Start ansøgning

Sådan sikrer du din privatøkonomi under lockdown

Hvordan sikrer du den rette balance mellem at udvise samfundssind uden, at din privatøkonomi lider? Vi giver dig her nogle råd til, hvordan du kommer igennem lockdown med skindet på næsen og undgår ubehagelige overraskelser.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 4 minutter

Har du overblik over, hvad du bruger dine penge på i den her svære tid med Corona? Det er der mange, der ikke har. Derfor er det en god ide at gennemgå dine forskellige udgifter, selvom det lyder både kedeligt og besværligt. Det hjælper dig nemlig med at få et godt overblik over, hvad du bruger dine penge på, og hvor du sparer mest muligt.

Vi skriver det her indlæg for at sikre, at du og din økonomi kommer bedst muligt gennem den nuværende lockdown. Derfor giver vi nogle bud på områder, som du bør holde øje med, så du har penge til tiden efter.

Når det kommer til dine udgifter til rent forbrug, f.eks. take-away, online handel, dagligvarer og andet her i Corona-tiden, bør du overveje, om disse køb virkelig er nødvendige.

Der skal selvfølgelig også være plads til fornøjelser, og at du viser samfundssind ved at støtte de danske virksomheder, men du skal også passe på din egen økonomi. Det kommer ofte bag på mange, hvor meget de bruger på forbrug, så sørg for at gennemgå dine udgifter og læg gerne et budget.

Spar penge med et samlelån
Har du flere dyre lån? Saml dem i et samlelån og få flere penge til dig selv.

Mange danskeres kørselsbehov har ændret sig i den her tid, så hvis du arbejder meget mere hjemme end før, bør du rette i dit kørselsfradrag, når din årsopgørelse bliver tilgængelig i midten af marts.

Som udgangspunkt er det ikke det største problem, hvis dit kørselsbehov er faldet, fordi det i de fleste tilfælde vil gøre det billigere for dig. Du skal dog være opmærksom på, at dit kørselsfradrag måske falder, og da du selv har pligt til at indberette det, risikerer du et skattesmæk, hvis du ikke får det gjort.

Mange udgifter som for eksempel husleje og andre boligudgifter er svære at lave om på. Men der er faktisk mange andre faste udgifter, som du sparer meget på at give et eftersyn.

Hvis du har abonnementer, som du aldrig bruger, er det en idé at få afmeldt dem, så du kan bruge pengene på noget andet. Det kan for eksempel være dit fitnessmedlemskab, dine forskellige streamingtjenester eller abonnementer på aviser og magasiner.

Du bør også tjekke, om du betaler dobbelt for nogle tjenester. Det kan for eksempel være, at du hver måned betaler til din gamle Netflix-konto, selvom streamingtjenesten samtidig indgår i dit mobilabonnement. Hvis du nemlig ikke selv opsiger den gamle konto, fortsætter det typisk selv, indtil du afmelder det.

I stedet for opsigelser er tiden også god til at finde billigere løsninger på dine eksisterende tjenester, hvor der især er store besparelser at hente på mobilabonnementer og TV-pakker. Selvom det umiddelbart virker som små beløb, sparer du flere penge på et helt år.

Hvis du har gæld, sparer du med stor sandsynlighed penge ved at lave et rentetjek på dit lån. Ønsker du derfor at spare penge under lockdown, bør du tjekke, om du kan få en lavere rente på dit lån hos en anden bank.

Der er kun fordele ved at tjekke renten på dit lån. Hvis du finder en anden bank, der kan tilbyde dig et billigere lån, kan du vælge at tage imod det nye tilbud. Du kan dog også bruge det til at forhandle renten på dit nuværende lån.

Hvis du ikke kan finde en bank, der har mulighed for at tilbyde dig en lavere rente, kan du blot glæde dig over, at du har det billigste lån.

Få et gratis rentetjek
Udfyld én ansøgning og få gratis og uforpligtende tilbud.

En anden mulighed er at samle dine lån, hvis du har flere små lån hos forskellige låneudbydere. På den måde sikrer du, at din rente er mest optimal, og du slipper for at betale de samme gebyrer flere steder.

Du kan med fordel også give dine forsikringer en gennemgang. Her bør du undersøge, om du har den rigtige forsikringssum, den rigtige selvrisiko, og om du er dobbeltforsikret gennem for eksempel fagforening eller pensionskasse.

Dit fokus bør også være på dine forsikringer for fremtiden, og om du bør tegne nye. Her kan du kigge på, om du er forsikret for eventuelt tabt arbejdsfortjeneste, sygdom eller i værste tilfælde død.

Det er også en god idé at overveje dine alternativer til at tage bilen, og specielt hvis du kører alene. Hvis du bor og arbejder i byen, eller du generelt bor indenfor en overkommelig afstand fra dit arbejde, kan du med fordel tage cyklen.

Sådan slår du nemlig to fluer med ét smæk. Du sparer penge på brændstof og slitage af bilen, og du sørger for at holde dig i gang i en tid, hvor mange fitnesscentre er lukket ned.

Har du flere dyre lån?
Saml dine lån via LendMe. Det er gratis og uforpligtende.