Sådan får du styr på din gæld i 2020

Hvad enten du har en lille eller en stor gæld, er det altid en god ide at få styr på din gæld og have en plan for, hvornår du er færdig med at betale af på dit lån. Et nyt år er altid et godt sted at starte, og derfor giver LendMe dig her gode råd til, hvordan du kan få styr på din gæld i 2020.

Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 3 minutter

Når du skal have styr på din gæld, er det vigtigt, at du først og fremmest finder ud af, hvor stor en gæld du har, og hvilke kreditorer du skylder penge.

Når du har skabt dig et overblik over din gæld, kan du bedre lægge en plan for tilbagebetalingen, så du får styr på, hvornår du er gældfri.

Derudover er det vigtigt, at du også undersøger, om du faktisk betaler af på al din gæld, eller om du har misligholdt gæld. Det kan hurtigt blive meget dyrt ikke at betale rettidigt af på gælden, da renteudgifter, rykkergebyrer etc. blot bliver større og større.

Person der sidder ved computer
Det kan hurtigt blive meget dyrt ikke at betale rettidigt af på gælden, da renteudgifter, rykkergebyrer etc. blot bliver større og større.

Hvis du ikke ved, hvor meget gæld du har, kan du logge ind på SKAT's hjemmeside med dit NemID og se din gæld. Dog skal du huske på, at tallene hos SKAT ikke altid er 100% opdateret. Derfor skal du også tjekke din netbank og se, hvem du overfører penge til hver måned.

Såfremt du har lån hos flere forskellige långivere, kan du med fordel optage et samlelån. Et samlelån betyder, at du samler din gæld èt sted. Ved at samle dine lån ét sted, vil du typisk opleve store besparelser rent økonomisk. Derudover skal du kun betale af på èt lån hver måned, hvilket giver et meget bedre overblik og færre bekymringer.

Nedenfor kan du se et eksempel på et par, der søgte om et samlelån via LendMe. De havde en masse mindre dyre lån, som de valgte at samle hos én bank.

 • Flere små dyre lån: 185.000 kr
 • ÅOP: 20%
 • Løbetid: 10 år
 • Samlet beløb der skal betales: Ca 400.000 kr.
 • Samlelån: 185.000 kr
 • ÅOP: 7,95%
 • Løbetid: 10 år
 • Samlet beløb der skal betales: Ca 260.000 kr.
 • Besparelse: Omkring 140.000 kr.

Som ovenstående eksempel viser, så kan der være rigtig mange penge at spare, hvis man samler sine lån ét sted. Du opnår typisk en bedre rente samtidig med, at du ikke skal betale diverse gebyrer til flere kreditorer.

Rigtig mange danskere har et lån, som de automatisk betaler af på hver måned via netbanken eller PBS. I Danmark er vi også et meget loyalt folkefærd, hvilket i udgangspunktet er meget positivt. Men det betyder også, at vi stoler lidt for meget på, at vi altid har fået den bedste pris på vores lån hos vores bank.

Derfor glemmer rigtig mange løbende at tjekke, om de rent faktisk kan få en bedre rente på deres eksisterende lån. Hvis du ikke løbende laver et rentetjek, kan det potentielt set betyde, at du går glip af kæmpe besparelser.

Et rentetjek betyder helt simpelt, at du undersøger, om du kan få dit nuværende lån billigere hos en anden bank. Hvis du finder ud af, at en anden bank kan tilbyde dig en bedre rente på dit lån, kan du vælge at gøre to ting:

 • 1. Du accepterer lånetilbuddet fra den nye bank
 • 2. Du bruger tilbuddet fra den nye bank til at forhandle en bedre rente hos din nuværende bank.

Hvis du vil tjekke, om du betaler en for høj rente for dit nuværende lån, så brug LendMe til at hjælpe dig med at indhente og sammenligne personlige lånetilbud fra op til 7 forskellige banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning via vores hjemmeside. Det er helt gratis og uforpligtende at ansøge.

Når du har modtaget dine tilbud, kan du hurtigt se, om du kan få en bedre rente og dermed spare penge på dit nuværende lån. Du kan som sagt vælge at acceptere det bedste lånetilbud, eller bruge det til at forhandle med din nuværende bank.

Når vi siger, at du kan spare penge, er det ikke kun noget vi siger. Vores tal viser nemlig, at vi i 2018 sparede vores brugere for over 50 millioner kr. Så brug 5-10 minutter på at se, hvor meget du kan spare.

Ansøg om lån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende