Hvorfor kan jeg ikke låne penge

Har du fået et afslag på din låneansøgning, og er du ikke helt afklaret med, hvorfor du ikke fik lånet? Få her nogle typiske eksempler på, hvorfor du har fået afslag.

Har du fået et afslag

Det kan være svært at komme med en konkret forklaring på, hvorfor en kunde har fået et afslag på sin låneansøgning. Hos Lendme får vi ikke en begrundelse fra bankerne på, hvorfor en kunde har fået et afslag. Dog er der nogle generelle faktorer, som spiller ind, når banken foretager en kreditvurdering.

Hvis du har ansøgt om et lån og derefter fået et afslag fra banken, kan det måske godt lyde lidt voldsomt. Derudover kan det skabe frustration, da der jo har været en årsag til, at du har ansøgt om et lån. Dog betyder afslaget bare, at bankerne har foretaget en kreditvurdering af din økonomi og vurderet, at der ikke er luft nok i økonomien til, at du kan afdrage på et lån. Derfor kan banken ikke tilbyde dig et lån.

# Din økonomi spiller ind, når du vil låne penge

En medansøger kan øge dine chancer for at få godkendt lånet samt for at opnå bedre renter.

Bankerne vurderer naturligvis også din indtægt under kreditvurderingen, da de skal overveje, om du har mulighed for at betale af på den månedlige ydelse. Derfor vil det altid være en fordel, hvis du har en medansøger med på lånet. Ved at have en medansøger med på lånet, kommer vedkommendes indtægt også med i kreditvurderingen, og dette kan øge dine chancer for at få godkendt lånet samt for at opnå bedre renter.

Hvis du har fået et afslag på et forholdsvis højt lånebeløb, kan det ydermere anbefales, at du næste gang ansøger om et mindre beløb, hvis du skal låne penge. Du kan evt. selv prøve at regne ud, hvor mange penge du har til rådighed hver måned efter dine faste udgifter. Derudover er en god ide at lægge et budget for at finde ud af, hvor meget man kan afdrage om måneden.

Læs også Sådan lægger du et budget

# Er du registreret i RKI

Hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret , er det meget svært at få et lån hos de fleste banker. Dette gælder også de banker, som Lendme samarbejder med. Formålet med RKI er at give et signal til andre kreditorer om, at du ikke har betalt dine regninger samt for at beskytte låntagere og forhindre dem i at optage mere gæld.

Overvej i stedet for, hvordan du kommer ud af RKI. Først og fremmest anbefales det, at du starter med at få et overblik over, hvilke långivere du skylder penge, og hvor meget gæld du har hos dem hver især. Derefter bør du altid kontakte dine kreditorer med det formål at undersøge, om I sammen kan finde en afdragsordning, som fungerer for begge parter.

Læs også Registrering og sletning fra RKI

# Husk at angive den korrekte gæld

Hvis du ikke angiver den korrekte gæld i din låneansøgning, risikerer du at få et lånetilbud fra en bank, som efterfølgende bliver trukket tilbage.

Når du ansøger om et lån, skal du altid angive al din gæld. Det vil sige alle de steder du har et lån, f.eks. et boliglån, billån, forbrugslån osv. Hvis du har mange lån flere steder, kan det godt være uoverskueligt at finde ud af præcis, hvor meget gæld du har optaget.

Hvis du ikke angiver den korrekte gæld i din låneansøgning, risikerer du at få et lånetilbud fra en bank, som efterfølgende bliver trukket tilbage. Hvis de oplysninger som bankerne indhenter via SKAT ikke stemmer overens med dem, du har angivet i låneansøgningen, kan du allerede på baggrund af denne uoverensstemmelse blive afvist af banken med det samme.

Læs også Sådan finder du dine gældsposter