Tilfredse brugere er vores forretning

Lån penge til lige det du vil - LendMe hjælper dig med at indhente tilbud fra flere banker

Lån penge til forbrug via LendMe og bankerne konkurrerer om at give dig det bedste lånetilbud.

Ansøg gratis
Ansøg gratis

Udfyld én ansøgning når du skal låne penge, så indhenter vi et individuelt tilbud fra bankerne

Tilbud på lån
Modtag tilbud

Du modtager lånetilbud fra bankerne, og du kan nu vælge det tilbud, der passer dig bedst 

Vælg det bedste lån
Vælg det bedste lån

Du er ikke forpligtet til noget, før du sender de underskrevne lånedokumenter til banken 

DIN TRYGHED

LendMe har som formål at hjælpe danske låntagere med at finde de bedste lån. Det er sikkert, enkelt og gratis.

Ansøg nu

Sikkert

Sikkert

Vi garanterer, at dine data altid behandles sikkert og fortroligt. Vi sender og modtager al data krypteret, og opdaterer løbende vores systemer for at opnå den højeste datasikkerhed.

Enkelt

Enkelt

Det er nemt og hurtigt at søge om lån gennem LendMe. Udfyld vores ansøgning her på siden, så håndterer vi resten. Vi holder dig underrettet pr. mail og SMS.

Gratis

Gratis

Der er ingen omkostninger forbundet med at søge om lån gennem LendMe. Også selv hvis du vælger ikke at gøre brug af de tilbud, du får. God fornøjelse.

Vi blogger om lån og finans

Læs vores seneste tre blogindlæg om lån og privatøkonomi.

Lån penge – Få et overblik over dine muligheder

På denne side præsenterer vi alt, hvad du skal vide om at låne penge. Formålet er at skabe kendskab til lån og give et komplet overblik over de forskellige lånemuligheder. Vi forklarer blandt andet, hvordan du kan få de bedste lånebetingelser i banken og hvad omkostningerne ved at låne penge er.

De fleste har ind imellem behov for at låne penge, hvad enten det er til bolig, bil, båd, forbrug, rejser, møbler, samling af andre lån eller noget helt andet. Der findes i dag en række forskellige muligheder for at låne penge fra banker og finansieringsselskaber. Så hvis du står over for at skulle låne penge, er du kommet til det rette sted. Vi guider dig nemlig her til, hvordan du finder det bedste lån.

Find det rette lån til dit behov

Når du skal låne penge, er det vigtigt, at du gør dig klart, hvad det helt konkret er, du skal låne penge til. I sidste ende er det nemlig din intention, der er afgørende for, hvilket slags lån, der vil være bedst og dermed billigst for dig. Overordnet findes der to slags lån: usikrede lån og sikrede lån.

Sikrede lån:

Sikrede lån er en samlet betegnelse for lån, hvor banken får stillet sikkerhed for lånet i form af et aktiv, som banken har pant i. Dette kan både være i form af en ejerbolig, andelsbolig eller en bil. Hvis man som låntager ikke kan betale sit lån, kan banken således kræve, at du skal sælge enten din bolig eller din bil, hvorefter banken vil kunne få sine penge igen. Ved disse lån har banken siden den har pant i et aktiv, relativt stor sandsynlighed for at kunne få sine penge igen, hvis man som låntager ikke kan betale sine afdrag.

Usikrede lån:

Usikrede lån er omvendt lån, hvor banken ikke får stillet nogen garanti for det lånte beløb i form af et aktiv. Det medfører på den ene side en højere risiko for banken, hvilket afspejler sig i, at bankerne vil kræve en tilsvarende højere rente. Disse typer lån inkluderer alle former for almindeligt forbrugslån, herunder lån til ferier, lån til bryllupper eller lån til møbler eller betaling af anden gæld.

Hos Lendme.dk kan vi hjælpe dig med at indhente det bedste tilbud på stort set alle typer af lån inden for usikrede lån.

Lån: Kært barn har mange navne

Der findes i dag mange forskellige begreber for lån. Her er det særligt de usikrede lån, som har mange navne. Andre ord for forbrugslån uden sikring er blandt andet ’kviklån’, ’sms-lån’, ’hurtiglån’, ’bryllupslån’, ’kassekredit’ og ’pay-day-lån’. De har alle det til fælles, at du kan bruge de lånte penge, som du vil og ikke skal stille sikkerhed i form af pant i fx en bolig eller bil.

Selvom forbrugslån er usikrede og dermed kan bruges, som man selv har lyst, så er der et mønster i, hvordan forbrugslåntagere vælger at bruge deres penge.

Flere undersøgelser viser, at denne form for lån ofte bruges ved køb eller finansiering af:

 

Hos Lendme.dk kan vi også hjælp med lån til ovenstående formål. Nedenfor vil vi kort opsummere forskellen på nogle af de forskellige lånetyper, som vi tilbyder i dag.

Forbrugslån

Forbrugslån er det helt store paraplyord for lån til privat forbrug. Med et forbrugslån kan du som udgangspunkt låne penge til netop det, du står og mangler. Det kan både være en rejse, et bryllup eller renovering af din egen bolig. Her er det kun din egen fantasi, der sætter grænserne. Din bank vil i disse tilfælde vurdere din samlede økonomi, herunder dit rådighedsbeløb, når den skal beslutte hvilke vilkår, som du vil kunne låne penge til. Et forbrugslån er som før nævnt et usikret lån, hvilket også vil afspejle sig i renterne.

Kassekredit

En kassekredit er et lån med et variabelt beløb op til en maksimal grænse. Kassekredit fungerer som en aftale mellem dig og banken om, at du må bruge flere penge, end der står på dit betalings- eller kreditkort i en periode.

Når der bruges penge fra kassekreditten, stiger lånebeløbet automatisk. Beløbet kan dog ikke overstige det maksimalt aftalte beløb på kassekreditten. Hvis kassekreditten er udstedt i din bank, kan den være knyttet sammen med din lønkonto. Det betyder at når du modtager løn, betaler du automatisk af på lånet. Så længe kassekreditten er tilgængelig, kan du bruge penge op til det maksimale beløb uden at bede om lov i banken.

Fordelen ved kassekredit er, at du ikke låner mere end du behøver. Du kommer kun til at skylde og betale renter af det beløb, du rent faktisk har hævet over. Ved forbrugslån skal du på forhånd vide, hvor mange penge du har brug for at låne inden, du ansøger om lånet. Ulempen er til gengæld, at man nemt kommer til at låne mere end man havde tænkt sig på et kreditkort, og så kan det gå hen og blive meget dyrt.

Størrelsen på en kassekredit forhandles med den bank, som kassekreditten optages i og ligger ofte i størrelsesordenen 10.000, 15.000, 25.000 eller 50.000 kr.

I forhold til overtræk er fordelene ved en kassekredit, at renten på en kassekredit oftest er lavere end ved andre lån. Der kan dog være meget stor forskel på renten på kassekreditter, og markedsundersøgelser har vist, at du kan forvente en debitorrente mellem 4% og 20% på en kassekredit.

Udover renten skal du også være opmærksom på, om der en provision, for at have kassekreditten til rådighed, dvs. at du betaler et månedligt beløb for alene at have muligheden for at bruge din kassekredit. Du skal også undersøge, om banken tager et oprettelsesgebyr for at etablere kreditten, hver gang du gør brug af den.

Billån

Et billån er et lån der optages i forbindelse med køb af en bil. Et billån kan også fungerer som et almindeligt forbrugslån, hvor der ikke er sikkerhed i bilen. Men det kan også optages som sikret lån, hvor banken får sikkerhed i bilen.

De mest fordelagtige lånevilkår opnår man ved køb af en fabriksny bil. Her har banken mest sikkerhed for bilens reelle værdi, og kan derfor tilbyde de bedste renter.

Da det kan være svært at skønne prisen på en brugt bil, vil banken i mange tilfælde ikke tilbyde et sikret billån. En mulighed er i stedet at finansiere køb af en brugt bil gennem et usikret lån, fordi disse ikke gives med sikkerhed i bilens anslåede værdi.

Samtidigt vil det i modsætning til sikrede billån være muligt at finansiere hele købsprisen med forbrugslånet da, der ikke er krav, om at en del af bilens værdi skal være egenfinansieret.

Omkostningen til et billån er oftest renten samt etableringsomkostninger til lånet. Den letteste måde at sammenligne billån, er at vurdere den årlige omkostning i procent (ÅOP), da det netop inkluderer renten og alle gebyrer, du skal betale. Du skal dog være opmærksom på, at renten på sikrede billån ofte er variabel. Du kan læse meget mere om ÅOP længere nede på denne side.

Da der kan være stor forskel i den årlige omkostning i procent er det vigtigt, at du indhenter og sammenligner flere tilbud på lån. Ved at benytte LendMe, kan du nemt indhente tilbud på et billån eller forbrugslån fra flere banker, som også kan bruges til at købe brugt eller fabriksny bil.

Boliglån

Et boliglån er et banklån, som du kan bruge til udbetalingen på en ejerbolig. Når du køber en ejerbolig, kan du finansiere 80% af købsprisen med realkreditlån, hvilket er en af de billigste lånetyper, der findes. Ud af de sidste 20 % kan man finansiere 15% af boligens værdi ved et sikret boliglån. De sidste 5% skal du selv finansiere via en opsparing eller på anden vis. Med et sikret boliglån tager banken sikkerhed, i form af pant, i din bolig.

Omkostningen til et lån består af renten og etableringsomkostninger, samt de løbende bidragssatser til banken. Den letteste måde at sammenligne lån på, er at vurdere den årlige omkostning i procent (ÅOP), da det inkluderer debitorrenten og alle gebyrer, du skal betale, dog med undtagelse af bidragssatser til banken. Da renten på boliglånet ofte er variabel, eller låst i fastsatte perioder, skal du dog være opmærksom på at renten kan ændre sig over tid.

Hvis du ikke kan finde en bank, der vil tilbyde dig et lån til dit hus, kan du måske låne penge af UdenOmBanken.dk eller du kan søge om et forbrugslån via LendMe, som du kan bruge til udbetalingen på din bolig.

Husk på at lån til ejerboliger ofte er på større beløb. Derfor kan selv en lille ændring i ÅOP have en stor positiv påvirkning på din daglige økonomi.

Andelsboliglån

Et andelsboliglån er et lån, der optages i forbindelse med køb af en andelsbolig. Det fungerer som et almindeligt banklån, og banken vælger ofte at tage sikkerhed - i form af pant - i din andelsbolig. I modsætning til usikrede lån, kan et andelsboliglån altså kun bruges til det ene formål at købe en andelsbolig.

Det er muligt at optage et lån på hele beløbet til køb af en andelsbolig inkl. omkostninger til etablering af lånet. Størrelsen af lånet afhænger af din - og din eventuelle samlevers - økonomiske situation, den månedlige boligydelse på andelsboligen og andelsboligens værdi. Hvis banken tager sikkerhed i andelsboligen, tinglyser banken pant i andelsboligbogen, som vil aflyses, når lånet er tilbagebetalt.

Omkostningen til et andelsboliglån er oftest renten samt etableringsomkostninger. Den letteste måde at sammenligne lån på, er at vurdere den årlige omkostning i procent (ÅOP), da det netop inkluderer renten og alle gebyrer, du skal betale. Da renten på andelsboliglån ofte er variabel, skal du dog være opmærksom på, at renten kan ændre sig over tid.

Samlelån

Et samlelån adskiller sig lidt fra de øvrige lån som tilbydes. Målet med et samlelån er at samle alle sine mindre lån til et samlet eksisterende lån.

Hvis du har flere forskellige små eller store lån hos flere långivere, kan det hurtigt blive uoverskueligt at holde styr på, hvor meget gæld du har, og hvem du skylder penge. Derfor kan det være en rigtig god ide at samle dine mange lån et sted.

En af de store fordele ved at tage et samlelån, hvis du har flere lån er, at du kun skal betale af til en kreditor, og derfor kun har én rente.

Derudover kan du ved at tage et samlelån få en lavere ÅOP, hvilket også gør, at du i længden ender med at spare penge.

At optage et samlelån er stort set det samme som, når du optager et almindeligt lån. Det kan måske først lyde lidt forkert, at man skal tage et lån for at blive gældfri, fordi du netop skal ud at låne flere penge og dermed optage mere gæld. Dog er det kun en god ide at optage et samlelån, så du netop kan få indfriet de nuværende lån du har.

Du kan med fordel starte med at spørge din egen bank, om de er villige til, at du låner et større pengebeløb for at betale dine eksisterende kreditorer ud.

Dog er der typisk højere krav til at få et samlelån, når du går ned i din private bank. Din bank vil højst sandsynligt have, at du skal forklare, hvorfor du har lån forskellige steder, og hvad du ønsker at bruge dit samlelån til. Derudover skal du typisk stille sikkerhed, hvis du ønsker at låne penge til et samlelån. Det kan f.eks. være sikkerhed i form af din bolig eller din bil.

Hvor meget kan jeg låne?

Det store spørgsmål som mange gerne vil have svar på, er naturligvis, hvor mange penge de kan låne. Hvor meget du kan låne, afhænger både af din samlede økonomiske situation og hvilket slags lån du vil have.

For de sikrede lån, såsom et realkreditlån, kan man som udgangspunkt låne 3-4 gange sin årsindkomst. Et realkreditlån eller andelsboliglån har typisk en løbetid på 20 eller maksimalt 30 år alt efter, hvad man ønsker.

Renterne på et realkreditlån er bestemt af udbuddet og efterspørgslen efter realkreditobligationer på det internationale marked. Dette er en meget unik måde at formidle lån på, hvilket kort fortalt betyder, at hvis der er høj efterspørgsel efter danske realkreditobligationer, så bliver kursen på lånene høje, mens renterne bliver lave. De lave renter er derfor et udtryk for, hvor stor tillid de internationale investorer har til de danske realkreditobligationer.

På dette område er reglerne dog blevet strammet i løbet af de sidste år, fordi at man ønsker at minimere risikoen for at der bliver optaget for mange risikable lån, som det var tilfældet i årene op til finanskrisen i 2008-2009.

Hvis du har en samlet husstandsindkomst på 600.000 kroner, kan du således i de fleste tilfælde låne op til 1,8 millioner kroner. Derudover kan du selvfølgelig frigive andre aktiver såsom din opsparing så du kan investere i en eventuel bolig. Her har banken som sagt et aktivt som står bag lånet, hvilket skaber en større sikkerhed for banken.

Men sådan er det ikke med forbrugslån. Når det kommer til usikrede lån, som skal bruges til forbrug, kan du typisk låne mellem 5.000 og 500.000 kr. Lånetiden er her typisk mellem 1 og 15 år. Når du søger gennem LendMe kan du låne mellem 10.000 og 300.000 kr. med en løbetid mellem 1 og 12 år.

Renterne på disse lån fastsættes omvendt udelukkende af långiveren.

Og den rente som du får afhænger i meget høj grad af din privatøkonomi og din kreditvurdering. Der kan derfor være rigtigt stor forskel på, hvor meget det koster at tage et forbrugslån alt efter, hvad ens udgangspunkt er.

Langt de fleste af disse lån har en debitorrente på mellem 4,95 og 29,95 %.

Men i nogle tilfælde findes der også renter på langt over 100%. Det er derfor afgørende at holde godt øje med priserne og vilkårene inden du låner penge. Vores låneberegner her hos LendMe har en estimeret rente på 9 %, men vi ser lånetilbud med renter på alt mellem 5% og 17%. Det er dog vigtigt at påpege, at de estimater, du får fra LendMe’s låneberegner ikke nødvendigvis afspejler den faktiske rente, som du kan få. Dette skyldes, at bankerne altid foretager en kreditvurdering af dig og din økonomi. Resultatet af denne vurdering har som tidligere nævnt stor indflydelse på renten.

Nedenfor vil vi guide dig til, hvordan du kan gennemskue om et lån er dyrt eller billigt.

Derudover vil vi også komme med nogle lavpraktiske råd til, hvordan du kan øge dine muligheder for at få et billigere lån hos din bank.

Sådan vælger du det bedste lån

Uanset hvad du skal låne penge til, så er det afgørende, at du holder tungen lige i munden, hvis du gerne vil have det billigste lån. Det kan nemlig være meget svært at gennemskue, om man rent faktisk får det bedste tilbud på markedet.

Derudover er danskerne relativt konservative, når det kommer til at låne penge, samt at skifte bank. Flere undersøgelser har således vist, at vi er blandt de folkefærd i Europa som er mindst tilbøjelig til at gå på jagt efter nye og bedre tilbud, når vi skal indhente lån. Vi er samtidig blandt dem som skifter bank allermindst. Og det kan være en meget dyr beslutning i sidste ende. Ligesom med alle andre forbrugsgoder, så kan der være mange penge at spare ved at få et uforpligtende tilbud fra flere låneudbydere.

Det kan være en fordel, hvis du kan få et lån i din egen bank, da de kender til din lånehistorik. Dog er der mange, som tror, at de får de bedste renter hos deres egen bank, hvilket faktisk ikke altid er sandheden.

Hvis du gerne vil finde det bedste lån på markedet, er der flere ting, som du skal være opmærksom på herunder:

 • Lånebeløbet
 • Lånetypen
 • ÅOP
 • Låneudbyderen
 • Løbetiden

Lånebeløbet: Vælg det rette lån fra starten

Det første du skal være opmærksom på, når du skal ud at finde et lån, er hvor mange penge du skal låne. Som vi har forklaret, så er der stor forskel på, hvor meget du kan låne alt efter, hvad du skal låne penge til.

Renterne vil derfor være relativt højere, hvis du skal låne penge til forbrug via et usikkert lån, end hvis du skal låne penge via et sikret lån i enten din bolig eller din bil. Lånebeløbets størrelse har en direkte indflydelse på lånets løbetid, hvilket igen vil afspejle sig i de renter, som du kan få.

Jo mindre beløb du låner, jo kortere vil din løbetid også typisk være og dermed vil dine renter også være relativt høje.

Et kviklån er eksempelvis en typisk betegnelse for at forbrugslån, der udgør et relativt lille beløb. Ved kviklån kan man typisk låne fra 100 kr. til 6000 kr.

Men på trods af det, så er renterne meget høje, da man har kort tid til at betale det tilbage, hvilket vil sige at det egentlige beløb man skal finde i sin økonomi for at betale det tilbage, skal være relativt højt. Og hvis man ikke betaler tilbage til tiden, så kommer flere rentetilskrivninger til, hvilket får selv et lille beløb til at vokse sig stort.

Som tommelfingerregel kan man derfor sige, at det relativt set kan blive væsentligt dyrere at tage mange små lån fremfor at tage et større lån.

Ved at tage mange små lån, kommer du til at skylde flere kreditorer penge, og det bliver sværere at bevare overblikket samtidig med, at man står i en svagere forhandlingssituation, hvis man ønsker at forhandle med sine kreditorer.

Låntypen – sammenlign de samme lånetyper

Det næste du skal være opmærksom på, når du skal sammenligne lån, er at du skal sammenligne lån som matcher hinanden.

Hvis du skal låne et beløb på 10.000 kr., kan du gøre dette via mange forskellige slags lån som kviklån (et stort kviklån), forbrugslån, kassekredit mv.

Alt efter hvor stort lånebeløbet er, vil det være forskelligt hvilket lån, der vil være mest hensigtsmæssigt for dig at tage.

Hvis du vil købe en ny bil, vil det derfor ofte være den bedste løsning at tage et reelt billån i stedet for at finansiere det via eksempelvis et kviklån eller en kassekredit. Hvis du omvendt skal låne 10.000 kroner til almindeligt forbrug, kan det dog være bedre at bruge eksempelvis en kassekredit end et kviklån.

Det er derfor afgørende, at du sammenligner de samme låntyper, når du indhenter tilbud. Ellers sidder du muligvis og sammenligner æbler og bananer. Husk at de forskellige låntyper er designet med et bestemt formål og en bestemt adfærd for øje.

ÅOP – sammenlign prisen på dit lån

En tredje ting, som du skal have styr på, når du sammenligner dine lånetilbud, er ÅOP.

’ÅOP’ står for den ’årlige omkostning i procent’, og viser dig, hvad dit lån kommer til at koste dig i alt.

Omkostningerne i procent indebærer alle udgifter herunder både renter, gebyrer og forskellige afgifter alt efter, hvilket lån du er ved at optage. Mange kigger for enøjet på renten, men alt efter hvor stort eller lille beløb du skal låne, så kan de øvrige omkostninger have en stor indflydelse på, hvilket lån der er billigst for dig i sidste ende. Alle banker og låneudbydere er dog ifølge loven forpligtet til at oplyse lånets ÅOP, så vær meget opmærksom her.

Længere nede i artiklen vil vi forklare dig, hvilke øvrige omkostninger end renten, der typisk er forbundet med at tage et lån, så du kan få det fulde overblik.

Låneudbyderen

En fjerde ting, som du skal være opmærksom på, når du låner penge, er hvem du låner penge af. I Danmark er der de seneste år kommet flere og flere online långivere på markedet, og der kommer fortsat nye til. Du bliver derfor måske i tvivl om, der er nogle af långiverne, som du ikke bør låne hos, da rigtig mange brander sig på selling points som f.eks.: ”lån penge hurtigt, “lån penge nemt eller “lån penge uden sikkerhed.

Her er det dog vigtigt, at du ved, at alle finansielle virksomheder i Danmark er under opsyn af Finanstilsynet, som sørger for, at der ikke opstår snyd med finansielle forretninger.

Dog er det selvfølgelig vigtigt, at du stadig er kritisk, og det er derfor en god ide altid at læse på långiverens hjemmeside først for at se, hvem de er, inden du ansøger om et lån hos dem.

Derudover er der mange af de store banker, der ejer flere af de små online banker. Derfor kan du med fordel undersøge de banker, som du overvejer at låne hos. Hermed kan du se, om den givne långiver i virkeligheden er ejet af en af de større og kendte banker.

Løbetiden

Det sidste som du skal være opmærksom på, når du tager et lån, er hvor lang løbetiden på lånet er. Løbetiden er den tid, som du har til at betale lånet tilbage. Det er særligt her, at kviklån skiller sig ud, da lånet skal betales tilbage meget hurtigt.

Jo større et beløb du låner, jo længere en løbetid vil du ofte få. Løbetiden har direkte indflydelse på hvor mange penge, du skal betale tilbage hver måned i ydelse. Hvis lånet er kort, vil dine betalinger være meget høje, mens de vil være relativt lavere ved et større lån.

Problemet med de små lån og deres tilsvarende korte løbetid, er at det kan være svært på kort tid – at finde plads i budgettet til at betale pengene tilbage. Dette er nemmere ved større lån, da løbetiden gør de månedlige afdrag mindre. Ved et større lån har man derfor længere tid til at justere dele af sin økonomi så man kan betale lånet tilbage. Lånenes løbetid kan variere meget. Et realkreditlån har en løbetid på 10, 20 eller 30 år.

Forbrugslån og andre usikrede lån mellem 5.000 og 500.000 kr. har typisk en løbetid på 1 og 15 år. Når du søger gennem LendMe kan du låne mellem 10.000 og 300.000 kr. med en løbetid på 1 og 12 år.

Hvad koster det at låne penge?

Som vi lige har forklaret, er der mange ting, som man skal være opmærksom på, når man skal finde det billigste lån i banken. Som nævnt, er ÅOP en meget væsentlig indikator for, om hvilket lån der er billigst for dig.

Mange kigger oftest mest på renten, når de skal vurdere prisen på deres lån. Og selvom renten er en meget stor del af dette, så er der også en række andre omkostninger, som spiller ind, som du skal sørge for at have med i dit regnestykke.

Nogle af de øvrige udgifter som alt efter lånetype, kommer ud over din rente, inkluderer blandt andet:

 • Lånesagsgebyrer
 • Kurtage
 • Tinglysningsservice
 • Procentafgifter

Lånesagsgebyrer:

Et lånesagsgebyr er et gebyr for bankens ekspedition. Gebyret vil variere alt efter, hvilken bank du tager et lån hos. Lånesagsgebyret vil ofte ligge på et par tusinde kroner.

Kurtage:

I forbindelse med, at du opretter lån, vil der også være en afgift i form af kurtage, som er de omkostninger din bank må få ved at sælge de obligationer som du har lånt. Kurtagen ligger på 0,20 % af den samlede værdi af obligationerne.

Tinglysningsservice:

Tinglysservice forekommer særligt i forbindelse med boliglån til både ejerboliger og andelsboliger, hvor lånene skal tinglyses. Derudover skal man også betale tinglysningsafgift, hvis man vil omlægge sine lån. Tinglysningsafgiften udregnes på baggrund af boligens værdi, og vil i mange tilfælde også udgøre et par tusinde kroner.

Procentafgifter:

Der findes ydermere en procentafgift i forbindelse låneprocessen, som betales til staten og vil give dig stempel på dine dokumenter. Disse vil umiddelbart løbe op i 1.5 % af et eventuelt pantebrevs værdi.

Øvrige udgifter for bankkunder

Sidst men ikke mindst så kan der også være udgifter forbundet med at være kunde i en bank, hvilket i sidste ende også afspejler, hvor dyrt det egentligt er at have en den ene eller den anden bank. Ideelt set vil man gerne vil have en bank, hvor det løbende omkostningsniveau er så lavt som muligt, da afgifterne påvirker din daglige økonomi og dermed også, hvor hurtigt du kan betale dine lån tilbage.

Hvad kræver det at låne penge i banken?

Udover at det er vigtigt at undersøge både hvilke lån og låneudbydere, der er tilgængelige, samt hvilke omkostninger, der er forbundet med at tage et lån, så er det også vigtigt, at du ved, hvad det faktisk kræver for at du kan låne penge i banken. Nogle virksomheder brander sig i dag med, at du kan låne penge på trods af RKI, og at du kan låne penge uden dokumentation. Det er dog ikke helt korrekt, og det er heller ikke til din fordel, hvis dette var tilfældet.

Som sagt er alle danske finansvirksomheder underlagt Finanstilsynet, hvilket vil sige, at alle virksomheder skal følge de samme regler.

Som udgangspunkt vil banker derfor ikke låne dig penge i Danmark, hvis du står i RKI, da det betyder, at du er en dårlig betaler.

Dog kan der godt være låneudbydere, som vil låne dig penge uden dokumentation. Men det er ikke noget vi vil anbefale dig at benytte dig af.

Grunden til at banker netop beder dig om lånedokumentation, er også for din egen skyld, da det frarådes at optage et lån, hvis du ikke har mulighed for at betale af på det.

Hvis du optager et lån, som du ikke kan betale af på i sidste ende, kan det medføre store økonomiske udfordringer for dig resten af livet, hvilket vil få en meget stor betydning for din fremtidige tilværelse og ikke mindst dit velbefindende.

Økonomiske problemer vil både påvirke din daglige frihed og for rigtigt mange, er det også en kilde til indre uro og dermed stress. Derfor kan det på den lange bane også have store helbredsmæssige konsekvenser, hvis du optager lån, som du ikke kan betale tilbage.

Vi vil derfor ikke anbefale noget at tage et lån, hvor der ikke foreligger nogen form for dokumentation.

Hvad kigger banken på, når du skal låne penge?

Når en bank skal vurdere om du kan få et lån, er der flere ting, som de kigger på.

Nogle af de vigtigste ting er først og fremmest:

 • Din nuværende månedsløn
 • Din formue
 • Dine faste udgifter
 • Eventuelle eksisterende gældsposter

Banken vil altid tage udgangspunkt i din løn, da den er grundlaget for din disponible indkomst.

Da indkomster kan variere, er det normalt, at bankerne særligt kigger på de sidste tre måneders lønsedler. Derudover kigger banken også på din samlede formue. Din formue er et udtryk for, om du har nogle disponible midler, som kan frigøres, hvis du skulle komme i en situation, hvor du ikke kan betale dit lån. Din formue kan dog også blot bestå af en opsparing. Men det kan også bestå af aktier eller andre værdier, som eventuelt kan sælges.

Udover din indkomst så kigger banken også på dine udgifter, herunder særligt dine faste udgifter.

Banken vil altid kigge på, hvad dit rådighedsbeløb er, når du har betalt udgifter som f.eks. husleje, mad, forsikringer og a-kassebidrag samt eventuelt udgifter til transport.

Det beløb du har til rådighed efter, du har betalt dine regninger, er dit rådighedsbeløb.

Det er ud fra dit rådighedsbeløb, at banken skal vurdere, om du vil være i stand til at betale et eventuelt lån tilbage. Dine faste udgifter er derfor næsten lige så vigtige som din indkomst, når banken skal vurdere din økonomi. Årsagen til dette er, at dine faste udgifter er noget, som du har større mulighed for at ændre end din løn – særligt på kort sigt.

Bankens samlede vurdering af dig som kunde kaldes og for en ’kreditvurdering’. Det er i sidste ende denne vurdering som ligger til grund for, hvilken rente banken kan tilbyde dig. I forbindelse med din ansøgning om et lån vil banken ofte bede dig indsende følgende oplysninger: lønsedler, forskudsopgørelse og pensionsinformation.

I det næste afsnit kan kan du læse meget mere om, hvordan du kan forbedre dine egne chancer for at blive godkendt til at låne penge i en bank.

Sådan øger du dine egne chancer for at blive godkendt til et lån

Selvom rigtigt mange gerne vil låne penge, så er det desværre ikke alle der få et ja fra banken. Det kan der være mange grunde til, men i langt de fleste tilfælde, er det muligt at forbedre sine egne chancer for at få en accept fra banken. Nogle af de ting som du kan gøre, inkluderer blandt andet:

 • At reducere dine faste udgifter
 • Gennemgå din skatte- og pensionsindbetalinger
 • At lægge et nyt budget
 • At arbejde flere timer
 • At søge sammen med en medansøger
 • At udskyde din beslutning midlertidigt om at få et lån

Reducer dine faste udgifter

Som vi nævnte tidligere, så er en af de vigtigste ting, som banken kigger på, når de skal vurdere din kreditværdighed, dine faste udgifter. Dette er særligt husleje, a-kassebidrag, forsikringer, mad og ikke mindst transport.

Banken skal vurdere, om du har et rådighedsbeløb, der gør det muligt for dig at betale dit lån tilbage. Derfor spiller dine faste udgifter en stor rolle i forhold til din kreditvurdering.

Hvis du indledningsvist har fået et nej fra banken, bør du derfor undersøge, om du kan reducere dine faste udgifter. Her kan du spare penge på f.eks. forsikringer, særligt hvis du har været det samme sted længe uden at have haft nogle skader. Derudover er der ofte mange penge at spare ved at lægge et madbudget. Sidst men ikke mindst kan du også spare mange penge ved at hoppe på cyklen frem for at tage bussen eller bilen på arbejde. For nogle vedkommende kan der også være penge at spare på diverse abonnementer til fx Fitness, Netflix, HBO etc. Det positive er, at disse besparelser er nogle du kan opnå relativt hurtigt, hvilket kan afspejle sig i din daglige økonomi tilsvarende hurtigt.

Gennemgå dine skatte- og pensionsindbetalinger

Et anden ting du kan gøre for at få mere luft i din økonomi, er at gennemgå både dine skatte- og pensionsindbetalinger. Rigtigt mange danskere har ikke helt styr på hverken sin skat eller sin pensionsindbetalinger. Dette kan blive et problem, hvis du gerne vil låne penge, da dine skatte- og pensionsforhold har direkte betydning for dit månedlige rådighedsbeløb, som banken kigger på. Det kan derfor anbefales, at man kigger både sin selvangivelse og sine pensionsindbetalinger igennem, så man får optimeret begge dele. På den måde kan du muligvis øge dit månedlige rådighedsbeløb for det kommende år, hvilket vil stille dig i en bedre situation overfor banken.

Læg et nyt budget (og forbedret) budget

Hvis du har haft mulighed for at reducere dine faste omkostninger og rette i dine skatte- og pensionsoplysninger, bør du lægge et nyt budget, som du præsenterer for banken.

Her er det vigtigt, at du synliggør den forskel, der er kommet i det nye budget. Jo bedre du er til at vise, hvor struktureret, du kan opsætte et budget – og holde det – jo større sandsynlighed er der for, at din bank vil give dig et godt tilbud.

Arbejd flere timer, hvis det er muligt

En fjerde løsning som du kan overveje, er at arbejde flere timer, hvis det er muligt.

Rigtigt mange danskere er timelønnede og ved at tage ekstra vagter på sit arbejde, kan man øge sin løn på relativt kort tid. Hvis man er funktionæransat, kan det være sværere at hæve sin løn medmindre, at man går ind og slår i bordet og kræver mere i løn her og nu. Og i det tilfælde vil din chef nok gerne have en række gode grunde til, hvorfor du skal have mere i løn. Men hvis du er timelønnet, kan du øge din løn ved at tage ekstra vagter og dermed øge din disponible indkomst relativt hurtigt.

Søg sammen med en medansøger

En femte løsning du kan overveje, hvis du har svært ved at låne penge, er at søge et lån sammen med en medansøger Hvis du har en medansøger med på lånet, er der generelt større chance for at modtage lånetilbud samt opnå en lavere rente, da I nu er to til at kautionere for lånet. Banken spreder dermed dens risiko i forhold til om lånet kan blive tilbagebetalt. En medansøger kan både være en kone eller kæreste, en ven eller et familiemedlem.

Udskyd din beslutning om at tage et lån

En sidste løsning som du kan overveje, er at udskyde din ansøgning om at få et lån.

Det kan være en god ide at vente med at ansøge om et lån, hvis man vil øge sin indkomst eller indhente besparelser i sit nuværende budget.

Derudover er det også en god ide at vente med at ansøge om et lån, indtil man er berettiget til dagpenge. Hvis du skulle miste dit arbejde, er det vigtigt for banken at vide, at du ikke fra den ene dag til den anden står uden indtægt. Så hvis du ikke er medlem af en a-kasse på nuværende tidspunkt, bør du blive det før du ansøger om et lån.

Du bør også vente med at søge om et lån, hvis du står i RKI. RKI er registreret over dårlige betalere. Her kan man være i op til 5 år. Herefter kan man komme ud af det igen, hvis man har indfriet sit lån. Banker vil som sagt være meget tilbageholdende med at låne penge til personer, der er registreret i RKI og derfor bør du få dette ud af verden, inden du går i banken.

Sådan ansøger du om et lån via LendMe

For at ansøge om at låne penge gennem LendMe skal du starte med at udfylde en låneansøgning på vores hjemmeside.

I ansøgningsskemaet er der to sider. På den første side skal du udfylde dine personlige oplysninger, for eksempel navn, CPR-nummer osv.

På side to skal du udfylde formålet med dit lån og oplysninger, som bankerne har brug for til at vurdere om de kan låne dig penge. Herefter skal du underskrive låneansøgningen med NemID. Når du har gjort dette, sender LendMe din ansøgning videre til de banker som vi samarbejder med.

LendMe samarbejder i dag med: Nordea Finans, Express Bank, Resurs Bank, Basisbank, Pensam Bank og Sparxpres. Bankerne har op til 4 hverdage til at vurdere, om de har mulighed for at give dig et lånetilbud. Dog sker dette i de fleste tilfælde inden for ganske få timer.

Hvis du får og accepterer et lånetilbud, vil du modtage lånedokumenter, som du skal underskrive digitalt med dit NemID. Når du har underskrevet lånedokumenterne, vil du modtage pengene på din konto efter 1-3 hverdage. Du kan derfor altid være helt sikker, når du låner penge via os.

Bankerne vil som de fleste andre steder, hvor man kan låne penge, foretage en kreditvurdering ud fra de oplysninger du har opgivet i din låneansøgning. Derudover er der også nogle banker, som kræver, at du giver samtykke til SKAT eller beder om lånedokumenter såsom årsopgørelse og lønsedler.

Når du først har fået et lån hos en af de banker, vi samarbejder med, vil det være den bank, som overtager kommunikationen herfra. Dvs. hvis du efterfølgende har spørgsmål til tilbagebetaling af lånet eller andet, vil det typisk være den givne bank du skal kontakte.

Kan jeg søge om et lån igen?

Hvis du har fået et lån gennem LendMe, er du velkommen til at lave en ny låneansøgning efter 30 dage.

Grunden til at du først kan låne penge gennem LendMe igen efter 30 dage, er, at vi skal sikre os, at lånet er blevet registreret, da bankerne skal lave en ny kreditvurdering af dig, selvom du har søgt før.

Har du derimod desværre fået en afvisning på din låneansøgning, skal der gå tre måneder før du kan lave en ny låneansøgning gennem LendMe.

Dette er fordi der efter tre måneder vil være en større chance for, at din økonomiske situation har ændret sig. Det kan både være at din løn har ændret sig, men det kan også blot være, at du har lagt et nyt budget, som banken skal forholde sig til.

Hvis du søger om et nyt lån igen efter 3 måneder, og din økonomi ikke har ændret sig, kan det være en fordel at søge om et mindre beløb eller evt. at have en medansøger med på lånet, som vi nævnte før.

Hvis du har en medansøger med på lånet, er der generelt større chance for at modtage lånetilbud samt opnå en lavere rente.

Hvor lang tid tager låneprocessen

Usikrede lån udbydes af de fleste banker, men ansøgningsprocessen er forskellig hos den enkelte bank.

Ved online banker kan du ansøge på nettet og alt fra ansøgning til udbetaling af pengene sker online. Her kan du ansøge online i døgnets 24 timer, og få svar med det samme - også i weekenden.

Når du tager et lån gennem en online bank eller et finansieringsselskab, har du ofte pengene indenfor 1-5 hverdage. Mange banker har en proces, hvor de først behandler din ansøgning og tilbyder dig et lån og siden efterbehandler låneaftalen og udbetaler dig pengene. Der går derfor dels noget tid med administration og dels noget tid med overførsel af pengene til din konto.

Når du låner penge via LendMe, vil du typisk få pengene inden for 1-3 bankdage efter din godkendelse.

Mange udbydere skriver dog i deres annoncer, at man kan låne penge på få minutter, men det er en sandhed med modifikationer. Her hentyder folk til den tid, som det tager at gennemgå de forskellige trin i låneprocessen, men ikke til, hvornår pengene lander på din konto.

Alt for få undersøger hvor de kan få det billigste lån

Der findes i dag mange steder, hvor du kan låne penge online. Men her hos LendMe ønsker vi ikke at være ligesom alle andre. Lendme er en virksomhed, der er startet netop fordi vi ved, hvor få danskere der egentligt undersøger markedet, når de skal have et lån.

Stifterne bag LendMe har selv arbejdet mange år i finanssektoren, og derfor er vi også klar over, hvor svært og uigennemskueligt det kan være for langt de fleste at vurdere hvilket lånetilbud, der er det bedste. Og når noget er svært at gennemskue, så er man ofte tilbøjelig til at vælge den nemmeste løsning.

Men når det gælder lån, så er der rigtig god grund til at undersøge markedet grundigt.

Jo flere penge du skal låne, jo større forskel kommer detaljerne i en aftale til at tilbyde.

Derfor ønsker vi med Lendme.dk at bidrage til at skabe større gennemsigtighed og transparens i en branche, der i mange år har hvilket i sig selv.

Vores kunder sparer i gennemsnit 12.500 kroner via os

Vores egen undersøgelser af vores kunder har vist, at kunderne i snit sparer hele 12.500 kroner, når de bruger vores platform.

Ligesom ved alle andre varer og tjenesteydelser, såsom forsikringer, kan der være mange penge at spare. Årsagen til at mange ikke får det bedste tilbud, når de skal låne penge er, at vi i Danmark er meget loyale over for vores banker. Ifølge diverse undersøgelser, så er den hyppigste årsag til at mange danskere ikke skifter bank, at de ikke tror, at de kan opnå nogle reelle besparelser.

Men siden de fleste danskere har enten et bolig- eller billån, så er der så at sige masser at forhandle om.

Banker tjener deres penge på at låne dig penge, og derfor er der en naturlig konkurrence imellem bankerne.

Men den konkurrence skal skabes af forbrugerne. En af grundene til at vi er loyale herhjemme, er også at vi stoler meget på hinanden, herunder også på vores bankrådgiver. Og det er overordnet en rigtig god ting.

Men derfor skal man stadig ikke bytte sin loyalitet væk for et dårligere tilbud. Jo længere du har været kunde hos en bank, jo større loyalitet har du vist dem, og det er noget, som de også bør reagere på, hvis du pludselig kommer med et tilbud fra en anden bank.

Hos Lendme.dk hjælper vi dig med at løse dette problem ved at samle tilbud fra 7 forskellige banker. Alle banker har nogle særlige kunder og låneformer, som de er særligt interesseret i og dermed konkurrencedygtige på. Og det skal komme dig til gavn.

Når du bruger vores platform, kan vi både spare dig for en masse tid samt for at stå ansigt til ansigt med din egen bank. På den måde kan du nemt og objektivt foretage en nøgtern vurdering af, hvilken bank, der kan tilbyde dig det billigste lån til dine behov.

Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde det bedste lån på markedet!

Kontakt os

Alle hverdage fra 10.00 - 16.00

Det skal være enkelt og trygt at låne penge gennem LendMe. Derfor er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os på kundeservice@lendme.dk, hvis du har spørgsmål til os. Vi svarer oftest med det samme, men altid indenfor én hverdag.

Lån penge online