Lån penge sammen med en medansøger

Hvis du overvejer at låne penge, men er i tvivl om, hvorvidt du kan blive godkendt til et lån, kan du overveje at få en medansøger med på lånet.

Vores data viser nemlig, at der er lidt over 20 % større chance for at få et lån, hvis du har en medansøger. Derudover får de af vores brugere, som har en medansøger 10-40 % lavere rente.

Hvad er en medansøger

En medansøger på dit lån er, når du vælger at have en anden person med på lånet. Det vil sige, at I er to ansøgere på lånet og dermed to, der hæfter for lånet.

Dette betyder, at långiverne vurderer ansøgningen både ud fra dig og din medansøgers økonomi, når de skal foretage en kreditvurdering.

Læs også Hvad er en kreditvurdering

# Fordelen ved en medansøger

Alt efter din økonomiske situation, kan en medansøger være med til at øge chancerne for, at långiverne ønsker at tilbyde dig et lån. Det skyldes blandt andet, at I er to, som hæfter for lånet. Så hvis du eksempelvis mister dit job, eller af andre årsager ikke kan betale af på lånet, er der stadig en medansøger, som kan betale af på lånet.

Der er derfor en lavere risiko for banken i at tilbyde dig et lån, hvis du har en medansøger med på lånet.

Udover at en medansøger forøger din chance for at få et lån, vil det i mange tilfælde også have en positiv indvirkning på renten. Det ses nemlig ofte, at en ansøger, der har en medansøger med på lånet, får en lavere rente.

Ansøg om lån Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende Ansøg nu

# Hvem kan være medansøger

Mange vælger sin partner som medansøger. Men der er ingen krav om, at det skal være din partner, som er medansøger. Det kan også være en ven, et familiemedlem eller en bekendt.

Din medansøger behøver nemlig ikke at være en person, som du deler adresse eller økonomi med. Dette betyder også, at du sagtens kan have en medansøger på dit lån, selvom du er single eller bor alene.

# Begge har ansvaret for lånet

Når du vælger at have en medansøger med på dit lån, skal dig og din medansøger være opmærksomme på, at I begge har ansvar for lånet. Dette er fordi I begge skal underskrive en låneaftale med NemID og således er det både dig og din medansøger, der hæfter for lånet.

Desuden skal dig og din medansøger også få afklaret, hvor højt lånebeløbet skal være, og hvad den månedlige ydelse skal sættes til med udgangspunkt i jeres økonomi.

Læs også Er det sværere at låne alene

# Lad Lendme hjælpe dig

Hvis du leder efter et lån sammen med din medansøger, så er Lendme et godt sted at starte. Hos Lendme kan du nemlig ved blot at udfylde en enkelt låneansøgning indhente uforpligtende lånetilbud fra op til 7 forskellige banker.

Derudover kan du i mange tilfælde også sparer en masse penge ved at benytte dig af Lendme. I 2018 har vi nemlig sparet vores brugere for mere end 50 millioner kroner.