Ansøg om samlelån

Se din gæld - Sådan finder du dine gældsposter

Det kan være en tung og træls følelse, at have mistet overblikket over sine gældsposter og lån. Heldigvis er det nemt at finde alle oplysningerne, og i denne artikel får du svar på, hvordan du gør.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 7 minutter

Gæld er en vigtig faktor, når det kommer til privatøkonomi. Det gælder både, hvis man vil låne penge, men også hvis man ønsker at strømline sit budget.

I dag er der dog mange danskere, som ikke har det fulde overblik over, hvor mange penge de reelt skylder.

Vi gør dig klogere på, hvordan du finder din gæld, og hvordan du kan tjekke, om du har noget gæld til det offentligt.

Hvis du vil have flere penge tilbage i skat, bør du tjekke TaxHelper, der automatisk finder glemte eller skjulte fradrag, hvor du reelt har penge til gode fra SKAT.

I dag kan man både have gæld til private virksomheder og til det offentlige.

Gæld til private virksomheder vil typisk være gæld til finansieringsselskaber, realkreditinstitutioner og til bil- og motorcykelforhandlere.

Gæld til det offentlige kan opstå på mange måder, herunder ikke betalte parkeringsbøder, børnebidrag eller ejendomsskat.

I løbet af de sidste år har der været flere sager, særligt i det offentlige inddrivelsessystem, der har betydet, at mange danskere ikke har vidst, hvad de har skullet betale i skat til det offentlige.

Derfor er der i dag mange danskere, som ikke har et overblik over, hvor mange penge de skylder, og hvem de skylder dem til.

Hvis du gerne vil have det fulde overblik over dine udestående lån og din samlede gæld, er der flere forskellige måder, du kan finde ud af det på.

Vil du have samlet alle lån og spare penge?
Vi finder nemt og hurtigt det billigste samlelån til dig

Et godt sted at starte er hos SKAT.

Det offentlige samt både banker og finansieringsselskaber har pligt til at indberette gæld til skat.

For at finde din gæld hos skat skal du gøre følgende:

  • Log ind på skat.dk som ’borger’ med NemiD
  • Klik på ”Skatteoplysninger” i header menuen
  • Klik på ”Renteudgifter og restgæld” i venstremenuen

Husk dog på, at SKAT kun modtager notifikation fra dine skyldnere i slutningen af hvert år, hvorfor informationerne her ofte kan være helt op til 12 måneder forsinket, og derfor ikke indeholder de afdrag, du har foretaget i det indeværende år, eller nye lån du har optaget inden for det sidste år.

Du kan dog gå frem og tilbage imellem de enkelte selvangivelser og derfor gå et år tilbage og se, hvad din gæld var på daværende tidspunkt.

Du kan få TaxHelper til at gennemgå dine seneste tre års selvangivelser helt automatisk og finde afdrag, som du ikke har fået.

Din Betalingsservice-oversigt giver dig et hurtigt overblik over, hvad der hver måned bliver trukket på din konto, og er en god måde at se hvem du afdrager til.

Du kan bruge denne oversigt som udgangspunkt til at undersøge hvem du skylder penge til, sådan at du ved hvor du skal kigge for at vide, hvor meget du skylder på ansøgningstidspunktet.

Husk at afdrag på møbler og elektronik også er at betragte som et lån, selvom du ikke betaler nogle renter, og i nogle tilfælde heller ikke betaler afdrag, og derfor ikke fremgår af en Betalingsservice-oversigt.

Du skal derfor altid inkludere alle resterende afdrag, for de ting du har købt.

Et tredje sted du bør undersøge i jagten på den gæld, er KreditStatus. Kreditstatus er et register, hvor flere af de største finansieringsselskaber indberetter din gæld til dem.

Du kan logge ind med NEMID og se en samlet liste over din gæld til følgende selskaber:

  • Bank Norwegian AS
  • Simbo (Capitolia ApS)
  • COOP Bank A/S
  • CreamFinance Denmark ApS
  • Ekspres Bank A/S
  • EnterCard Danmark
  • Ikano Bank
  • Mozipo ApS
  • Nordea Finans Danmark A/S
  • Resurs Bank
  • Santander Consumer Bank
  • SEB Kort Bank
  • Sparxpres (Spar Nord Bank A/S)
  • Vivus & Zaplo (4finance ApS)

Hos LendMe samarbejder vi selv med flere af disse selskaber, herunder Nordea Finans, Sparxpres og Resurs Bank.

I dag er det ikke længere SKAT der står for gældsinddrivelse.

Efter de mange skandaler i SKAT blev det i 2017 besluttet at opdele SKAT i flere forskellige styrelser..

Derfor er det i dag Gældsstyrelsen der står for at inddrive gæld til det offentlige.

Hvis du gerne vil have en oversigt over din gæld til det offentlige, kan du med fordel vælge at kontakte dem, hvorefter de kan sende dig en oversigt.

Efterfølgende kan du, hvis du ikke forstår hvorfor du har gæld til en pågældende myndighed, vælge at kontakte den pågældende myndighed for at få oplyst, hvorledes din gæld er opstået.

Både RKI og Debitorregistret er registre over dårlige betalere.

Hvis du er registreret i et eller begge disse registre, kan du kontakte dem, hvorefter de kan give dig et overblik over, hvem du skylder penge.

Hvis du er registreret i RKI, kan du ikke optage flere lån.

- Login til RKI: Klik her

- Login til Debitorregistret: Klik her

Ofte låner mange penge til sin bolig eller bil, og afdrager med en fast månedlig ydelse, over rigtig mange år.

Både boliglån og billån fremgår af din Netbank, hvorfor du hurtigt kan danne dig et overblik over, hvor høj din restgæld er på disse lån.

I Danmark sender banker og offentlige myndigheder lånetilbud via E-Boks.

I modsætning til med e-mails så modtager vi langt færre meddelelser via E-Boks end e-mail og lignede, hvorfor man relativt hurtigt kan gå langt tilbage i sin korrespondance med udvalgte virksomheder, og dermed danne sig et overblik over, om man har optaget et givent lån.

Ikke alle lån kan nødvendigvis findes online. Derfor er det en god ide at gennemgå sine gamle mapper for at se, om man har gamle lån liggende, som man har glemt, at man har optaget.

Her kan der være tale om lån med en meget lang løbetid som eksempelvis et bolig- eller billån.

Hvis du finder gamle regninger, som ikke er betalt, så tæller dette også som gæld.

Denne form for gæld kan opstå til en bred vifte af selskaber inden for alle brancher.

Hvis du finder en bøde eller en gammel rykker for en regning til en given virksomhed, bør du kontakte den enkelte virksomhed for at høre, hvor meget du skylder dem.

At have en stor gæld kan både være til stor gene rent økonomisk, da det begrænser ens handlefrihed i dagligdagen, og rent mentalt kan det være en tung byrde at bære rundt på.

Hos LendMe har vi både i vores nuværende og tidligere jobs set mange eksempler på, hvor hårdt det kan være at være tynget af en stor gæld.

Hvis du selv ønsker at gøre noget ved din egen situation og blive gældfri hurtigere, er der heldigvis mange ting som du kan gøre.

I dette indlæg gennemgår vi de to mest anvendte metoder til gældsafvikling samt kommer med en række lavpraktiske forslag til, hvordan du fra i dag kan minimere dine udgifter og dermed få råd til at afdrage hurtigere på din gæld.

En af de mest effektive måder hvorpå man kan minimere sin gæld, er ved at samle mindre lån i et stort samlelån.

Hvis man har flere forskellige lån med forskellige rentesatser og løbetider kan det være ekstra svært at vide, hvilke lån man skal betale af på først.

Når man tager et samlelån, tager man ét stort lån som man bruger til at indfri sine gamle mindre lån.

Det smarte ved dette er, at man minimerer sine renteudgifter OG man får samlet sin gæld ét sted.

På den måde kommer man til at afdrage langt mere effektivt fremadrettet da man kun har et lån at afdrage på.

Hos LendMe har vi stor erfaring med at hjælpe danskere med at samle deres dyre lån til billigere samlelån.

Vores egne undersøgelser viser at vores kunder i gennemsnit sparer hele 23.000 kroner! Besparelserne kommer fra minimerede renteudgifter.

Det er vigtigt at understrege, at dette kun er et gennemsnitligt beløb. Men for rigtigt mange danskere er der virkelig mange penge at spare her.

Der er udelukkende tale om penge, som du ikke får noget for.

Sammenlæg dine lån og spar penge
Vi samler dine lån, så du får overblik og sparer penge

Selvom vi gerne vil bidrage med vores viden til at hjælpe så mange som overhovedet muligt med at få bedre styr på deres økonomi, så er det vigtigt for os at understrege, at det at have en stor gæld kan være meget kompliceret og derfor er det altid en god ide at søge professionel hjælp, hvis man ønsker at blive helt gældfri.

Vi håber dog at denne artikel har været en hjælp til at få et overblik over, hvordan du først og fremmest kan danne dig et overblik over din samlede gæld.

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åbent:

Man-Tor: 09.00 - 18.00
Fredag: 09.00 - 17.00
Lørdag, søndag & helligdage: Lukket

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ