Ansøg her

Sådan øger du dine chancer for at få et lån

Har du ligesom så mange andre også prøvet at stå i en situation, hvor du virkelig har haft brug for at låne penge, men desværre ikke er blevet godkendt til et lån? Så læs med her, hvor LendMe giver dig flere gode råd til, hvordan du øger chancerne for at blive godkendt til et lån.

Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 3 minutter

Det er en fordel, hvis du får en medansøger med på dit lån, da det øger dine chancer. Når du søger sammen med en anden, er der i teorien to indkomster til at betale lånet tilbage, da begge parter hæfter for gælden.

En medansøger behøver ikke at være din partner, men kan også være en god ven eller et familiemedlem.

Ansøg om lån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra 18 banker. Helt gratis og uforpligtende

Hvis du ønsker at få et lån, er det vigtigt, at du søger om et realistisk lånebeløb. Derfor er det vigtigt, at du dels finder ud af, hvor meget du virkelig har behov for at låne, og at du finder ud af, hvor meget du har råd til at afdrage.

Det er en fordel at lave et grundigt budget med alle dine indtægter, udgifter og gældsposter, når du skal vælge dit lånebeløb. På den måde kan du se, hvor stor en månedlig ydelse din økonomi kan bære.

lommeregner på bord

Husk, at bankerne foretager en kreditvurdering af dig, og ikke tilbyder dig et lån, hvis de vurderer, at du ikke har luft nok i økonomien til at betale af på gælden.

Det kan være en fordel at overveje en længere løbetid, end du oprindeligt har valgt. Det skyldes, at jo længere en løbetid du vælger, jo mindre bliver den månedlige ydelse.

Hvis du søger 50.000 over to år, vil du skulle betale 2322 kr. om måneden med en rente på 7%. Hvis du i stedet vælger 4 år, vil den månedlige ydelse være 1239 kr. Det er en forskel på små 1100 kr, og den forskel kan være afgørende for bankerne, når de skal vurdere, om du har råd til lånet.

Hvis du vælger lånet med en lånetid på 4 år, og den månedlige ydelse på 1239 kr. Kan du altid betale af på lånet før tid uden nogle ekstra omkostninger.

Når du ansøger om lån hos LendMe, bliver du bedt om at angive husstandens rådighedsbeløb. Det er det beløb, som du har til dig selv(eller husstanden) hver måned, når alle regninger er betalt.

Men når du ansøger om et samlelån, skal du huske at tilføje dit månedlige afdrag til husstandens rådighedsbeløb på de lån, som du gerne vil samle.

Hvis du vil samle tre eksisterende lån, som du samlet betaler 1500 kr for hver måned, skal du faktisk tilføje dem til dit rådighedsbeløb.

Få tilbud fra 18 banker
Udfyld kun én låneansøgning og modtag personlige lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende

Det er vigtigt, at du sørger for, at de ting du skriver i ansøgningen, er korrekte. Alle bankerne beder om samtykke til at se dine skatteoplysninger, når du har valgt et tilbud. Her verificerer de oplysninger, som du har skrevet i ansøgningen. Hvis du har skrevet upræcise lønoplysninger, er der risiko for, at banken trækker tilbuddet tilbage.

Vær opmærksom på, at du ikke skriver din gæld dobbelt, hvis du har en medansøger. Eventuelt fælles gæld skal du skrive på hovedansøgers del af ansøgningsskemaet.

Vær sikker på, at du får noteret al gæld i ansøgningsskemaet, ellers risikerer du, at banken bliver nødt til at trække tilbuddet tilbage. Når du giver banken samtykke til at se dine skatteoplysninger, har banken mulighed for at få et overblik over eventuel gæld. Hvis du har en stor gæld, som du ikke har skrevet i ansøgningsskemaet, kan banken bliver nødt til at afvise din ansøgning.

Vi anbefaler altid, at du indhenter tilbud fra flere långivere, hvis du har behov for at låne penge. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare, når du sammenligner tilbud fra flere långivere.

Hos LendMe hjælper vi dig med at indhente personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker, så du nemt og overskueligt kan vælge det bedste lån med ro i maven. Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Ansøg med det samme
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende