Go back to form

Det er tid til at få en opsparing

Det kan være sværere end det ser ud til at lave en opsparing. Læs med her og få LendMes bud på, hvordan du nemmest laver en opsparing.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 2 minutter

De fleste af os har på et eller andet tidspunkt modtaget det gode råd om at få lavet en opsparing. Vi ved dog, at pengene ikke hænger på træerne, og en opsparing ikke laver sig selv. Derfor har vi samlet fem gode råd til, hvordan du får overskud i økonomien til at lave en opsparing.

Læg et budget! Du har hørt det så mange gange før, og det kan ikke siges ofte nok. Ved at lave et budget, holdes privatøkonomien i form. Der er nemlig andre måder at blive rig på end ved ikke at bruge penge, men det kræver, at du styrer, hvordan du bruger dine penge.

Fristelser er der nok af i hverdagen, så det er vigtigt at kende faldgruberne, så du er i stand til at styre uden om fælderne. Hvis du er sulten, bør du ikke gå i supermarkedet, og er pungen tom så tag ikke på ”jeg kigger bare-shopping”. Det er vigtigt at kende sig selv, så man ikke lader sig lokke. Drop derfor fristelserne, så du undgår unødvendige køb.

Dit forbrug kan let undergrave dine muligheder for at spare op. Et vigtigt råd er at finde nogle faste vaner i hverdagen, så blandt andet take-away-brochuren ikke hives frem fra skuffen, hver gang overskuddet melder sit fravær. De faste vaner kan for eksempel være i form af en madplan, så der kun handles ind til præcis det måltid, der står på menuen.

kvinde i supermarked

En måde hele tiden at styrke motivationen for en opsparing er ved at visualisere sine drømme. Det kan gøres så enkelt som ved at hænge et billede på køleskabsdøren af det, du gerne vil spare op til. Sådan bliver du hele tiden mindet om formålet med opsparingen.

Som sagt, giver en opsparing altid overskud i økonomien, hvis større betalinger lurer lige om hjørnet. Hvis du på den anden side ikke har tid til at få lavet en opsparing, så må du ikke begå den største fejl ved at kigge efter det hurtigste kviklån. Hvis du har brug for pengene indenfor den nærmeste fremtid, er der fordele at hente ved at bruge LendMes tjeneste. Ved at bruge vores ansøgningsskema, forsikres du om, at du får et lån tilpasset din økonomi.