Sådan får du mest ud af dine penge

Har du svært ved at få pengene til at række hele måneden, eller har du svært ved at spare op. Så læs med her, hvor vi guider dig til, hvordan du får mest ud af dine penge.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 3 minutter

Når du ønsker at få mest ud af dine penge, er det relevant, at du først skaber dig et overblik over din økonomi.

Først og fremmest er det vigtigt, at du har styr på alle dine indtægter, udgifter og eventuel gæld. Herefter er det nemmere for dig at beregne dit månedlige rådighedsbeløb. Ved at gennemgå din økonomi, er det også nemmere for dig at finde ud af, hvor mange penge, du bruger på forbrug. Med forbrug menes blandt andet cafeture, tøj, elektronik etc.

Saml dine dyre lån
Undgå at betale for meget. Saml dine dyre lån i ét samlelån. Du sparer penge og får bedre overblik

Der skal selvfølgelig være plads til at have det sjovt, men tit er det på forbrugsudgifterne, at folk bruger mange penge uden at tænke over det. Derfor er det på denne post, hvor det tit er nemmest for dig at spare penge.

Når du kender til dine forbrugsudgifter, bør du altid lave et budget og se, hvilke poster du kan spare penge på.

Bord med ting

Hvis budgettet tillader en opsparing, er det altid en god ide at sætte penge til side.

Med en opsparing får du mulighed for at spare op til dine drømme. Derudover har du også penge til eventuelle uforudsete udgifter, og du slipper derfor for at stå i en situation, hvor du f.eks. bliver nødt til at tage et hurtigt og dyrt lån til en tandlægeregning eller reparation af din bil.

Hvis du har en stor opsparing, som du gerne vil have mest ud af, skal du overveje at investere nogle af pengene. Du får nemlig meget lidt ud af at have dem stående på bankbogen grundet de meget lave renter.

Ifølge en undersøgelse fra Nationalbanken bliver danske privatkunders indskud i bankerne ved med at stige. I 2018 havde danskerne i alt 870 mia kr. stående på deres bankkonti. Ifølge Nationalbanken betyder det, at danskerne går glip af rigtig mange penge.

Hvis du ønsker at få mere ud af din opsparing, kan du derfor investere dine penge i eksempelvis aktier eller obligationer. Husk dog altid på, at der også er en risiko for, at du taber pengene.

Hvis du har gæld, kan der sagtens være mange penge at spare, hvis du løbende tjekker, om du kan få en bedre rente. Har du et eller flere lån, er det derfor en god ide, at du laver et rentetjek. Et rentetjek betyder kort fortalt, at du tjekker, om du kan få dit nuværende lån billigere hos en en anden bank.

Finder du en bank, der tilbyder dig en bedre rente på dit nuværende lån, har du to muligheder:

  • Du tager imod det nye lånetilbud og flytter lånet over til den nye bank.
  • Du bruger det nye lånetilbud til at forhandle en billigere rente hos din nuværende bank.
Gratis og uforpligtede rentetjek
Undgå at betale for meget. Tjek renten på dit lån

Hvis du har flere dyre lån hos flere forskellige långivere, er det ofte en fordel at samle alle dine lån ét sted. Et samlelån er, når du samler flere dyre lån hos én enkel bank.

Når du vælger at samle dine lån ét sted, opnår du typisk en lavere rente på dit lån samtidigt med, at du kun skal betale diverse gebyrer til én långiver. Der er altså ofte rigtig mange penge at spare, når du samler dine lån ét sted.

Lendme er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Uanset om du har brug for hjælp til at finde et lån, tjekke din rente, eller samle din lån ét sted, hjælper vi dig med at indhente og sammenligne tilbud fra flere anerkendte banker.

Vi sender nemlig din låneansøgning videre til vores 11 samarbejdsbanker. På den måde får du det nødvendige overblik til at kunne vælge det bedste lånetilbud med ro i maven.

Saml dine lån og spar penge
Få flere penge til dig selv med et samlelån