Sådan sparer du penge på dit lån

Hvis du har et lån, som du hver måned betaler af på, bør du læse med her. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare, hvis du undersøger, om du kan få en billigere rente hos en anden bank.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 4 minutter

Når man i dag optager et lån vælger de fleste at sætte en fast månedlig betaling op via netbanken, når de skal afdrage på lånet. Så sker betalingen automatisk og til tiden.

Ansøg om lån
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende.

Det er selvfølgelig smart, da man slipper for selv at skulle huske på det. Men det gør måske også, at man i højere grad glemmer at tjekke, om man kan få lånet billigere hos en anden bank fordi, man ikke tænker over, hvor meget man egentlig betaler af hver måned.

Men gør dig selv den tjeneste at tjekke, hvorvidt du kan få dit eksisterende lån billigere hos en anden långiver. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare.

Vi vil gerne introducere dig for to interessante begreber, som med stor sandsynlighed kan sparer dig for en masse penge. Det er henholdsvis refinansiering og samlelån.

Mange forbinder refinansiering med realkreditlån, hvor begrebet også bliver brugt meget. Men refinansiering er også meget relevant, når man snakker om eksempelvis banklån og privatlån.

Refinansiering i forbindelse med privatlån og banklån handler i bund og grund om, at man genforhandler sit nuværende lån for at se, om man kan få det billigere. Nedenfor har vi lavet et eksempel blot for at illustrere, hvor simpelt det i virkeligheden er.

Eksempel på refinansiering

Du har et lån hos din nuværende bank, hvor du skylder 50.000 kr af et lån på 80.000 kr. Renten du betaler for lånet er 7%.

Du har fornemmelsen af, at du måske betaler mere for det end du bør. Du synes dog, at det er svært at kontakte din bank for at bede om en lavere rente, når du ikke ved, hvilken rente andre banker vil give dig.

Ved at lade LendMe hjælpe dig, får du op til 7 konkurrerende tilbud fra andre långivere, der nemt og tydeligt viser dig, hvad det koster at låne 50.000 kr.

Mand der sidder ved et skrivebord og skriver noter
Ved at lade LendMe hjælpe dig, får du op til 7 konkurrerende tilbud fra andre långivere, der nemt og tydeligt viser dig, hvad det koster at låne 50.000 kr.

Du finder ud af, at du kan låne 50.000 kr til 4,5 % i rente, og du kan spare 14.000 kr i forhold til, hvor meget du samlet skal betale for at låne pengene.

Du kan enten bruge denne viden til at genforhandle med din eksisterende bank og se, om de vil tilbyde dig samme rente, eller acceptere Bank X’s tilbud og indfrier din gæld hos din nuværende bank.

Du har nu refinansieret dit lån og opnået en bedre rente, hvilket betyder, at du i sidste ende sparer penge, da det samlede beløb, du skal betale tilbage bliver mindre.

Hvis du eksempelvis har flere lån og/eller kassekreditter hos forskellige långivere, bør du undersøger muligheden for at samle disse i ét samlelån.

Der kan nemlig også være rigtig mange penge at spare, hvis du samler det hele ét sted, samtidigt med at du sikrer dig at du får den laveste rente. Nedenfor har vi også lavet et eksempel på, hvordan et samlelån kan se ud.

Eksempel på samlelån

Lad os antage, at du har tre lån på 20.000, 30.000 og 50.000 kr. hos tre forskellige långivere. Ud over renterne som du betaler på alle tre lån, som sikkert ikke er blevet genforhandlet til den bedste rente du kan få, betaler du også ofte gebyrer på hvert lån hvor du kunne slippe med 1, hvis du samlede alle lån i et større lån. Derudover skal du også holde styr på tre forskellige långivere.

Nu vælger du så at indhente lånetilbud fra flere banker på 100.000 kr., som du skal bruge til at indfri gælden hos de tre nuværende långivere. Bank Y kan tilbyde dig et lån på 100.000 kr til en billigere rente, som du acceptere. Du indfrier gælden hos dine långivere og har på den måde samlet dine lån ét sted og samtidigt sparet penge.

Gælden til dine långivere kan faktisk indfries på to måder. Den ene måde er, hvor banken overfører de 100.000 kr. direkte til din konto. Herefter skal du selv sørge for at indfrie gælden hos de enkelte långivere.

Den anden måde er, hvor banken indfrier gælden hos de enkelte långiver ved at overføre pengene direkte til dem. Det vil altså sige, at pengene ikke kommer ind på din konto.

Uanset om du ønsker at refinansiere dit eksisterende lån eller ønsker at samle flere lån i et samlelån, skal du altid indhente tilbud fra flere långivere. Der kan nemlig være meget stor forskel på, hvad de tilbyder i rente.

Det kan selvfølgelig hurtigt blive en tidskrævende proces at skulle udfylde en ansøgning hos flere banker og efterfølgende forsøge at sammenligne de lånetilbud, du modtager. Men der findes heldigvis et smart alternativ, som sparer dig for en masse tid og i mange tilfælde også penge.

Uanset om du har brug for hjælp til at tjekke renten på dit lån, eller ønsker at finde et lån med en lav rente. Så hjælper LendMe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Ansøg om lån
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende.