Ansøg nu

Energirenovering

Sammenlign tilbud på lån fra forskellige bankerFem grunde til at få en energirenovering via os:

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

Du sparer tid - 16 lånetilbud med én ansøgning

✓ Du er i sikre hænder - Vi passer på dine oplysninger

✓ Du får personlig betjening, hvis du har spørgsmål

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøgeTre grunde til at få en energirenovering via os:

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

Du sparer tid - 16 lånetilbud med én ansøgning

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge

LÅN PENGE
SAMLELÅN
Lånebeløb
130.000 kr
10.000 kr
500.000 kr
Løbetid
-
12 år
+
Forventet månedlig ydelse*
1.364
kr
* ved 7% deb. rente. Priseks.: Samlet kreditbeløb 130.000 kr. Var. deb. rente 3,60 - 20,95%. ÅOP 4,11 - 21,77%. Etb. omk. 3.900 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 167.258 - 260.000 kr. Løbetid 1-15 år.
Email
Ja, LendMe må kontakte mig via elektronisk post (e-mail og sms) med markedsføring af finansielle produkter og relaterede tjenesteydelser samt nyhedsbrev.
Næste
Gratis & uforpligtende
Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 7 minutter

Der kommer som regel et tidspunkt for de fleste boligejere, hvor det bliver nødvendigt at renovere sit hus. Et lån til renovering kan være en rigtig god investering i fremtiden, fordi du ud over at øge værdien af din bolig samtidig spare penge på din energiregning.

Der er mange typer af renoveringer og energirenoveringer, og derfor kan det være nødvendigt med et overblik. Vi giver dig her en gennemgang af fordelene ved en energirenovering, og hvordan du samtidig kan få opfyldt drømmene uden at det kommer til at koste dig en firlænget bondegård.

Der er nemlig mulighed for at få tilskud til nogle typer af energirenoveringer, ligesom at håndværkerfradraget er øget markant i 2021 i forhold til sidste år, derudover kan der også være behov for et energilån i nogle tilfælde. Alt sammen ting, der kan betyde en lavere regning til dig og miljøet, når du skal give din bolig en klimavenlig hånd.

Når du foretager en energirenovering af din bolig, vil der ofte være en rigtig god besparelse på din energiregning. Ifølge Videnscentret Bolius, vil gevinsten ved en renovering ofte overstige de udgifter, som du har ved at låne pengene.

Det kan altså være en rigtig god investering på den korte bane, hvor du sparer penge på varmeregningen og på den lange bane, hvor dine forbedringer er med til at øge boligens værdi.

Udover den åbenlyse fordel ved at spare penge, får du også nogle sundhedsmæssige gevinster, når du renoverer. En af dem er et bedre indeklima, som er et af de sundhedsparametre, der har den største effekt på dit helbred.

Ifølge Sundhedsstyrelsen, kan et dårligt indeklima være katalysator for uoplagthed, træthed og hovedpine. Det er naturligvis ikke i småtingsafdelingen, og da vi danskere ikke er velsignet med tropiske temperaturer året rundt, kan en renovering være en markant investering i dit eget helbred.

Den sidste, men absolut ikke mindste fordel er, at du også kan sætte nogle ekstra point ind på din klimakonto. Det er ikke kun din pengepung, der får det bedre, når du renoverer din bolig. Det samme gør klimaet, da en energieffektiv bolig udleder mindre cO2. Det hjælper altså os alle sammen, når du foretager forbedringer på din bolig til gavn for miljøet.

Hvis du har brug for at få en konkret oversigt over din besparelse, og hvilke sundhedsfremmende effekter de vil have, bør du kontakte en energikonsulent, der kan hjælpe dig med den konkrete vejledning i forhold til lige netop dit projekt.

Skal din bolig energioptimeres?
Få op til 16 tilbud på én ansøgning

Som tidligere nævnt er der rigtigt mange muligheder for at energirenovere en bolig, og derfor vil det naturligvis altid være interessant at kigge på, hvilke renoveringer der giver mest værdi. Sandheden er, at det i høj grad kommer an på, hvordan du opvarmer din nuværende bolig, da besparelsen altid vil være relativ til, om du bruger en gammeldags eller nyere metode.

Derudover har din boligs alder og energimærke også noget at skulle have sagt i forhold til den eventuelle besparelse, da nyere boliger eksempelvis er mere energieffektive end ældre. Du kan selv undersøge, hvilket energimærke din bolig har her.

Hvis du for eksempel opvarmer din bolig med el- eller olievarme, vil du ifølge Energistyrelsen kunne spare op imod 20.000 kroner om året med en bolig på 130m2, hvis du skifter til en luft til vand-varmepumpe. I denne besparelse er det også vigtigt at påpege, at den er relativ til din nuværende måde at varme din bolig op på. Hvis du for eksempel har fjernvarme, vil din besparelse ikke være nær så høj.

Hvis det er lang tid siden, at du har fået skiftet dine ruder, kan der også gemme sig en rigtig fin besparelse ved at skifte dem ud. Ifølge Statens Byggeforskningsinstitut kan du forvente en besparelse op imod 30% af din årlige varmeregning ved at skifte vinduer. Det skyldes, at nye energiruder er væsentligt mere energieffektive end de mere gammeldags termoruder.

En tredje ting, som du bør være opmærksom på, er muligheden for en hulmursisolering. Her kan der nemlig også være en god besparelse ved at isolere ydervæggene. Det er dog ikke alle boliger, hvor der er mulighed for at foretage en hulmursisolering, men hvis det er muligt for dig, så kan du se frem til en årlig besparelse på et sted mellem 2000-5000 kroner.

Hvis du eksempelvis ejer en murermestervilla på 170m2, kan du se frem til en årlig besparelse på ca. 10.000 kroner ifølge Videncentret Bolius.

Det kan også være en mulighed at spare penge på din elregning ved at installere solceller på taget. Prisen på solcellepaneler er faldet meget gennem de sidste 10 år, og selvom det ikke længere er muligt at få tilskud gennem det offentlige, kan solceller være en rigtig god ide, fordi det er blevet væsentligt billigere at købe dem grundet teknologien er blevet billigere.

Det er de færreste, der har mulighed for at betale for et nyt solcelleanlæg uden at skulle låne, men et lån til solceller kan alligevel ofte betale sig, da prisen for lånet typisk bliver dækket af besparelsen på elregningen. En gennemsnitlig dansk familie vil typisk spare et sted mellem 4000-6000 kroner om året med at have solceller og samtidig bruge energien, når den bliver produceret.

Du kan låne mellem 10.000 og 500.000 kroner via vores platform, når du leder efter finansiering til din energirenovering. Det er en rigtig god ide at have tjek på projektets pris, inden du vælger at undersøge prisen for et lån.

Du kan også vælge at benytte friværdien i din bolig, men vær opmærksom på, at det koster penge at omlægge et boliglån, så selvom renten vil være lavere end ved at tage et energilån, kan det sagtens være dyrere at låne i din friværdi.

Hvis det er for dyrt at omlægge dit lån og bruge din friværdi, kan du i stedet sammenligne prisen på et energilån gennem os. Her er det muligt at søge om et lån til energirenovering, hvis det for eksempel er et mindre projekt, som du ikke kan finansiere med din friværdi, da det er for dyrt at lægge lånet om.

Det kan også være, at du har et større projekt, hvor du mangler den sidste del af finansieringen. Her kan et energilån være en rigtig god og billig løsning, da prisen for at oprette et lån typisk er mellem 0-4% af lånebeløbet. Du har mulighed for at få op til 16 tilbud på finansieringen af din energirenovering gennem os.

Uanset hvad skal du også være opmærksom på, at der kan være penge at hente på ‘de rigtige’ typer af renovering. Det er nemlig muligt at få tilskud fra staten, hvis du skal renovere i 2021.

Skal du i gang med et boligprojekt?
Find det billigste lån blandt 16 banker

I 2021 er det muligt at søge om tilskud til en energirenovering gennem en statslig pulje på 675 millioner. Du kan ansøge om energitilskud fra den 7. april 2021.

Når du søger om tilskud til energirenovering, skal du være opmærksom på, at det kun er muligt at få tilskuddet, hvis du laver forbedringer på en helårsbolig. Hvis dit sommerhus ikke har status af helårsbolig, vil det derfor ikke være muligt at søge om tilskuddet. Det samme gælder for boligtyper som kolonihave eller fritidshus.

Hvis du vil foretage forbedringer på boligtyper, der ikke har status som helårsbolig, kan løsningen være at tage et energilån gennem en bank. Det er selvfølgelig en fordel for dig, hvis du kan få tilskud til dit renoveringsprojekt, men selvom du låner pengene hos en bank, kan der stadig være mulighed for at spare penge på projektet via fradrag.

Hvis du gerne vil være endnu klogere på, hvad du kan få tilskud til, og hvordan du søger, kan du læse mere om tilskud til energirenovering.

Som et led i at skubbe gang i den danske økonomi ovenpå Covid-19, har regeringen hævet håndværkerfradraget fra 12.500 kroner i 2020 til 25.000 kroner i 2021. Det betyder, at du har mulighed for at trække håndværkerens løn fra i skat, når du skal foretage en klimavenlig boligforbedring.

Her er det muligt at få et skattefradrag på mellem 26-35% af håndværkerens løn alt efter, hvilken kommune du bor i. Det betyder, at hvis du har fået en energirenovering på 100.000 kroner, hvoraf de 70.000 udgør lønnen, så er det muligt at få fradraget på op til 25.000 kroner.

Herfra skal du eksempelvis trække 26% fra de 25.000, hvilket giver en besparelse på 6500 kroner. Hvis I er to personer, der får lavet en boligforbedring, så kan I samle jeres fradrag så det kommer op på 50.000 kroner. Hvilket giver dobbelt så stor en besparelse.

Det er desværre ikke muligt, at kombinere tilskud og håndværkerfradraget på den samme renovering.

Spar penge på din energirenovering
Find det bedste tilbud via os

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åbent:

Man-Tor: 09.00 - 20.00
Fredag: 09.00 - 17.00
Lør-Søn: 10.00 - 16.00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ