LendMe pattern

Beregn forbrugslån

Har du styr på, hvordan prisen på et forbrugslån beregnes?

Der er mange ting, som har betydning for prisen på et forbrugslån. På den her side sætter går vi lidt tættere på, hvordan bankerne beregner prisen på et lån

Sidst opdateret: 17. september 2020 | Læsetid: 1 minutter

Prisen på et forbrugslån afhænger af flere ting. Derfor er det er svært at give et entydigt svar på, hvad det koster at låne penge. Når banken skal beregne prisen på et forbrugslån kigger den blandt andet på:

  • Størrelse på lånet
  • Lånets løbetid
  • Om du søger alene eller sammen med en anden

Derudover foretager banken også en kreditvurdering, som også påvirker beregningen af forbrugslånet. Når banken foretager en kreditvurdering kigger den blandt andet på din indtægt, dine udgifter, eventuelle gældsposter og dit månedlig rådighedsbeløb.

Når banken beregner forbrugslån, tager de udgangspunkt i blandt andet lånestørrelsen, løbetiden, om du søger alene eller med en anden samt kreditvurderingen. Det resulterer efterfølgende i den rente, som du bliver tilbudt. Banken tager også højde for andre omkostninger i forbindelse med lånet, når den skal beregne forbrugslån.

Renten og eventuelle andre omkostninger bliver samlet i lånets ÅOP, som står for årlig omkostninger i procent. Netop ÅOP’en er vigtig at have for øje, når du vurderer prisen på dit lån, da den inkluderer alle omkostninger og ikke kun renten.

Derudover har du også mulighed for, at få et overblik over alle omkostningerne i lånet. Beregn forbrugslån, når du undersøger markedet. Det giver dig det bedste overblik over prisen på forbrugslån, når du står og skal til at låne penge.

Den eneste måde du får den præcise pris på et forbrugslån, er ved at lave en ansøgning. Hvis du ikke ønsker at lave en konkret ansøgning, kan du prøve vores låneberegner. Den giver dig mulighed for at beregne en estimeret pris. Du vælger selv lånestørrelsen og løbetiden, hvorefter du får et priseksempel.

Selvom vores låneberegner kan give en indikation, er det vigtigt at huske på, at det kun er et eksempel og ikke den endelig pris.