Ansøg nu

Kreditlån

Få gratis og uforpligtende tilbud på lånFem grunde til få tilbud på kreditlån via os:

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

Du sparer tid - 16 lånetilbud med én ansøgning

✓ Du er i sikre hænder - Vi passer på dine oplysninger

✓ Du får personlig betjening, hvis du har spørgsmål

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøgeTre grunde til få tilbud på kreditlån via os:

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

Du sparer tid - 16 lånetilbud med én ansøgning

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge

LÅN PENGE
SAMLELÅN
Lånebeløb
130.000 kr
10.000 kr
500.000 kr
Løbetid
-
12 år
+
Forventet månedlig ydelse*
1.364
kr
* ved 7% deb. rente. Priseks.: Samlet kreditbeløb 130.000 kr. Var. deb. rente 3,60 - 20,95%. ÅOP 4,11 - 21,77%. Etb. omk. 3.900 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 167.258 - 260.000 kr. Løbetid 1-15 år.
Email
Ja, LendMe må kontakte mig via elektronisk post (e-mail og sms) med markedsføring af finansielle produkter og relaterede tjenesteydelser samt nyhedsbrev.
Næste
Gratis & uforpligtende
Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 8 minutter

På denne side præsenterer vi, hvad et kreditlån er. Formålet er at skabe kendskab til kreditlån og give et overblik over, hvilke muligheder, der findes på markedet. Vi forklarer blandt andet, hvad forskellen på en kassekredit og et forbrugslån er, da det er relevant at vide, hvis du overvejer at søge om et kreditlån. Derudover fortæller vi dig, om hvilke omkostninger, der kan komme i forbindelse med et kreditlån.

Hvis du overvejer at søge om et kreditlån, eller blot ønsker at få mere information om emnet, er du derfor kommet til det rette sted. Vi guider dig nemlig igennem alt, hvad du skal vide om kreditlån.

Få 16 tilbud på kreditlån med én ansøgning
Sammenlign tilbud fra flere banker og vælg det billigste

Et ’kreditlån’ er et overbegreb, der kan dække over flere låntyper. Når man taler om kreditlån taler man oftest om mindre og mellemstore lån i størrelsesordenen 5.000-50.000 kroner. Dog kan disse lån også være højere alt efter, hvilken økonomi man har. Et kreditlån kan derfor godt gives til beløb, der er højere end 50.000 kr..

Typisk gives kreditlån af danske banker enten i form af et forbrugslån eller i form af en kassekredit. Hvilket lån der er bedst for dig, afhænger i høj grad af din daglige økonomi og hvad du har tænkt dig at bruge pengene til.

Når man skal låne penge, er det vigtigt at vide, hvilket slags lån der er mest hensigtsmæssigt at optage. Når det gælder et kreditlån, er dette ekstra vigtigt. Derfor vil vi kort forklare, hvad forskellen er på henholdsvis en kassekredit og et forbrugslån.

Kassekreditter

En kassekredit er grundlæggende en aftale imellem dig og din bank om at du gerne må bruge flere penge, end der står på din konto. Når du bruger flere penge end du har på din konto, laver du et overtræk, som du skal betale renter af. Renterne er aftalt på forhånd imellem dig og din bank. Med en kassekredit betaler du kun renter af de penge, som du trækker over så at sige.

Der er i modsætning til andre lån heller ikke nødvendigvis en fast aftale om, hvornår du skal have betale pengene tilbage. Der vil i stedet bare blive tilskrevet flere renter til din kassekredit.

En kassekredit kan dog være en rigtig god løsning, hvis du løbende har et behov for at bruge (lidt) flere penge end du lige har stående på din konto på nuværende tidspunkt.

Kassekreditter er derfor blandt andet meget udbredt blandt unge imellem 18-25 år. Men personer der er, over 25 år kan også have en stor fordel af at have en kassekredit på højere beløb.

Forbrugslån

Modsat en kassekredit så er et forbrugslån, ligesom ordet kreditlån, et overbegreb for et lån som optages med henblik på privat forbrug. Det kan derfor være forbrug til både køb af en rejse, en ny bil eller til noget helt tredje.

Her er det helt op til den enkelte at afgøre, hvad pengene skal bruges på. Modsat en kassekredit, så optager man dog med et forbrugslån ét stort beløb, som skal betales tilbage inden for en fastsat periode. Dette kaldes lånets løbetid.

Et forbrugslån kan variere fra f.eks. 25.000 kroner og helt op til f.eks. 500.000 kroner. Løbetiden kan ligesom beløbet variere tilsvarende. Et større forbrugslån kan godt have en løbetid på helt op til 10 år.

Undgå at tage for små lån

Selvom kreditlån oftest består af mindre lån, så vil vi her hos LendMe anbefale jer at lade være med at tage alt for små lån.

I dag har mange en tendens til at optage flere små lån. Dette medfører dog en lang række udfordringer. Det mest presserende er, at de mange små lån ofte har en meget kort tilbagebetalingstid, samt nogle meget høje renter. Dette er kendetegnene ved et kviklån.

Der er ikke noget i vejen med at låne penge i form af et kviklån. Dette er dog ofte et langt dyrere alternativ, når man sammenligner med andre låneformer.

Så hvis du står og skal låne et mindre beløb, kan det i mange tilfælde bedre betale sig for dig at oprette en kassekredit eller at låne pengene i en bank, da renterne vil være lavere og løbetiden længere.

Før du ansøger om et kreditlån, vil vi anbefale dig at gøre dig nogle grundige overvejelser omkring, hvad du skal bruge dine penge til.

Via LendMe har du mulighed for at indhente op til 7 uforpligtende lånetilbud. Alle banker har nogle særlige fokusområder, når det kommer til hvilke kunder de ønsker at låne penge til, og derfor kan vilkårene varierer meget. Derfor er det vigtigt at du nøje sammenligner de tilbud, som du modtager.

  • Låntypen
  • Lånets løbetid
  • Renterne
  • ÅOP

Låntypen

Når du modtager et tilbud på et kreditlån, er det som før nævnt vigtigt at vide, hvad du gerne vil bruge de lånte penge til. Det er nemlig dette, der er afgørende for, hvilket lån, der vil være bedst for dig.

Hvis du ønsker at kunne få mere luft i dagligdagen, vil en kassekredit som sagt ofte være det bedste, hvorimod det vil være bedre at tage et forbrugslån, hvis du ønsker at tage på ferie eller lignende.

Hvis du modsat skal låne lidt flere penge, såsom til køb af en ny eller en brugt bil, vil det i stedet være den bedste løsning at tage et billån enten med eller uden sikkerhed i bilen. Sikrede lån vil altid være den billigste løsning, da banken har en lavere risiko end ved usikrede forbrugslån.

Løbetiden

Det næste som du bør sammenligne når du sidder med flere tilbud på et kreditlån, er løbetiden på lånet. Hvis du har fået et tilbud på en kassekredit, vil der ikke være nogen løbetid på lånet. Men hvis du får tilbudt et forbrugslån, så vil der være en løbetid, der er fastsat alt afhængigt at lånebeløbets størrelse.

Løbetiden på et lån har også direkte betydning for, hvor meget du kommer til at skulle betale i ydelse på dit lån. Jo længere løbetid dit lån har, jo mere kommer du til at betale i renter i løbet af selve løbetiden. Dog bør man her gøre op med sig selv, om man hellere vil have en længere løbetid på sit lån, så man har flere penge at leve for i det daglige.

Renten

Det tredje som man skal kigge på, når man sammenligner flere tilbud på et kreditlån, er renten på lånet. Renten fortæller hvor stor en del af beløbet, som løbende bliver tilskrevet lånet over tid.

En høj rente er således et udtryk for, hvor stor en risiko en bank føler at den tager, når den udsteder et lån. Jo længere løbetid dit lån har, jo større en andel af din ydelse vil renterne bestå af.

ÅOP

Den fjerde og sidste ting, du skal sammenligne, er din ÅOP.

’ÅOP’ står for ’Årlig Omkostninger i Procent’ og angiver, hvor meget dit lån vil koste dig i alt. Forskellen på renten og ÅOP er, at ÅOP’en inkluder alle øvrige udgifter end bare rentetilskrivningen.

Når det kommer til at låne penge, så er der stor forskel på, hvor mange øvrige omkostninger der kommer på dit lån.

Dette vil oftest bestå af oprettelsesgebyrer, kurtage og øvrige former for udgifter, som over tid vil øge din samlede gæld med mere end blot hvad der bliver tilskrevet i rente.

Vores kunder sparer i gennemsnit 12.500 kroner

Hos LendMe ønsker vi at gøre det nemt og hurtigt for alle at finde det billigste lånetilbud på markedet. LendMes egne stiftere har selv en mangeårig baggrund inden for den danske finans- og banksektor. Det var via deres arbejde her, at de kunne se, hvor svært og tidskrævende det kan være for helt almindelige mennesker at finde det bedste tilbud på markedet.

Dette er meget ærgerligt, da det store besvær er med til at sænke konkurrenceintensiteten i banksektoren, hvilket betyder højere priser på lån i Danmark. Og særligt på lån er der mange penge at spare, da beløbene er store og tidshorisonten på de fleste lån er lange. Det giver alt andet lige noget at forhandle om.

Siden vores grundlæggelse i 2016 har vi hjulpet tusindvis af danskere med at indhente tilbud på tværs af danske banker. Vores egne undersøgelser viser, at vores kunder i gennemsnit sparer hele 12.500 kroner, når de indhenter tilbud via vores platform.

Selvom dette er mange penge, så er det vigtigt at sige, at dette tal kan spænde meget bredt. Det vil sige, at der er mange, som i sidste ende sparer mange flere penge. Her er det særligt lånebeløbet og ens egen økonomi, der er afgørende for, hvor meget man i sidste ende kan spare. Dog er det sådan, at næsten alle danskere kan spare penge, når de indhenter lånetilbud.

Hos LendMe har vi gjort det både nemt og hurtigt at ansøge om et kreditlån.

Det eneste du skal gøre, er at vælge det beløb, som du ønsker at låne samt den forventede lånetid. Derefter vil din forespørgsel blive sendt til de 16 banker som vi sammenligner med, hvorefter de vil vende tilbage med et tilbud til dig.

Herfra kan du frit sammenligne de forskellige lån og finde det, der passer bedst til din situation.

For at ansøge om at låne penge gennem LendMe skal du starte med at udfylde en låneansøgning på vores hjemmeside.

I ansøgningsskemaet er der to sider. På den første side skal du udfylde dine personlige oplysninger, for eksempel navn, CPR-nummer osv.

På side to skal du udfylde formålet med dit lån og oplysninger, som bankerne har brug for til at vurdere om de kan låne dig penge. Herefter skal du underskrive låneansøgningen med NemID. Når du har gjort dette, sender LendMe din ansøgning videre til de banker som vi samarbejder med.

LendMe samarbejder i dag med: Nordea, Express Bank, Resurs Bank, Basisbank, Pensam Bank, r:emember, Spar Nord, L'EASY og Sparxpres. Bankerne har op til 4 hverdage til at vurdere, om de har mulighed for at give dig et lånetilbud. Dog sker dette i de fleste tilfælde inden for ganske få timer.

Hvis du får og accepterer et lånetilbud, vil du modtage lånedokumenter, som du skal underskrive digitalt med dit NemID. Når du har underskrevet lånedokumenterne, vil du modtage pengene på din konto efter 1-3 hverdage. Du kan derfor altid være helt sikker, når du låner penge via os.

Få 16 tilbud med én ansøgning
Find det billigste kreditlån ved at sammenligne tilbud fra flere banker

Kilder

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åbent:

Man-Tor: 09.00 - 20.00
Fredag: 09.00 - 17.00
Lør-Søn: 10.00 - 16.00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ