Tilfredse brugere er vores forretning

Få personlige tilbud fra flere banker

LendMe kan som de første i Danmark indhente flere tilbud på privatlån - og du skal kun ansøge én gang.

Ansøg gratis
Ansøg gratis

Udfyld én ansøgning når du skal låne penge, så indhenter vi et individuelt tilbud fra bankerne

Tilbud på lån
Modtag tilbud

Du modtager lånetilbud fra bankerne, og du kan nu vælge det tilbud, der passer dig bedst 

Vælg det bedste lån
Vælg det bedste lån

Du er ikke forpligtet til noget, før du sender de underskrevne lånedokumenter til banken 

DIN TRYGHED

LendMe har som formål at hjælpe danske låntagere med at finde de bedste lån. Det er sikkert, enkelt og gratis.

Ansøg nu

Sikkert

Sikkert

Vi garanterer, at dine data altid behandles sikkert og fortroligt. Vi sender og modtager al data krypteret, og opdaterer løbende vores systemer for at opnå den højeste datasikkerhed.

Enkelt

Enkelt

Det er nemt og hurtigt at søge om lån gennem LendMe. Udfyld vores ansøgning her på siden, så håndterer vi resten. Vi holder dig underrettet pr. mail og SMS.

Gratis

Gratis

Der er ingen omkostninger forbundet med at søge om lån gennem LendMe. Også selv hvis du vælger ikke at gøre brug af de tilbud, du får. God fornøjelse.

Vi blogger om lån og finans

Læs vores seneste tre blogindlæg om lån og privatøkonomi.

FÅ ET PRIVATLÅN

På denne side præsenterer vi, hvad et privatlån er. Formålet er at skabe kendskab til privatlån og give et overblik over de forskellige lånemuligheder. Vi forklarer blandt andet, hvad forskellen mellem sikrede og usikrede privatlån er, samt hvilke omkostninger du kan forvente i forbindelse med lånet.

Hvis du overvejer at søge om et privatlån, eller blot ønsker at få mere information om emnet, er du derfor kommet til det rette sted. Vi guider dig nemlig igennem alt, hvad du skal vide om privatlån.

HVAD ER ET PRIVATLÅN

Et privatlån er et lån som udbetales til privatpersoner og står i modsætning til erhvervslån som udbetales til virksomheder eller landbrugsbedrifter. Hos LendMe har du mulighed for at få uforpligtende lånetilbud på privatlån fra 7 forskellige banker. Uanset om du skal låne 5000 kr eller 500.000 kr. så er der for de fleste danskere mange penge at spare ved at vælge det billigste lånetilbud på markedet.

På denne side kan du læse meget mere om hvad et privatlån er og hvordan du kan finde det billigste lån på markedet. Vores kunder sparer i gennemsnit 12.500 kr når de indhenter lånetilbud via vores platform.

HVAD DÆKKER ET PRIVATLÅN OVER?

Da et privatlån blot er en betegnelse for et lån, der gives til privatpersoner, bruges det ofte om flere forskellige låntyper herunder særligt:

SIKREDE OG USIKREDE PRIVATLÅN

Inden for privatlån findes der mange forskellige låntyper fx boliglån, forbrugslån, realkreditlån, kviklån, billån osv. Den vigtigste skelnen i forhold til at forstå disse typer lån er sikrede og usikrede lån.

Sikrede lån er privatlån, som banken giver med sikkerhed i fx bolig, bil eller båd. Som låntager skal du altså stille garanti for lånet ved at give pant i den bolig eller bil, du skal bruge lånet til at købe.

Hvis du af den ene eller anden grund ikke kan betale renter og afdrag på dit sikrede lån, kan banken kræve, at du sælger din bolig eller bil for at betale pengene tilbage. Det betyder samtidig, at lånet er bundet til at købe netop den bolig eller bil, som I har aftalt. Sikrede lån kan være billån, boliglån, realkreditlån og lignende. Denne lånetype er forbundet med en mindre risiko for bankerne, og man vil derfor ofte kunne få en relativ lav rente.

Usikrede lån er lån uden sikkerhed i ejendom. Det betyder, at du som låntager ikke er bundet til at bruge lånet på noget bestemt, men selv kan råde over pengene. Disse lån kaldes ofte forbrugslån, ferielån, kviklån, bryllupslån samt visse typer af bil- og boliglån.

Usikrede lån er forbundet med en større risiko for bankerne, og denne type lån vil derfor ofte have en lidt højere rente end de sikrede lån. Samtidig er lånebeløbet ofte lidt mindre og løbetiden lidt kortere end for sikrede lån.

PRIVATLÅN OG ERHVERVSLÅN

I modsætning af et privatlån er således et erhvervslån.

Erhvervslån bruges ofte til finansiering af opstartsomkostninger eller til investering i nye ejendomme, maskineri eller andet forbundet til at drive virksomhed. Betingelserne for at få et erhvervslån hænger sammen med en vurdering af virksomhedens likviditet, driftsomkostninger, afskrivninger og lignende. Her kigger man ikke på ansøgerens private økonomiske forhold, og samtidig må lånet ikke indgå i ansøgerens privatøkonomi.

Når bankerne og andre lånudbydere omvendt vurderer ansøgninger om privatlån, kigger de på ansøgerens private økonomiske forhold og laver en såkaldt kreditvurdering.

Privatlån er altså en betegnelse, der skal hjælpe bankerne med at adskille forskellige typer ansøgere og processer for lånet.

LÅN FRA 5000 til 500.000 kr. til den billigste pris

Da et privatlån som før nævnt dækker over flere typer af lån, så kan beløbet på et privatlån ligeledes variere meget.

Her hos Lendme.dk har du mulighed for at låne fra 5000 kr. og helt op til 500.000 kroner. Du bestemmer som sagt helt selv, hvad du ønsker at bruge dine penge til. Privatlån bruges både til store og små investeringer der kan række fra penge til nyt tøj eller nye møbler eller til afholdelse af et kommende bryllup eller til at investere i et hus eller en ejerlighed.

Uanset om du skal låne et stort eller et lille beløb, er der altid grund til at se sig om efter det billigst mulige lån.

Der er i dag stor forskel på, hvad det kan komme til at koste dig at tage et lån. Hos LendMe har vi hjulpet mange tusinde danskere med at finde det bedste priser på deres lån.

Vores egne undersøgelser viser at en gennemsnittelig bruger af vores platform sparer 12.500, når de sammenligner lånetilbud fra forskellige banker.

At låne penge er ligesom at benytte enhver anden service eller at købe ethvert andet produkt – hvilket betyder, at prisen altid kan forhandles. Og det gælder særligt lån. Bankerne er virksomheder ligesom alle andre, der skal kæmpe om kundernes gunst, hvilket man oftest kun får ved at tilbyde de bedste priser. Men i modsætning til mange andre brancher og industrier, så er konkurrencen relativ lav inden for banksektoren.

Det skyldes blandt andet, at vi danskere er meget loyale over for vores bank. Det betyder dog, at mange danskere langt fra får det billigste tilbud på markedet, når de skal ud og låne penge til det ene eller det andet formål.

Og når det kommer til lån, så kan små afvigelser i renterne eller i ÅOP’en have en stor økonomisk betydning – og derfor gælder det om at holde tungen lige i munden.

DIN KREDITVURDERING ER AFGØRENDE FOR DIT LÅNETILBUD

Men selvom, at der kan være mange penge at spare for de fleste ved at indhente flere lånetilbud, så vil der altid være en stor forskel på, hvor meget det vil koste dig at tage et specifikt lån. En bank vil altid tage udgangspunkt i en kreditvurdering, når de skal tilbyde dig et lån.

En kreditvurdering er en vurdering af ansøgerens privatøkonomi og omfatter blandt andet en vurdering af indtægter, udgifter, eksisterende gæld, ejendom, forsikringsstatus og rådighedsbeløb.

Når man ansøger om privatlån, vil banken vurdere ansøgerens kreditstatus for at vurdere risikoen ved at låne penge til ansøgeren. Hvis ansøgeren har et højt forbrug, høj gæld og en lille indkomst, vil banken vurdere, at der er en høj risiko for, at ansøgeren ikke kan betale privatlånet tilbage. For at minimere et eventuelt tab, vil banken tilbyde et lån med en lidt højere rente og oprettelsesgebyr, eller helt undlade at tilbyde lån.

Har ansøgeren derimod en sund økonomi med luft til at afdrage på et lån, vil banken med glæde låne penge ud - og så vil den skrue ned for renter og gebyrer for at tiltrække ansøgeren som kunde.

INDHENT ET PERSONLIGT LÅNETILBUD

Markedet for privatlån er meget stort, og privatlån går under mange forskellige navne. Boliglån, samlelån, kviklån, billån, sms-lån og forbrugslån er bare nogle af de mange lånetyper, der går under betegnelsen privatlån.

Uanset hvilken type privatlån, du specifikt er på jagt efter, er det altid en god idé at indhente tilbud fra flere banker, inden du takker ja til en låneaftale. Vær opmærksom på, at de tilbud, du finder på mange låneudbyderes hjemmesider, er estimater. Så lad dig ikke lokke af billige fra-renter. Det endelig tilbud om lån beror på en personlig kreditvurdering af dig som ansøger.

De vilkår, som kommer til at gælde specifikt for dig, fremgår af det personlige lånetilbud. Vær derfor opmærksom på vilkårene i det personlige tilbud til dig, inden du skriver under på en låneaftale.

HVAD SKAL DU VÆRE SÆRLIGT OPMÆRKSOM PÅ NÅR DU SAMMENLIGNER PRIVATLÅN?

Når det gælder privatlån, er der flere ting, som du bør være opmærksom på, når skal sammenligne de tilbud du har fået. Nogle af de vigtigste ting at have for øje er:

  • Låntypen
  • Lånets løbetid
  • Renten
  • Stiftelsesomkostninger
  • ÅOP

LÅNTYPEN

Det første du skal være særligt opmærksom på, når vi taler privatlån, er hvilken slags lån du i sidste ende bliver tilbudt. Et privatlån er som sagt et paraplyord der dækker over mange forskellige låntyper, hvilket både gælder sikrede og usikrede lån.

I forbindelse med eksempelvis køb af en bil kan man både optage et billån eller et forbrugslån til dette formål. Forskellen er dog, at et billån er et sikret lån imens et forbrugslån ikke er sikret, hvilket afspejler sig i renten. Når du skal optage et privatlån, er det derfor afgørende at gøre sig klart, hvad pengene skal bruges til helt konkret og herudfra finde det mest passende lån.

LØBETIDEN

Det næste du bør kigge på, er dit låns løbetid. Løbetiden fortæller over hvor lang en periode dit lån skal betales tilbage. Jo længere dit lån løber, jo mere kommer du til at betale i rente over tid. Men hvis du skal låne et relativt højt beløb, kan det være rart med en lang løbetid, da man derved har relativt bedre mulighed for at justere sin økonomi og sine prioriteringer i modsætning til ved kortere lån.

RENTEN

Det tredje du skal være opmærksom på, når du modtager et tilbud på et privatlån, er renten. Renten er den del af dit lånebeløb, som løbende tilskrives dit lånebeløb hver termin. Renten er noget som de fleste kan forholde sig til. Renten vil afspejle den risiko banker anser der er ved at have dig som kunde – eller ved at låne dig penge. Renten påvirkes dog også af dit låns løbetid, hvorfor man oftest får en lavere rente, hvis man vælger at betale det lånte beløb hurtigere tilbage.

STIFTELSESOMKOSTNINGER

Det fjerde du skal være opmærksom på, er hvilke eventuelle stiftelsesomkostninger, der kan være ved at tage et pågældende lån. Her er det meget forskelligt hvilket omkostninger der er fra bank til bank, når det kommer til at udstede et lån. Derfor kan der være mange penge at spare her. Nogle lån skal også tinglyses såsom bolig- og andelsboliglån. Dette kan du dog ikke komme udenom.

ÅOP

Det sidste og også det vigtigste du bør kigge på, når du skal sammenligne privatlån, er ÅOP. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og viser, hvor meget det i sidste ende vil koste dig at optage lånet. ÅOP’en kaldes derfor også for kiloprisen på et lån. At sammenligne ÅOP’en er den bedste metode til at sammenligne vilkårene i de forskellige lån.

SPAR TID OG PENGE

Det kan være tidskrævende at indhente personlige tilbud fra flere banker, fordi bankerne har hver deres ansøgningsskema og -proces. Hos LendMe har vi gjort det nemt at ansøge om privatlån flere steder på en gang.

Når du udfylder et ansøgningsskema, sender vi det til alle de, banker vi samarbejder med, og giver dig direkte besked, når der kommer lånetilbud ind til dig. Vi samler dine tilbud i en oversigt, hvor du kan kigge vilkårene igennem, inden du takker ja. Det er både gratis og uforpligtende, at ansøge om privatlån gennem LendMe.

Alle hverdage fra 10.00 - 16.00

Det skal være enkelt og trygt at låne penge gennem LendMe. Derfor er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os på kundeservice@lendme.dk, hvis du har spørgsmål til os. Vi svarer oftest med det samme, men altid indenfor én hverdag.

Få tilbud på privatlån fra op til 7 banker