Sådan opnår du bedre renter på et forbrugslån

Der kan være en stor forskel på, hvor høje renterne er, alt afhængigt af hvilken type lån der er tale om. Renterne på et forbrugslån vil typisk være højere end f.eks. på et boliglån. Dog er der nogle ting man kan gøre for at øge mulighederne for at få bedre renter på et forbrugslån.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 2 minutter

Som vi tidligere har skrevet, er der nogle grundlæggende forskelle på et forbrugslån og andre typer lån. For eksempel er et klassisk realkreditlån kendetegnet ved, at der er pant i den bolig, lånet er knyttet til. Den bank der udsteder lånet, har derfor en vis sikkerhed i og med lånet er sikret i boligens værdi. Et andet eksempel er billån, som fungerer på samme vis. Et forbrugslån er derimod uden sikkerhed, og dermed ofte en smule dyrere for forbrugeren at optage. Men der er stadig gode muligheder for at sikre gode renter på et forbrugslån.

I artiklen om gode råd, når man skal optage et lån kan du blive klogere på, hvilke overvejelser man bør gøre sig inden, man starter sin låneansøgning. Nu bliver det endnu mere konkret!

Hvis du ansøger om lån med en medansøger, får I to grundlæggende fordele:

  • Der er større sandsynlighed for, at bankerne vil tilbyde jer et lån
  • De lån du bliver tilbudt, vil være billigere, end hvis du ansøgte alene

Alle de banker LendMe indhenter tilbud fra, giver dig mulighed for at ansøge sammen med en medansøger. I kan starte en ansøgning her.

Det korte svar er: Hvem som helst! Men det mest almindelige er stadig, at ansøge om et lån med sin ægtefælle eller samlever. Det skyldes, at man allerede er “knyttet sammen” juridisk - så hvorfor ikke få bedre tilbud ved at søge sammen?

Men det kan altså lige så godt være din veninde, din søn eller din gudmor. Det eneste krav er, at medansøgeren skal udfylde en del af ansøgningen med egne oplysninger og benytte sit NemID til at godkende ansøgningen.

to kvinder med mobiler

Når en bank modtager en ansøgning om lån, foretager de en kreditvurdering. Her kigger de på dine økonomiske forhold, boligforhold og flere andre ting. Resultatet fra kreditvurderingen er, om banken vil tilbyde et lån og - hvis ja - hvad renten er på det lån.

Groft sagt kan bankerne tilbyde billigere lån, jo mindre risiko de vurderer der er ved at udstede lånet. Og hvis du ansøger med en medansøger falder bankens risiko, og dermed opnår du bedre renter.

Gennem LendMe kan du modtage tilbud fra flere banker - nemt, sikkert og uforpligtende.

Ansøg om lån
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende