Ansøg her

Grønt billån

Tilbud på grønt billån fra flere bankerDerfor bør du finde et grønt billån via LendMe:

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

Du sparer tid - 18 lånetilbud med én ansøgning

✓ Du er i sikre hænder - Vi passer på dine oplysninger

✓ Du får personlig betjening, hvis du har spørgsmål

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøgeDerfor bør du finde et grønt billån via LendMe:

Du sparer tid - 18 lånetilbud med én ansøgning

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge

LÅN PENGE
SAMLELÅN
Lånebeløb
130.000 kr
10.000 kr
500.000 kr
Løbetid
-
12 år
+
Forventet månedlig ydelse*
1.364
kr
* ved 7% deb. rente. Priseks.: Samlet kreditbeløb 130.000 kr. Var. deb. rente 3,60 - 20,95%. ÅOP 4,11 - 21,77%. Etb. omk. 3.900 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 167.258 - 260.000 kr. Løbetid 1-15 år.
Email
Ja, LendMe må kontakte mig via elektronisk post (e-mail og sms) med markedsføring af finansielle produkter og relaterede tjenesteydelser samt nyhedsbrev.
Næste
Gratis & uforpligtende
Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 6 minutter

Et grønt billån er et lån, som du bruger til at købe en el- eller hybridbil. Hvis du vælger at optage lånet med sikkerhed, er renten typisk lavere end på et normalt billån, og din udbetaling vil ofte også være lavere.

Hvis du vælger at stille sikkerhed i din bolig eller i selve bilen, kræver flere låneudbydere dog, at bilen enten er en elbil eller en plugin hybridbil. Dermed tilbyder de ikke, at du får samme fordele, hvis du låner til en hybridbil.

Hvis du ansøger gennem os, blander bankerne sig til gengæld ikke i, hvilken grøn biltype du vælger at købe. Her vælger du frit ud fra dit eget behov.

Lån til elbil

En elbil er en bil, der udelukkende kører på el. I stedet for en forbrændingsmotor og en benzintank er der derfor en elmotor med et stort batteri, og elbilens rækkevidde varierer i dag realistisk fra mellem 80 kilometer og op til 400 kilometer på en opladning afhængigt af størrelsen på batteriet.

Du kan i dag købe en ny elbil fra omkring 160.000 kroner og op, og markedet for brugte elbiler bliver større år for år.

Det er også vigtigt, hvis du køber en elbil, at der er en ladestander nær dit hus. Hvis ikke der er en offentligt tilgængeligt i nærheden, bør du investere i en ladeboks til hjemmet, da en normal stikkontakt typisk ikke kan holde til belastningen fra en elbil.

Størstedelen af de elbilerne på vejene i dag kan hurtiglades, så det tager en 30-60 minutter at lade batteriet 80% op. En ladeboks til hjemmet koster fra 5.000 kroner og op, og derudover skal du også betale for installationen af den.

Vil du låne til en elbil?
Få et tilbud her

Lån til hybridbil

En hybridbil er en bil, der både kører på el og brændstof. Det betyder, at bilen kører på el, så længe der er energi nok på batteriet. Når batteriet så er tomt, kører bilen på en blanding af brændstof og el, da den også oplader sig selv, når motoren tænder, og bilen bremser.

Med en hybridbil skal du stadig tanke bilen, men du ender med at fylde den op færre gange end en bil, der kører på brændstof. Afhængigt af hvordan du kører hybridbilen, kan du nå op på at køre 50% af tiden på el.

Der findes også en type af hybridbiler, der hedder plugin hybridbiler (PHEV). Her lader bilen også batteriet op automatisk, men du har også muligheden for at oplade bilen med ledning, som en elbil.

Batteriet i en plugin hybrid er mindre end i en elbil, men det er større end i en hybridbil. Derfor vil den typisk kunne køre mellem 15 og 60 kilometer på et fuldt opladt batteri. Bilen passer derfor til dig, hvis du dagligt kører på by- og landeveje.

Det er også en god idé at investere i en ladeboks til hjemmet, hvis du køber en plugin hybridbil, og du ikke har adgang til en offentligt.

Brug for et lån til en hybridbil?
Op mod 18 banker gennemgår din ansøgning her

Der er en række fordele ved at investere i en grøn bil, hvad enten det er en elbil eller en hybridbil. De største er:

  • De er billigere at køre i
  • Der er færre omkostninger til værkstedsbesøg
  • De støjer mindre
  • Gensalgsværdien er højere
  • De er bedre for miljøet og klimaet

Derudover er der store afgiftsfordele, hvis du køber din grønne bil inden for de næste par år. Du skal nemlig ikke betale fuld registreringsafgift på el- og plugin hybridbiler inden 2023, hvis de koster under 400.000 kroner.

Flere låneudbydere tilbyder efterhånden grønne billån, og den største forskel mellem det og et normalt billån er, at det er øremærket el- og hybridbiler. Det betyder, at du ikke må bruge lånet på andre biltyper, og de vil typisk også have pant i din bil.

Til gengæld tilbyder de så en bedre rente end ved køb af diesel- eller benzinbil, og din egen andel af udbetalingen til bilen kan blive mindre. Normalt kræver flere låneudbydere, at du selv kommer med 20% af pengene til udbetalingen på en bil, men i nogle tilfælde kan du nøjes med 10% ved et grønt billån.

Hvis du derimod udfylder én ansøgning gennem os, kræver bankerne ikke, at du stiller sikkerhed i din nyindkøbte bil. De kan derfor ikke bestemme, at du på et tidspunkt skal sælge den.

Vi står også klar til at hjælpe, hvis du selv mangler penge til udbetalingen på det grønne billån et andet sted.

Mangler du til udbetalingen på din grønne bil?
Flere banker dækker ikke hele beløbet, hvis du vil købe en grøn bil

Efterspørgslen på grønne billån stiger for tiden, og flere banker begynder derfor at udbyde lån til det formål. Heriblandt finder vi banker som AL Finans, Lån & Spar Bank, Nordea, Nykredit med flere.

Her skal du være opmærksom på, at flere af bankerne kræver sikkerhed i din bolig eller bil, før de tilbyder attraktive renter for lånet. Derudover stiller de også krav til, at det skal være en elbil eller plugin hybridbil, så deres vilkår gælder ikke hybridbiler.

Hvis du udfylder en ansøgning om et grønt billån hos os, giver du vores samarbejdspartnere mulighed for at tilbyde dig en pålydende rente på helt ned til 3,49%.

Bankerne foretager hver især en kreditvurdering af dig, hvor de særligt kigger på din indkomst, gæld og rådighedsbeløb. Den rente, du får tilbudt, afhænger derfor af, hvordan din økonomiske situation ser ud.

En vigtig faktor for tilbuddet er også den løbetid, som du er med til at vælge på lånet. Her er det vigtigt, at du vælger en løbetid, så du hurtigst muligt får tilbagebetalt lånet, men samtidigt en der ikke ødelægger dit månedlige budget.

Du kan også vælge at tage en medansøger med på lånet, så I er to til at dele udgiften. Det gør bankerne mere villige til at låne jer penge, og det resulterer oftest i en lavere rente, som gør hele lånet billigere.

Udover den eventuelle afbetaling på lånet til en grøn bil fylder de øvrige udgifter også meget i det daglige budget. Her skal du tage højde for løbende udgifter som opladning og brændstof, forsikringer, reparationer samt rengøring af bilen.

Prisen på opladningen afhænger af en række faktorer, blandt andet om du oplader hjemme, eller om du har valgt en abonnementsløsning. FDM har udviklet en beregner, der hjælper dig med at finde ud, hvad den optimale løsning er for dig.

Når du køber en ny bil, er det også en god idé at få et nyt tilbud på din bilforsikring. I mange tilfælde samarbejder flere forsikringsselskaber med udvalgte bilmærker, så din forsikring kan blive billigere og dække mere, hvis du indhenter nye tilbud.

Bilen spiller en stor rolle i hverdagen for de fleste danskere, og den fylder derfor en stor del i budgettet. Derfor er det bedst, hvis du finder det billigst grønne lån til at finansiere dit bilkøb.

Vi anbefaler, at du indhenter tilbud fra flere banker, da det første tilbud nødvendigvis ikke er det bedste. På den måde sammenligner du flere lån og øger din chance for at finde det bedste og billigste tilbud.

Hvis du udfylder ansøgningen øverst her på siden, sender vi den ud til over 10 banker, så du ikke selv behøver at sende en ansøgning ud til hver enkelt. Det sparer dig for en masse tid, og efterfølgende kan du overskueligt sammenligne de indkomne tilbud og se, hvor du sparer mest.

Find et billigt grønt billån
Gennem os kan du få en pålydende på helt ned til 3,49%
FAQ
A: En elbil er en bil, der udelukkende kører på el. I stedet for en forbrændingsmotor og en benzintank er der derfor en elmotor med et stort batteri.
A: En ny elbil koster ifølge FDM fra 160.000 kroner og op. Markedet for brugte elbiler bliver desuden større for hvert år.
A: Alt afhængigt af hvordan du lader din elbil op, mener FDM, at det koster mellem 600 og 1.200 kroner om måneden at lade din elbil op. Det er beregnet ud fra, hvis du kører 20.000 kilometer om året.
A: En hybridbil er en bil, der både kører på el og brændstof. Det betyder, at bilen kører på el, så længe der er energi nok på batteriet. Batteriet oplader automatisk, så bilen skifter selv til at køre på brændstof, mens den lader.