Er det forsvarligt at låne penge online?

Overvejer du at søge om et lån via en online bank, men er du i tvivl, om det er sikkert? Så læs med her, hvor vi giver dig svaret.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 3 minutter

Et online lån er et lån, som du kan søge om via nettet. Du kan blandt andet gøre det hos en af de mange online banker. Da det hele foregår online, betyder det, at du kan lave ansøgningen hjemme fra din egen stue. Du slipper dermed for at skulle ned i banken og snakke med en bankrådgiver.

Du kan søge om flere forskellige lån online, blandt andet privatlån, billån, boliglån, forbrugslån osv.

Ansøg om lån
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende.

Der er mange, som fejlagtigt tror, at de altid får det bedste og billigste lån ved at gå ned i sin egen bank. Dette er dog langt fra altid tilfældet. Online långivere er nemlig blevet meget konkurrencedygtige på markedet.

Derfor bør du altid indhente og sammenligne tilbud fra både din egen bank og nogle af online bankerne. Ellers risikerer du at gå glip af kæmpe besparelser.

Hos LendMe viser vores data, at den gennemsnitlige rente, som brugerne får, er helt nede på 7.5%. Det er et meget konkurrencedygtigt niveau, når man tager udgangspunkt i de såkaldte usikrede lån, hvor långiveren ikke har pant i eksempelvis bolig eller bil.

Hos LendMe hvor alle lån bliver formidlet online, sparede vi i 2018 vores brugere for mere end 50 millioner kr. blot ved at indhente tilbud fra flere banker. Tilbud som brugerne nemt og overskueligt kunne sammenligne og efterfølgende vælge det bedste.

Nationalbankens nyeste tal viser også, at forbrugslånsrenten er historisk lav. Siden 2013 er den faldet med 30%. Disse tal sammenholdt med at online bankerne er konkurrencedygtige taler for, at der kan være mange penge at spare både, hvis du skal optage et nyt lån, eller blot ønsker at få tjekket, om du kan få en bedre rente på dit nuværende lån. Så hvis du ikke har fået tjekket din rente de seneste år, bør du gøre dig selv den tjeneste og få det gjort.

Når vi snakker om lån via online banker og långivere, findes der også långivere, som man skal være opmærksom på. Det er ofte disse långivere, som tilbyder renter og ÅOP’er på flere hundrede procent, og hvor godkendelsesraten måske er lidt for høj.

Men hvis du kun benytter dig af de banker og långivere, som altid foretager en grundig og forsvarlig kreditvurdering, så er du sikker på, at du ikke ender ud med at optage gæld, som din nuværende økonomi ikke kan bære.

Kvinde der skriver på sin computer
Når vi snakker om lån via online banker og långivere, findes der også långivere, som man skal være opmærksom på. Det er ofte disse långivere, som tilbyder renter og ÅOP’er på flere hundrede procent, og hvor godkendelsesraten måske er lidt for høj.

Det kan selvfølgelig godt være svært at gennemskue, hvilke banker og långivere, der vægter kreditvurderingen højt. Derfor kan du roligt lave en online ansøgning via LendMe. Vi samarbejder nemlig kun med anerkendte banker, som alle har stor fokus på kreditvurdering og forsvarlig långivning.

Alle banker og långivere er også underlagt Finanstilsynet, hvis opgave er at holde øje med, at alle regler og love bliver overholdt.

Ifølge loven skal alle online långivere vise et vejledende priseksempel sammen med ansøgningsformularen. Selvom det kun er et eksempel, giver det alligevel en god ide om, hvilket renteniveau, du kan forvente hos den pågældende långiver.

Det er desværre tidskrævende at indhente og sammenligne flere lånetilbud selv, da det kræver masser af overskud og kontakt med flere forskellige banker.

Hos LendMe mener vi, at alle har ret til fuld gennemsigtighed og overblik i et komplekst lånemarked. Derfor får du med blot én enkelt låneansøgning mulighed for at modtage personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. På den måde kan du nemt og overskueligt sammenligne dine tilbud og træffe den bedste beslutning med ro i maven.

Uanset om du ønsker at tjekke renten på dit nuværende lån, vil samle flere dyre lån i et samlelån eller leder efter et nyt lån med en rente, der er til at overskue, så hjælper LendMe dig. Det er helt gratis og uforpligtende at bruge LendMe

Ansøg om lån
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende.