Nyt ÅOP-loft betyder farvel til dyre lån

Fra den 1. juli 2020 har regeringen med nyt lovforslag indført et ÅOP-loft på 25%. Det nye lovforslag gør op med de dyre lån, der har fanget mange borgere i uoverskuelig gæld.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 1 minutter

Hvad betyder ÅOP?

ÅOP står for “Årlige Omkostninger i Procent” og inkluderer alle udgifter i forbindelse med lånet. ÅOP’en er et meget vigtigt redskab for brugere, når de sammenligner prisen på lån hos forskellige banker.

Farvel til de dyreste lån

En anden ny ændring, som træder i kraft den 1. juli, er, at den samlede pris på et nyt lån ikke må være mere end dobbelt så høj som det lånte beløb. Hvis du for eksempel låner 10.000 kroner, kan det altså aldrig koste mere end 20.000 kroner. Sådan har det ikke været før.

Det er godt nyt for dem, der har flere mindre lån med en skyhøj ÅOP, da det for rigtigt mange er med til at presse privatøkonomien. Det betyder, at hvis man samler sine små, men dyre lån, har man mulighed for at spare rigtigt mange penge hver måned og ikke kun betale renter på dyre smålån.

Ansøg om et gratis rentetjek
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra 10+ anerkendte banker. Gratis og uforpligtende.

Spar penge på din samlede gæld

Det nye loft betyder, at tiden aldrig har været bedre til at samle sine mindre lån i ét samlelån. Små lån har traditionelt en skyhøj ÅOP på flere hundrede procent.

Har du optaget flere lån med høj ÅOP, kan du med fordel samle dine lån ét sted - med en ÅOP, der ikke overstiger 25 procent.

LendMe sikrer gennemsigtighed på ÅOP

Hos LendMe har vi en mission om, at være brugerens kompas i et til tider ugennemsigtigt lånelandskab. Vi gør det nemt for dig at sammenligne priser på lån hos en række anerkendte banker.

Vi er her for brugerne, og det betyder, at vi har gjort det nemt, gratis og uforpligtende at indhente og sammenligne personlige tilbud, som alle har en ÅOP på under 25 procent.

Sammenlign flere lånetilbud med én ansøgning
Modtag personlige og uforpligtende lånetilbud fra 10+ anerkendte banker.

Kilder