Sådan vælger du den rigtige løbetid

Hvis du overvejer at søge om et lån, er der nogle forskellige faktorer, du skal tage stilling til, inden du sender låneansøgningen afsted. Løbetiden er blandt en af de ting, du skal tænke over. Derfor får du her nogle ideer til, hvordan du finder frem til en fornuftig løbetid på dit lån.

Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 2 minutter

Når du skal låne penge, er det vigtigt at have styr på betydningen af begrebet løbetid. Når det vedrører lån, betyder løbetid den tid, som det tager at tilbagebetale dit lån.

Det vil sige, hvor mange måneder eller år, der går, før du er færdig med at betale af på dit lån. Løbetiden kan også kaldes for tilbagebetalingsperioden, som dækker over det samme.

Udover at løbetiden fortæller, hvornår du er færdig med at betale af på lånet, har den også indflydelse på, hvor meget du ender med at skulle betale tilbage. Du betaler nemlig renter, hver måned. Så jo flere måneder, jo flere renter skal der betales tilbage.

Ansøg om lån
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende.

Det kan være svært at vide, hvordan du vælger den rette løbetid på dit lån, og hvad du skal overveje inden du beslutter dig.

Hvis du vælger en længere løbetid, vil den månedlige ydelse i udgangspunktet blive lavere. Det kan derfor virke som den bedste løsning, da din udgift for lånet hver måned er lavere. Dog skal du være opmærksom på, at du ved en længere løbetid også skal betale renter i flere måneder.

Vælger du til gengæld en kortere løbetid, betaler du hurtigere af på lånet, og i forlængelse heraf, betaler du også renter i færre måneder. Du skal dog huske på, at selvom det er dejligt at blive hurtigt gældfri, skal din økonomi kunne holde til den højere månedlige ydelse, som du vil få med en lavere løbetid.

Person der skriver på et stykke papir
Vælger du til gengæld en kortere løbetid, betaler du hurtigere af på lånet, og i forlængelse heraf, betaler du også renter i færre måneder.

Det er vigtigt, at du laver en oversigt over din indtægt og alle dine udgifter, så du kender dit månedlige rådighedsbeløb. Når du ved, hvor meget du har hver måned, kan du bedre finde ud af, hvor meget, du kan betale af hver måned.

Hos LendMe har vi bygget en låneberegner, hvor du vælger det beløb, du ønsker at låne. Herefter kan du skrue op og ned for løbetiden og få en indikation af den forventet månedlig ydelse.

Prøv vores låneberegner helt gratis her

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at beløbet udelukkende er en indikation. Dit endelig månedlig afdrag afhænger nemlig af den kreditvurdering bankerne foretager af dig, når du ansøger om et lån.

Uanset om du har brug for hjælp til at tjekke renten på dit lån, eller ønsker at finde et lån med en lav rente. Så hjælper LendMe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Ansøg om lån
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende.