Er det forsvarligt at låne penge online?

Overvejer du at søge om et lån via en online bank, men er du i tvivl, om det er sikkert? Så læs med her, hvor vi giver dig svaret.

Hvad er et online lån

Et online lån er et lån, som du kan søge om via nettet. Du kan blandt andet gøre det hos en af de mange online banker. Da det hele foregår online, betyder det, at du kan lave ansøgningen hjemme fra din egen stue. Du slipper dermed for at skulle ned i banken og snakke med en bankrådgiver.

Du kan søge om flere forskellige lån online, blandt andet privatlån, billån, boliglån, forbrugslån osv.

Læs også Hvordan låner jeg penge online

# Fordele ved online lån

Der er mange, som fejlagtigt tror, at de altid får det bedste og billigste lån ved at gå ned i sin egen bank. Dette er dog langt fra altid tilfældet. Online långivere er nemlig blevet meget konkurrencedygtige på markedet.

Derfor bør du altid indhente og sammenligne tilbud fra både din egen bank og nogle af online bankerne. Ellers risikerer du at gå glip af kæmpe besparelser.

Hos Lendme viser vores data, at den gennemsnitlige rente, som brugerne får, er helt nede på 7.5%. Det er et meget konkurrencedygtigt niveau, når man tager udgangspunkt i de såkaldte usikrede lån, hvor långiveren ikke har pant i eksempelvis bolig eller bil.

Hos Lendme hvor alle lån bliver formidlet online, sparede vi i 2018 vores brugere for mere end 50 millioner kr. blot ved at indhente tilbud fra flere banker. Tilbud som brugerne nemt og overskueligt kunne sammenligne og efterfølgende vælge det bedste.

Nationalbankens nyeste tal viser også, at forbrugslånsrenten er historisk lav. Siden 2013 er den faldet med 30%. Disse tal sammenholdt med at online bankerne er konkurrencedygtige taler for, at der kan være mange penge at spare både, hvis du skal optage et nyt lån, eller blot ønsker at få tjekket, om du kan få en bedre rente på dit nuværende lån. Så hvis du ikke har fået tjekket din rente de seneste år, bør du gøre dig selv den tjeneste og få det gjort.

Læs også Så meget har vi sparet brugerne for i 2018

# Søg trygt online

Når vi snakker om lån via online banker og långivere, findes der også långivere, som man skal være opmærksom på. Det er ofte disse långivere, som tilbyder renter og ÅOP’er på flere hundrede procent, og hvor godkendelsesraten måske er lidt for høj.

Men hvis du kun benytter dig af de banker og långivere, som altid foretager en grundig og forsvarlig kreditvurdering, så er du sikker på, at du ikke ender ud med at optage gæld, som din nuværende økonomi ikke kan bære.

Det kan selvfølgelig godt være svært at gennemskue, hvilke banker og långivere, der vægter kreditvurderingen højt. Derfor kan du roligt lave en online ansøgning via Lendme. Vi samarbejder nemlig kun med anerkendte banker, som alle har stor fokus på kreditvurdering og forsvarlig långivning.

Når du har lavet en låneansøgning online på Lendmes hjemmeside, sender vi den sikkert videre til de banker, som vi samarbejder med.

Derudover hjælper vi dig med at indhente og sammenligne lånetilbud. Du kan derfor ved blot at udfylde en enkelt låneansøgning, modtage uforpligtende lånetilbud fra op til 7 forskellige banker.

Ansøg om lån Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende. Ansøg nu

# Finanstilsynet hjælper også

Alle banker og långivere er også underlagt Finanstilsynet, hvis opgave er at holde øje med, at alle regler og love bliver overholdt.

Ifølge loven skal alle online långivere vise et vejledende priseksempel sammen med ansøgningsformularen. Selvom det kun er et eksempel, giver det alligevel en god ide om, hvilket renteniveau, du kan forvente hos den pågældende långiver.