Sådan vælger du den rigtige løbetid

Hvis du overvejer at søge om et lån, er der nogle forskellige faktorer, du skal tage stilling til, inden du sender låneansøgningen afsted. Løbetiden er blandt en af de ting, du skal tænke over. Derfor får du her nogle ideer til, hvordan du finder frem til en fornuftig løbetid på dit lån.

Hvad betyder løbetid

Udover at løbetiden fortæller, hvornår du er færdig med at betale af på lånet, har den også indflydelse på, hvor meget du ender med at skulle betale tilbage.

Når du skal låne penge, er det vigtigt at have styr på betydningen af begrebet løbetid. Når det vedrører lån, betyder løbetid den tid, som det tager at tilbagebetale dit lån.

Det vil sige, hvor mange måneder eller år, der går, før du er færdig med at betale af på dit lån. Løbetiden kan også kaldes for tilbagebetalingsperioden, som dækker over det samme.

Udover at løbetiden fortæller, hvornår du er færdig med at betale af på lånet, har den også indflydelse på, hvor meget du ender med at skulle betale tilbage. Du betaler nemlig renter, hver måned. Så jo flere måneder, jo flere renter skal der betales tilbage.

# Hvordan bestemmer du løbetiden

Det kan være svært at vide, hvordan du vælger den rette løbetid på dit lån, og hvad du skal overveje inden du beslutter dig.

Hvis du vælger en længere løbetid, vil den månedlige ydelse i udgangspunktet blive lavere. Det kan derfor virke som den bedste løsning, da din udgift for lånet hver måned er lavere. Dog skal du være opmærksom på, at du ved en længere løbetid også skal betale renter i flere måneder.

Vælger du til gengæld en kortere løbetid, betaler du hurtigere af på lånet, og i forlængelse heraf, betaler du også renter i færre måneder. Du skal dog huske på, at selvom det er dejligt at blive hurtigt gældfri, skal din økonomi kunne holde til den højere månedlige ydelse, som du vil få med en lavere løbetid.

# Skab et overblik over din økonomi

Det er vigtigt, at du laver en oversigt over din indtægt og alle dine udgifter, så du kender dit månedlige rådighedsbeløb. Når du ved, hvor meget du har hver måned, kan du bedre finde ud af, hvor meget, du kan betale af hver måned.

Hos Lendme har vi bygget en låneberegner, hvor du vælger det beløb, du ønsker at låne. Herefter kan du skrue op og ned for løbetiden og få en indikation af den forventet månedlig ydelse.

Prøv vores låneberegner helt gratis her

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at beløbet udelukkende er en indikation. Dit endelig månedlig afdrag afhænger nemlig af den kreditvurdering bankerne foretager af dig, når du ansøger om et lån.

Læs også Hvad er en kreditvurdering

# Sparring når du vil låne penge

Læs også Se hvorfor Lendme er så smart

Hvis du søger om et lån gennem Lendme, kan du være sikker på, at de banker, vi samarbejder med, kan hjælpe dig med at finde den rette løbetid på dit lån. Vores banker vurderer nemlig om den løbetid, du selv har ønsket er realistisk, og hvis ikke den er det, kommer de tit med et andet forslag.

Lav en ansøgning hos Lendme og få mulighed for at modtage lånetilbud fra flere anerkendte banker.

Ansøg om lån Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende. Ansøg nu