Axo køber den norske fintech-startup, Defero

Defero tilbyder forbrugere i Norge og Sverige gratis kredittjek og økonomistyring og har samlet over 400.000 medlemmer. Nu køber Axo AS fintech-startuppen Defero.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 3 minutter

Defero blev grundlagt i 2018 og giver forbrugere mulighed for at træffe bedre økonomiske beslutninger gennem en gratis platform til kreditscoring og økonomistyring.

I marts 2021 fik Defero sit medlem nummer 100.000. I dag er tallet oppe på 411.335. I Sverige drives tjenesten under navnet MinKredittkoll.

Nu køber Axo AS, der er en førende leverandør af personlige finansprodukter i Norden og porteføljeselskab til det private equity-selskabet Corsair, fintech-startuppen Defero. Købssummen er ikke opgivet.

"At imødekomme forbrugernes økonomiske behov er grundlæggende for Axos mål om at bive den førende pan-skandinaviske platformen for personlig økonomi," siger Jostein Christian Dalland, administrerende direktør i Axo.

"Tilgangen på Deferos forbrugerfokuserede platform, og den brede viden inden for kreditanalyse, styrker Axos position som det førende forbrugerorienterede finanshus i Norden. I 2021 købte vi den teknologifokuserede danske låneagent LendMe. Det betød, at vi kunne ekspandere til nye markeder og tilstødende produktvertikaler. Ved at tilføje Deferos unikke personaliseringsteknologi til vores platform får vores kunder endnu bedre værktøjer til at nå deres økonomiske mål."

"Takket være det utrolige arbejde, hele vores team har udført, har vi bygget Defero til at være en førende platform for kredittjek og økonomistyring," siger Eigil Arff Tarjem, administrerende direktør i Defero.

"Defero er blevet populært, fordi det er enkelt og giver brugerne reel værdi. Ingen andre i Norden har formået at gøre kredittjek spændende – men det har vi. Vi tilbyder privatøkonomisk indblik, der er så engagerende, at vores medlemmer aktiveres til at gøre noget for at forbedre deres økonomi. På denne måde dækker Defero et betydeligt behov på markedet for at give forbrugere en bedre forståelse af mulighederne i deres egen økonomi, og hvordan den udvikler sig.

"Under Axos ejerskab vil vi kunne investere i nye produkter og teknologier, forbedre konverteringsraterne ved at implementere en end-to-end kunderejse inden for vores platform og vinde en større markedsandel i hele Norden og uden for Norden. Jeg er utrolig stolt over Deferos succes, og jeg er sikker på, at denne transaktion er det logiske næste skridt i udviklingen af vores selskab."

"Axos opkøb af Defero styrker selskabets position som den førende distributør af innovative finansielle tjenester i Norden," siger Corsair-partner Derrick Estes og administrerende direktør Edward Wertheim. "Vi ser fortsat betydelig plads til vækst, og at udvide Deferos forbrugerfokuserede produkter vil accelerere Axos stærke vækst yderligere. Dette vil ske ved at øge kundeengagementet, forbedre evnen til at give forbrugerne skræddersyede finansielle løsninger og skabe yderligere værdi for selskabets partnere som f.eks. banker og finansielle institutioner. Transaktionen vil også give Axo muligheden for at udforske nye produkter og ekspandere hurtigere internationalt. Vi ser frem til at fortsætte med at støtte Axo i disse muligheder."

Efter transaktionen vil Deferos administrerende direktør Eigil Arff Tarjem slutte sig til koncernledelsen i Axo.

Om Axo AS

Axo er en norsk finansagent og en af Norges største aktører inden for formidling af usikrede lån og refinansiering. Selskabet blev grundlagt i 2008 og har i dag kontorer i Oslo, København, Stockholm og Helsinki. Axo er reguleret af retningslinjerne fra de nordiske finanstilsyn. Besøg https://www.axofinans.no for at få mere at vide om selskabet.

Om Defero AS

Defero AS blev stiftet af Eigil Arff Tarjem med 350.000 kr. i startkapital. Arff Tarjem har en baggrund i Citibank, Sparebanken Øst og Dun & Bradstreet. Senere er investorer som David Emilio Irgens Utler, Steffen Robertsen, Niklas Dyrhaug, Emil Iversen og Johannes Klæbo kommet til. På salgstidspunktet har Defero knap 100 aktionærer. Besøg https://www.defero.no for at få mere at vide om selskabet.

Om Corsair

Corsair er et globalt specialistinvesteringsselskab, der tilbyder investorer og selskaber muligheder på tværs af finans- og forretningstjenester og infrastruktur. Firmaet har næsten tre årtiers erfaring med at indgå partnerskaber med virksomheder inden for teknologisk transformation og finansielle tjenester. Corsair etablerede sin investeringsarm, der fokuserer på infrastrukturtjenester, i 2015. Corsair har investeret 12 milliarder dollars i kapital på tværs af sine globale opkøb og infrastrukturplatforme siden opstarten. Mere information om Corsair kan fås gennem https://corsair-capital.com/