Hvem låner penge ud trods RKI

Ifølge Google er der flere tusinde i Danmark, som hver måned søger efter muligheden for at låne penge trods RKI. Om der findes långivere, der rent faktisk låner penge ud til folk, som står registreret i RKI, har vi ikke et endegyldigt svar på. Dog kan man argumentere for, at nogle låneudbydere er mere risikovillige og mindre skeptiske omkring ansøgerens økonomiske situation.

Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 2 minutter

Når mange forbrugere søger efter “lån penge trods RKI” i Google, er der mange sammenligningssider, som gerne vil ligge højt i Google’s søgeresultat. De håber nemlig på, at de mange brugere klikker sig ind på netop deres hjemmeside, da de ofte tjener penge på at sende trafikken videre til långiverne. Men sandheden er, at det er de færreste långivere, som tilbyder lån til personer, der står registreret i RKI, hvorfor det godt kan snyde lidt.

Som sagt er nogle låneudbydere mere risikovillige end andre. De accepterer derfor et eventuelt større tab i form af manglende tilbagebetalinger. Men selvom der tabes på nogle kunder, så tjenes der godt på andre, hvilket i sidste ende resulterer i en god forretning. Måden det tabte tjenes hjem igen er ved at have et højt renteniveau. Derfor oplever man ofte, at långivere med mere lempelige krav til ansøgernes privatøkonomi også har høje renter og ÅOP’er.

kontor med mennesker

I Danmark er de to største registre over dårlige betalere henholdsvis RKI (Ribers Kredit Information), som er ejet af Experian og Debitor Registret. Så hvis du skylder penge og ikke betaler af på gælden, kan långiveren registrere dig.

For at blive slettet fra RKI er det nemmeste at betale gælden af. Husk at bede det firma, du har lånt hos om at slette dig hos RKI. Det er nemlig dem, der skal gøre det. Hvis du vælger ikke at betale din gæld af, bliver du automatisk slettet efter 5 år. Bemærk dog, at din gæld ikke bliver slettet, hvorfor det selvsagt ikke er en holdbar løsning.

Det at være registreret som dårlig betaler har en række negative konsekvenser. Du vil med stor sandsynlighed få nej til at låne låne penge, købe mobilabonnement, købe på afbetaling samtidig med, at du også risikerer, at håndværkere ikke ønsker at udføre arbejde for dig.

Hvis du står registreret i RKI, er det ikke umiddelbart en god ide at søge efter lån trods RKI. Selvom chancerne for at få et lån er små, vil det alligevel blot gøre situationen værre og forlænge udsigterne til en sund privatøkonomi. Har du mistet overblikket, og kan du ikke selv løse problemet, bør du alliere dig med en professionel, som kan hjælpe dig på rette spor igen.