Relaterede indhold

Spørgsmål og svar

Nedenfor ser du en liste med de spørgsmål, som vi ofte får stillet fra vores brugere. Hvis du har ubesvarede spørgsmål, kan du altid ringe til os på telefon 70 60 62 62 alle hverdage mellem kl. 10 - 16.

Vi har samlet ofte stillede spørgsmål

Nedenfor ser du en liste med de spørgsmål, som vi ofte får stillet fra vores brugere. Hvis du har ubesvarede spørgsmål, kan du altid ringe til os på telefon 70 60 62 62 alle hverdage mellem kl. 10 - 16.

#1 Hvordan fungerer LendMe?

LendMe samarbejder med en række banker, og vi kan derfor indhente og sammenligne tilbud på lån til dig.

LendMe var flinke til at hjælpe, da jeg havde spørgsmål til min ansøgning. Både da jeg skrev og ringede til dem. Casper Jensen

Lån penge ved at udfylde én ansøgning her på hjemmesiden, hvorefter LendMe sender ansøgningen ud til de banker, LendMe samarbejder med. Når de har foretaget en vurdering af blandt andet din økonomi, sender hver bank et tilbud tilbage.

Du kan nemt og overskueligt følge alle tilbud på lån på Min Side.

Da bankerne vurderer din ansøgning om lån individuelt, kan det være en fordel at vente, til du har modtaget tilbud fra flere banker, inden du accepterer et af dem. Således kan du føle dig sikker på, at du får det lån, der passer bedst til dine behov.

Når du accepterer et lån, skal du færdiggøre processen hos den bank, du har valgt. Dette foregår ved, at du underskriver den endelige låneaftale.

#2 Hvad koster det at bruge LendMe?

Det er helt gratis og uden forpligtelser at bruge LendMe.

LendMe indhenter tilbud på lån til dig, og hvis du optager et lån hos en bank, modtager LendMe en betaling direkte fra banken for at være formidler mellem dig og banken – de er nemlig glade for at få dig som kunde.

Da bankerne konkurrerer om dig som kunde på platformen, vil du i mange til fælde opleve, at den pris, de tilbyder via LendMe er bedre sammenlignet med, hvis du søgte direkte hos banken. Den endelige rente og ÅOP afhænger af den kreditvurdering, som den enkelte bank foretager.

#3 Hvor lang tid tager det at ansøge?

Det tager typisk 2-3 minutter at udfylde et ansøgningsskema hos LendMe.

LendMe stiller de samme spørgsmål til dine boligforhold og privatøkonomi, som bankerne ville gøre, hvis du ansøgte direkte hos dem.

Lån penge gennem LendMe, og du sparer både penge ved at kunne sammenligne tilbud på lån og tid, da du kun behøver at lave én ansøgning.

#4 Hvor lang tid går der før pengene er på min konto?

Når din ansøgning er færdig, går der typisk nogle timer før vi har indsamlet tilbud til dig. Nogle gange kan det gå meget hurtigt (få minutter), andre gange kan der gå op til 48 timer.

Når du accepterer et tilbud og underskriver låneaftalen hos den bank, du har valgt, går der typisk 1-2 hverdage før pengene står på din konto.

#5 Hvad kan jeg låne penge til?

Lån penge til lige præcis det, du ønsker; renovering af huset, bil, båd, rejser eller noget helt andet.

Du har også mulighed for at søge om et samlelån med en lavere rente gennem LendMe.

#6 Hvilken rente kan jeg få?

Din rente fastsættes af hver bank ud fra en vurdering af dine personlige oplysninger.

Da hver bank vurderer din ansøgning individuelt, vil de tilbud, du modtager fra bankerne, have forskellige renter - fuldstændig ligesom hvis du gik ned til hver enkelt bank og bad om et godt tilbud på lån.

Dette arbejde gør LendMe for dig - lån penge trygt og smart gennem LendMe.

#7 Hvilke typer af lån kan jeg optage gennem LendMe

De banker, LendMe indhenter lånetilbud fra, tilbyder alle forbrugslån.

Det kan være vanskeligt at holde styr på de forskellige lånetyper. Et forbrugslån dækker over flere forskellige lånetyper. Vi har skrevet mere om de forskellige lånetyper under vores lån penge sektion.

Hvis du søger efter et kviklån, skal du være opmærksom på, at det hurtigt kan blive meget dyrt. Et kviklån minder meget om et forbrugslån, men ofte er bankernes kreditvurdering mindre og lånet har derfor en højere risiko. Samtidig har kviklån en kort løbetid. Det betyder høje renter og ofte kan godt betale sig, at søge om et forbrugslån i stedet.

Hvis du skal finansiere en bil med et billån kan du med fordel søge via LendMe. Men mindre bilen er helt ny og banken dermed kan tage sikkerhed i bilen, skal du søge om et usikret billån. De banker, du får lånetilbud fra via LendMe, tilbyder alle denne kategori af billån

Et samlelån er en betegnelse for et lån, som du optager for at samle flere mindre lån i et. Ved at samle lån kan du ofte opnå store besparelser på renten (ÅOP). Derved får du ofte en lavere månedlig ydelse eller alternativt kan du blive gældfri hurtigere. Du kan også søge om et samlelån via LendMe.

Når du ansøger om at låne penge via LendMe får du ro i maven, da du ved du finder det bedste lån.

#8 Hvor meget kan jeg låne?

Du kan ansøge om at låne mellem 10.000 og 300.000 kr.

#9 Hvor lang er lånetiden

Du kan vælge en løbetid mellem 1 og 10 år.

Du har altid muligheden for at indfri hele eller dele af dit lån før tid.

#10 Hvad betyder ÅOP og Ydelse?

ÅOP står for årlig omkostning i procent. ÅOP bruges bl.a. til at sammenligne prisen på lån, da ÅOP samler alle omkostninger - rente, gebyrer og evt. andre omkostninger, du skal betale i forbindelse med dit lån - i én samlet årlig rentesats.

Ydelsen er det beløb, du skal betale hver måned, du har lånet. Størrelsen af den månedlige ydelse afhænger af lånestørrelsen, lånets tilbagebetalingstid og lånets ÅOP.

#11 Hvornår udbetales lånet?

Lånets udbetaling varierer fra bank til bank. Typisk vil pengene udbetales samme dag, som du færdiggør din ansøgning hos banken, og pengene vil være tilgængelige på din konto 1-3 dage senere.

#12 Kan jeg have en medansøger?

Det kan være en fordel at ansøge om et lån med en medansøger.

Hvis du ansøger sammen med en anden – din ægtefælle eller samboende – vil du ofte modtage flere og bedre lånetilbud, da bankerne vurderes jeres kreditværdighed på baggrund af jeres samlede økonomiske situation.

#13 Er der minimumskrav for at kunne ansøge om et lån?

Der er nogle få krav, som du skal opfylde for at kunne søge om et lån:

  1. Du skal være over 18 år og myndig.
  2. Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registeret.
  3. Du skal have et cpr-nummer og være registreret i folkeregisteret.

#14 Kan jeg ansøge selv om jeg har skjult adresse?

Ja. Hvis du har skjult adresse, vil du i forbindelse med din låneansøgning blive bedt om at indtaste din adresse manuelt.

Det skyldes, at bankerne har brug for dine adresse-oplysninger for at kunne foretage en kreditvurdering.

#15 Er det sikkert at afgive mine data?

LendMe sender og modtager alle informationer krypteret og opdaterer løbende systemerne for at opnå den højeste datasikkerhed. LendMe garanterer, at dine informationer altid behandles sikkert og fortroligt, ligesom LendMe selvfølgelig overholder al lovgivning ift. datasikkerhed.

Du kan med andre ord være helt tryg ved at benytte LendMes tjeneste.

#16 Hvem får adgang til mine personlige informationer?

LendMe deler udelukkende dine informationer med de banker, der skal afgive et tilbud på din ansøgning. Bankerne har brug for informationen for at kunne foretage en kreditvurdering.

#17 Kan jeg ansøge om lån på andre måder end via hjemmesiden?

Nej, det er kun muligt at ansøge via hjemmesiden. Det gør processen så nem, hurtig og enkel som muligt

#18 Skal der stilles sikkerhed for de lån jeg kan søge om?

Nej, du kan kun ansøge om usikrede lån gennem LendMe.

#19 Hvad sker der, når jeg accepterer et lånetilbud?

Når du vælger at acceptere et lån, skal du færdiggøre processen hos den bank, du har valgt. Dette foregår ved, at du underskriver den endelige låneaftale.

#20 Hvem samarbejder LendMe med?

Banken vil i visse tilfælde foretage yderligere verificering af dine oplysninger. Det kan i sjældne tilfælde føre til, at banken trækker tilbuddet tilbage.

LendMe formidler kredit på vegne af Basisbank, Express Bank, L'easy, Nordea Finans, Pensam Bank, re:member (en del af EnterCard Danmark), Resurs Bank og Sparxpres (en del af Spar Nord Bank).