hvis campingvognen er indregistreret for mellem 5 og 10 år siden, skal den synes, hvis det er mere end 2 år siden, den blev synet sidst.

Hvis campingvognen er indregistreret for over 10 år siden, skal den synes, hvis det er mere end et år siden, den blev synet sidst.
A: Hvis du lejer en campingvogn i højsæsonen, koster det omkring 5.000 kroner for en uge. Uden for højsæsonen kan du finde priser til det halve.