Skal du kun lave rentetjek på dyre lån?

Hvis du har et lån, kan der være rigtig mange penge at spare, hvis du laver et rentetjek. Derfor hjælper vi dig her med, hvad et rentetjek er, og om det er relevant for dig. Der er nemlig ikke nogen grund til at betale for meget for dit lån.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 2 minutter

Et rentetjek betyder kort fortalt, at du tjekker, om du kan få dit nuværende lån billigere hos en anden bank.

Finder du en bank, der tilbyder dig en bedre rente på dit nuværende lån, har du to muligheder:

  • 1. Du tager imod det nye tilbud og flytter lånet over til den nye bank.
  • 2. Du bruger det nye lånetilbud til at forhandle en billigere rente hos din nuværende bank.
Tjek din rente her
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende

Ifølge Nationalbanken er renten på forbrugslån faldet de sidste par år. Har du et eller flere lån, er det derfor en god ide, at du laver et rentetjek. Der kan nemlig være mange penge at spare, hvis du løbende tjekker, om du kan få en bedre rente.

Selvom du synes, at du allerede har en lav rente på dit nuværende lån, skader det ikke at lave et rentetjek gennem LendMe. Det er nemlig helt gratis og uforpligtende. Så hvis du ikke ender med at få tilbudt et lån med en billigere rente, kan du blot glæde dig over, at du allerede har den bedste rente på dit lån.

For at forstå, hvor vigtigt det er at lave en rentetjek, får du her et eksempel på et par, der har sparet penge ved at tjekke renten på deres nuværende lån via LendMe.

Eksempel på rentetjek

Dorte og Lars har et lån på 250.00 kr med en løbetid på 7 år og en ÅOP på 7,35%, som betyder, at de samlet ender med at skulle betale omkring 320.000 kr. inklusive alle renter og gebyrer, før deres lån er betalt af.

De var overbeviste om, at de havde en fornuftig ÅOP på deres lån. De valgte dog at lave en ansøgning via LendMe for at se, om de kunne få et bedre tilbud med en lavere rente. De modtog tilbud fra flere banker og accepterede et lånetilbud på 250.000 kr. med en løbetid på 7 år og en ÅOP på 5,19%. Det betyder, at de samlet ender med at skulle betale ca. 300.000 kr for lånet, hvilket er en besparelse på ca. 20.000 kr. blot ved at undersøge markedet.

par sidder i vejkanten

Uanset om du har brug for hjælp til at tjekke renten på dit lån, eller ønsker at finde et lån med en lav rente. Så hjælper LendMe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Ansøg om lån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende