Hvad er Betalingsservice?

Med Betalingsservice slipper du for at betale dine regninger manuelt.

Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 1 minutter

Betalingsservice er en automatisk løsning til dine faste regninger, så du selv slipper for manuelt at betale dem hver måned, og du sparer gebyret på girokortet. Beløbet for regningerne bliver så trukket hver måned, indtil aftalen stopper, eller du afmelder den.

Betalingsservice styres af PBS, der står for Pengeinstitutternes Betalingsservice. De er en elektronisk leverandør inden for betalingsløsninger, og de er førende på det danske marked.

I de fleste tilfælde er det gratis for dig at benytte Betalingsservice, men nogle virksomheder kan opkræve gebyrer for betalinger. Det vil dog fremgå, inden du tilmelder en regning i systemet, og beløbet skal være inden for det rimelige.

Det er altid muligt at tjekke, om du betaler gebyrer på nogle af dine regninger. Det gør du inde på din netbank, hvor du finder den regning, som du modtager fra kreditoren.

Hvis du ønsker at tilmelde en regning til Betalingsservice, skal du kigge på indbetalingskortet, som er nederst på regningen. Her er der en sektion, som hedder Betalingsservice (BS), med nogle tal, der skal bruges i forbindelse med tilmeldingen.

Når du har de tal, går du ind på din netbank, hvor du så kan tilmelde fremtidige regninger til Betalingsservice. Hvis du er i tvivl, står din bank altid klar til at hjælpe dig med at oprette regningerne i systemet.