Ansøg nu

Lån til renovering

Sammenlign renoveringslån fra 18 banker



Fem grunde til at få renoveringslån via os:

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

Du sparer tid - 18 lånetilbud med én ansøgning

✓ Du er i sikre hænder - Vi passer på dine oplysninger

✓ Du får personlig betjening, hvis du har spørgsmål

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge



Tre grunde til at få renoveringslån via os:

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

Du sparer tid - 18 lånetilbud med én ansøgning

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge

LÅN PENGE
SAMLELÅN
Lånebeløb
130.000 kr
10.000 kr
500.000 kr
Løbetid
-
12 år
+
Forventet månedlig ydelse*
1.364
kr
* ved 7% deb. rente. Priseks.: Samlet kreditbeløb 130.000 kr. Var. deb. rente 3,60 - 20,95%. ÅOP 4,11 - 21,77%. Etb. omk. 3.900 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 167.258 - 260.000 kr. Løbetid 1-15 år.
Email
Ja, LendMe må kontakte mig via elektronisk post (e-mail og sms) med markedsføring af finansielle produkter og relaterede tjenesteydelser samt nyhedsbrev.
Næste
Gratis & uforpligtende
Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 11 minutter

Når du står foran et større eller mindre renoveringsprojekt, kan det være nødvendigt at finansiere det via et lån eller en kredit.

Det handler typisk om logistik og økonomi, men det kan være svært at danne sig et komplet overblik over, hvad der er den bedste form for finansiering.

En overvejelse kunne være, om du skal have en byggekonto eller et renoveringslån, mens en anden kunne være via friværdi eller gennem et usikret lån.

Vi hjælper dig med at finde tilbud på lån til renovering af bolig på en nem, hurtig og sikker måde, der gør det overskueligt for dig.

Uanset om det er et banklån, byggelån eller renoveringslån, kan vi hjælpe dig med at finde det billigste af slagsen.

Vi er Danmarks største sammenligningsside for lån, og du kan søge op til 500.000 kroner til dit byggeprojekt.

Det koster dig kun den tid, som du skal bruge på at færdiggøre din ansøgning via vores skema (typisk fem minutter), hvorefter du får tilbud fra forskellige banker.

Det gør det både nemt og bekvemt at finde det bedste lån, da det hele foregår på dine præmisser.

Få 18 tilbud på renoveringslån
Sammenlign tilbud fra en lang række banker med én ansøgning

Når du skal låne penge til renovering, er det først og fremmest vigtigt at vide, hvilke muligheder du har for finansiering.

Generelt har du to overordnede muligheder, når du vil låne penge til renovering:

  • Sikret lån i form af et forhåndslån, byggekredit eller tillægslån
  • Usikret lån i form af et byggelån, du bruger til renovering

Der er fordele og ulemper ved begge låneformer, men for at du kan tage den rigtige beslutning, bør du vide lidt om de forskellige lånetyper.

Derfor bør du læse vores gennemgang af de mest anvendte former for lån til renovering af bolig herunder.

Forhåndslån

Et forhåndslån er et realkreditlån, du bruger, når du skal renovere din bolig. Du har mulighed for at låne op til 80% af den værdi, som din bolig har efter du har renoveret den.

Lånet kan blive udbetalt allerede inden, du går i gang med din renovering, og du, eller din bank, stiller en garanti til realkreditinstituttet, når du optager lånet.

Du låner altså penge ud fra en den værdistigning, som din bolig får ved at blive renoveret og ikke ud af, hvad din bolig er værd lige nu.

Det betyder også, at du ved, hvad det dit lån kommer til at koste efter renoveringen er foretaget, så du kan regne det ind i dit budget, når du optager lånet.

Fordelen ved et forhåndslån er, at du får en meget lav rente på lånet.

Den største ulempe er, at din renovering først skal godkendes af realkreditinstituttets vurderingsmand både før og efter renoveringen.

Byggekredit

En byggekredit er en form for kassekredit, som er øremærket renovering af bolig eller nybyggeri.

Det fungerer sådan, at banken udbetaler penge i rater, som du løbende bruger på udgifterne ved renoveringen.

Når din renovering er færdig, bliver din byggekredit indfriet med et realkreditlån, som du optager eller omlægger ved dit realkreditinstitut.

Du betaler løbende renter af byggekreditten, indtil du indfrier hele din kredit.

Fordelen ved en byggekredit er, at det er en meget fleksibelt låneform, så det passer præcis til det, du skal bruge.

Omvendt er det en ulempe, at du ikke kender den endelige udgift på dit lån, før din renovering er afsluttet.

Derudover skal der først oprettes en byggekredit og derefter et realkreditlån, hvilket du blandt andet betaler tinglysningsafgift, stiftelsesprovision, lånesagsgebyr og kurtage til din bank og realkreditinstitut.

Tillægslån

Et tillægslån er et lån, som du tager i din boligs friværdi. Hver gang du afdrager på din boliggæld, er det samtidig en opsparing i din friværdi.

Du kan omlægge dit realkreditlån, så du låner det beløb, som du har i friværdi på din bolig.

Et tillægslån er et sikret lån, hvilket betyder at du får en meget lav rente på dit lån.

Samtidig stiger din friværdi også, når din bolig stiger i værdi, derfor er det en oplagt lånetype at bruge til renovering af hus eller lejlighed.

Ulempen ved et tillægslån er, at det ligesom forhåndslån og byggekredit, er dyrt at lægge om.

Det betyder, at du skal være opmærksom på, om det reelt er billigere end et usikret lån, hvor du kun betaler renter og etableringsomkostninger.

Byggelån

Et byggelån, eller banklån til renovering af bolig, er den sidste mulighed, som du har, når du skal låne penge til renovering.

Det er, i modsætning til de andre lånetyper, et usikret lån, hvilket betyder, at realkreditinstituttet ikke har noget pantebrev, som sikkerhed for at lånet bliver betalt tilbage.

Et usikret lån er billigere at optage, da du reelt set kun har et etableringsgebyr på 1-3% af lånebeløbet i stedet for stiftelsesprovision, tinglysningsafgift og kurtage blandt andre udgifter.

Til gengæld er renten højere på usikrede lån, fordi banken netop ikke har nogen sikkerhed.

Om du skal vælge det ene eller andet, kommer helt an på, hvilken renovering du foretager.

Der er helt større afgifter forbundet med at optage eller omlægge et sikret lån, end der er ved at optage et usikret lån.

Omvendt er renten lavere på et sikret lån.

Du kan typisk få en rente på 0.5 til 1.5% med et realkreditlån, mens renten på et usikret lån starter på 3.6%.

Lån til renovering i forbindelse med huskøb

Hvis du ikke har noget friværdi eller banken siger nej til at hjælpe dig med et usikret lån, kan det også være en løsning med et usikret byggelån.

Det er muligt at låne helt op til 500.000 kroner med et byggelån. Også hvis du lige har købt hus og eksempelvis mangler mellemfinansiering af dit byggeprojekt.

Du kan altid indfri dit lån uden nogle ekstra omkostninger, hvis du får revurderet dit hus eller vælger at sælge det.

Få 18 tilbud på byggelån
Indhent og sammenlign tilbud fra flere banker

Når du planlægger et renoveringsprojekt, ombygning eller istandsættelse, kan det være en god idé at tænke dit energiregnskab ind i projektet.

Med et energilån kan du låne til en fordelagtig rente, og bruge dit lån til at energioptimere din bolig.

Overvej om du kan installere vandbesparende termostater eller toilet i dit nye badeværelse. Kan du efterisolere en ydermur, når du alligevel skal skifte køkkenelementerne?

Eller kan du skifte til en mere energivenlig varmekilde, når du bygger ud?

Energirenovering

Med et større og større fokus på bæredygtighed og grøn energi, vælger flere og flere at foretage en såkaldt energirenovering, når boligen skal moderniseres.

Dels vil der ofte være penge at spare direkte på dine regninger fra el- og varmeselskab, og dels kan den grønne profil være afgørende for dine muligheder for at trække håndværkernes løn fra i skat.

Energirenoveringer kommer i mange forskellige størrelser og priser, og vi har derfor samlet en række af de grønne renoveringer, der bedst kan betale sig for dig.

Byggetilladelse

Undersøg altid, om du skal bruge en byggetilladelse, inden du går igang med at renovere.

I forhold til byggetilladelse, kan man skelne mellem tre typer byggeri eller renovering: Byggeri som kræver tilladelse, byggeri som kræver anmeldelse, og byggeri som hverken kræver tilladelse eller anmeldelse.

Om du skal bruge tilladelse, anmelde byggeriet eller ingen af delene afhænger dels af din boligtype (ejerlejlighed, andelslejlighed, en-families-hus, flere-familieshus osv.) og dels af dit byggeprojekts omfang.

Det er kommunen, der udsteder byggetilladelser og modtager anmeldelser, men i mange tilfælde vil det også være nødvendigt at informere ejer- eller andelsboligforening og de nærmeste naboer.

En hovedregel er, at du skal indhente byggetilladelse til byggerier eller renovering, der udvider boligarealet (fx anneks, garage, tilbygning, beboelse i kælderen) eller som ændrer benyttelsen af rummene (fx flytter køkkenet eller etablerer et ekstra badeværelse).

Hvis du opfører sekundære bygninger dvs. anneks, garage el. lignende, eller hvis du efterisolerer udvendigt, kan du som regel nøjes med at anmelde byggeriet til din kommune.

Det afgørende er, at du overholder gældende regler om afstand til skel, højde og bebyggelsesprocent på din grund.

For en-familieshuse kan du nøjes med at anmelde sekundære bygninger som har et samlet areal (inklusiv evt. eksisterende sekundære bygninger på grunden) på mellem 35 og 50 kvm. For række- og klyngehuse er grænsen 20-50 kvm.

Mindre projekter, som ikke udvider boligens areal og ikke flytter på rør, installationer eller benyttelsen af rum, kræver ofte hverken byggetilladelse eller anmeldelse.

Det er dog altid en god idé at informere naboer og andels- eller ejerforening.

Læs mere om byggetilladelse på Boligejernes Videnscenter og tjek også din kommunes hjemmeside for at læse mere om pris og sagsbehandlingstider i dit lokalområde.

Prisen på en byggetilladelse kan være god at have med i budgettet, inden du lægger dig fast på en finansiering.

Overvej finansieringen

Når du har formuleret projektet for dig selv og indhentet de første uforpligtende tilbud fra håndværkerne, har du et godt grundlag for at vurdere, hvad renoveringen vil koste.

Nu er det tid til at finde finansieringen.

Et byggeprojekt bliver ofte både dyrere og mere tidskrævende, end man først havde beregnet.

Sørg derfor for at have luft i økonomien til at dække, hvis noget uforudset skulle opstå undervejs.

En god tommelfingerregel er, at du skal lægge 20 % af det beregnede budget oven i.

Det skal du naturligvis også være opmærksom på, hvis du tager et renoveringslån, så du ikke står og mangler finansiering midt i et krævende boligprojekt.

Start med at lægge et budget over din månedlige økonomi for at se, hvor meget du kan lægge til side til renoveringen eller afdrag på evt. lån.

Opsparing

Den billigste måde at finansiere renovering og andre projekter i din bolig er naturligvis at spare op til projektet og betale med det samme.

Dermed undgår du at betale renter og eventuelle gebyrer, og du slipper for at betale af på renoveringen efter, at projektet er færdigt.

Det er imidlertid ikke altid, at man har mulighed for at spare alle pengene op inden projektet starter, og så kan der være behov for at tænke i andre finansieringsmuligheder.

Og faktisk kan der i mange tilfælde være fin økonomi i at låne penge til renovering og andre projekter, der får din bolig til at stige i værdi.

Friværdi

Hvis du har boet i dit hus eller din lejlighed i længere tid, og boligen er steget i værdi, kan du have noget friværdi i boligen.

Friværdien er differencen mellem, det boligen bliver vurderet til i bankens genvurdering, og det du skylder i din bolig fx på dit boliglån, andelsboliglån eller realkreditlån.

Du kan belåne op til 90% af din boligs værdi. Hvis din bolig bliver vurderet til 2.000.000 kr. i bankens genvurdering, kan du altså skylde op til 1.600.000 kr. boligen.

Alt efter størrelsen på det beløb, du skal bruge til renovering, kan det blive dyrt at benytte friværdien.

Når du skal låne i din friværdi, skal dit lån lægges om, og dét koster nogle penge både i administration og renter. Hvis der kun er tale om et mindre lån, kan lån i friværdien derfor være en dyr løsning til mindre renovering af badeværelse eller køkken.

Lån i realkreditinstitutter er ofte billige i rente, men dyre i oprettelse eller omlægning på grund af udgifter til tinglysning, kurtage og gebyrer.

Hvis du kun har brug for at låne et mindre beløb i kortere tid, er lån i friværdien derfor ikke altid den billigste løsning.

Tal med din bank og bed om en beregning, inden du låner i din friværdi. Sammenlign altid prisen med andre typer lån fx mellemfinansiering og usikrede lån, inden du vælger lån.

Indhent flere lånetilbud på renoveringslån

Markedet for usikrede lån er stort, og der findes både meget attraktive og knap så attraktive tilbud.

Det er derfor vigtigt altid at indhente mere end ét lånetilbud, inden du takker ja - ligesom, når du vælger håndværkere til renovering.

Det kan imidlertid være både tidskrævende og uoverskueligt at henvende sig til flere låneudbydere på egen hånd.

Vi hjælper dig med at finde det billigste lån til renovering, så du nemt, hurtigt og sikkert kan få styr på finansieringen af din boligforbedring.

Få det billigste renoveringslån
Du får tilbud fra op til 18 banker med én ansøgning

Håndværkerfradrag

Ved indgangen til 2018 kom der nye regler for fradrag i skat forbundet med udgifter til håndværkere.

Du kan nu få fradrag for op til 25.000 kr. pr. person i 2021 for udgifter til arbejdsløn til udvalgte energiforbedringer.

Der er ikke længere noget maksimalt beløb for husstanden, men der er en række krav til typen af arbejde.

Fx kan du ikke længere trække udgifter til indvendigt malerarbejde, opsætning af nyt køkken eller renovering af badeværelse fra i skat.

Til gengæld kan du nu trække udgifter til lønninger ved installering af tyverialarm fra.

Samtidig kan du nu få fradrag på op til 6.000 kr. for lønninger til serviceydelser som fx rengøring, havearbejde og børnepasning.

Der er en række krav til arten af håndværksarbejdet. Fx skal det forbedre din bolig energimæssigt eller være en del af en klimasikring.

Det kan derfor som tidligere nævnt være en god idé at indtænke energivenlig løsninger som fx vandbesparende armaturer, nye termoruder eller efterisolering, når du renoverer.

Vi giver dig det nødvendige overblik

Uanset om du har brug for hjælp til at tjekke renten på dit lån, eller ønsker at finde et lån med en lav rente.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked.

Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker.

Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik.

Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Få overblik over dine muligheder
Få op til 18 uforpligtende tilbud på lån
FAQ
A: Du kan låne op til 500.000 kroner til din boligrenovering uden at stille sikkerhed.

Det betyder, at du ikke behøver at have nogen friværdi for at kunne udføre ombygninger eller istandsættelser.

Samtidig er det en stor fordel for dig ikke at skulle stille sikkerhed for din renovering, da banken, som du låner af, ikke stiller krav til, hvilke boligrenoveringer du foretager.

Det er med andre ord op til dig, hvordan du ønsker at renovere din bolig.

Du kan helt gratis sammenligne lån fra 18 kendte banker gennem os, så du samtidig sparer penge på finansieringen af din renovering.

Det er nemt og hurtigt at ansøge og få tilbud.
A: Det er som regel billigst at låne penge til boligrenovering i din friværdi.

Dog kan det være dyrt at lægge et realkreditlån om, og et lån uden sikkerhed er i stedet en god løsning, fordi du kun har udgifter til renter og oprettelse af lånet.

Med et renoveringslån kan du låne helt op til 500.000 kroner uden noget krav om at stille sikkerhed.

Vi finder det billigste lån til din boligforbedring ved at sammenligne vilkår fra 18 banker - helt gratis.

Det tager få minutter at komme i gang, og du får svar fra bankerne indenfor få minutter. Herefter er det op til dig, om du vil fortsætte med et af dine tilbud.

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åbent:

Man-Tor: 09.00 - 20.00
Fredag: 09.00 - 17.00
Lør-Søn: 10.00 - 16.00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ