Sådan får du mere luft i økonomien

Hvis du har mange dyre lån, kan det føles uoverskueligt at prøve at skabe mere luft i økonomien eller lave en opsparing. Læs med her, hvor LendMe giver dig gode råd til, hvordan du hurtigere slipper af med din gæld og får mere luft i økonomien.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 3 minutter

Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er danskernes forbrug ikke kommet helt op som forventet efter Finanskrisen. Dette er overraskende, fordi forbruget normalt ligger lavere i krisetider og højere i opgangstider. Vores lavere forbrug skyldes blandt andet, at vi køber færre varer i form af alkohol, cigaretter og tøj.

Dette kan muligvis skyldes en større bevidsthed om sundhed og klimaet, men også at vi er blevet bedre til at holde styr på vores økonomi og til at spare op.

Selvom danskerne generelt er blevet bedre til at spare på forbruget, har vi i den anden ende også en del af befolkningen, der er registreret i RKI. De seneste tal fra Experian viser faktisk, at dem der har gæld, eller er dårlig betaler, forbliver dårlige. Det vil sige, at de gældsramte danskere har svært ved at komme ud af gælden igen.

Hvis du har svært ved at komme ud af din gæld og synes, at den er blevet uoverskuelig, så læs med i følgende afsnit.

Ansøg om samlelån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende

Du bør altid starte med at lave et budget. Det giver dig overblik over dine udgifter, og du finder ud af, hvor mange penge du har til forbrug hver måned. Det er også en rigtig god ide, hvis du i en periode holder styr på, hvad du egentlig bruger penge på. Der findes forskellige apps, hvor du nemt kan holde styr på, hvad du bruger dine penge på.

Når det kommer til ren forbrug, f.eks. shopping, restaurantbesøg, biografture, køb af elektronik eller andet, skal du altid overveje dine køb grundigt. Spørg dig selv, om du virkelig har brug for det, eller om du egentlig godt kan undvære det.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du aldrig må købe noget eller lave noget med vennerne. Men det kommer bag på mange, hvor meget de egentlig bruger på diverse forbrugsgoder.

To personer der står i kø på en cafe
Når det kommer til ren forbrug, f.eks. shopping, restaurantbesøg, biografture, køb af elektronik eller andet, skal du altid overveje dine køb grundigt

Når du har gæld hos flere forskellige långivere, kan du med stor fordele samle gælden ét sted. Det kan du netop gøre i et samlelån, som er, når du vælger at samle flere dyre lån hos en enkelt bank.

Når du samler din gæld, får du typisk en lavere rente og slipper for at betale gebyrer til flere långivere. Ud over at du sparer penge, giver det dig også et bedre overblik over din gæld og privatøkonomi, idet du kun skal holde styr på én bank.

Når du kun skal betale af på din gæld til én långiver, er det meget nemmere for dig at holde styr på, hvor mange penge du egentlig skylder og hermed mangler at betale tilbage. Det vil typisk give dig mere ro, fordi du netop får et bedre økonomisk overblik.

Uanset om du har brug for hjælp til at lave et samlelån eller til at tjekke renten på dit lån. Så hjælper LendMe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Ansøg om lån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende

Kilder

- Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

- Experian