Ansøg nu

Lån til solceller

Tilbud på lån til solcelleanlæg fra flere banker



Fem grunde til at få et lån til solceller via LendMe:

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

Du sparer tid - 18 lånetilbud med én ansøgning

✓ Du er i sikre hænder - Vi passer på dine oplysninger

✓ Du får personlig betjening, hvis du har spørgsmål

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge



Tre grunde til at få et lån til solceller via LendMe:

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

Du sparer tid - 18 lånetilbud med én ansøgning

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge

LÅN PENGE
SAMLELÅN
Lånebeløb
130.000 kr
10.000 kr
500.000 kr
Løbetid
-
12 år
+
Forventet månedlig ydelse*
1.364
kr
* ved 7% deb. rente. Priseks.: Samlet kreditbeløb 130.000 kr. Var. deb. rente 3,60 - 20,95%. ÅOP 4,11 - 21,77%. Etb. omk. 3.900 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 167.258 - 260.000 kr. Løbetid 1-15 år.
Email
Ja, LendMe må kontakte mig via elektronisk post (e-mail og sms) med markedsføring af finansielle produkter og relaterede tjenesteydelser samt nyhedsbrev.
Næste
Gratis & uforpligtende
Sidst opdateret: 28. februar 2024 | Læsetid: 7 minutter

Det er blevet en stigende trend at foretage en energirenovering på sin bolig, hvor man udover at hjælpe miljøet samtidig sparer penge på strøm, vand eller varme. Selvom det ikke længere er muligt at være på en fordelagtige ordning, hvor det er muligt at sælge og efterfølgende købe overskydende strøm tilbage gratis, så er solceller faktisk stadig en rigtig god investering.

Teknologien i solcellerne er nu blevet så forholdsvis billig, at det er muligt at spare penge, uden at du er tilknyttet en offentlig ordning. Prisen på et solcelleanlæg er nu kommet ned i et prisleje, hvor en gennemsnitlig årlig besparelse ligger på på et sted mellem 4000-6000 kroner.

Besparelsen er et udtryk for, at den gennemsnitlige danske familie bruger omkring 5000 kWh(kilowatt timer) om året på strøm. Der er flere faktorer, der har afgørende indflydelse på besparelsens størrelse. Det gælder blandt andet den fysiske placering af solcellerne, kvaliteten af solcellerne samt dit årlige strømforbrug.

Derudover opnår du også den største besparelse, hvis du bruger strøm i de timer, hvor solceller producerer strømmen, hvilket typisk foregår i dagtimerne. Derfor er det en god ide, at du forhører dig hos en energikonsulent eller en ekspert i solceller, for at få et præcist indblik i, hvilken besparelse du kan forvente.

Brug din energi fornuftigt
Ansøg på 2 minutter og få op til 18 tilbud

Disse solceller giver den bedste besparelse

Der findes flere forskellige typer af solceller, som man benytter i Danmark, og der er flere forbehold, som man skal tage højde for, når man kigger på at få den størst mulige besparelse på sine solceller.

Jeg vil godt advarer om, at de følgende afsnit godt kan føles lidt langhårede, hvis du ikke er inde i terminologien omkring solceller, men det er vigtigt, at vi lige kommer omkring det.

I Danmark er den mest populære type solceller, monokrystalinske solceller. Du kender dem, som de helt sorte solceller, som ofte er placeret på hustage. Jeg vil ikke dykke ret meget ned i teknikaliteterne, men denne type af solceller vil, når den er placeret optimalt, være den type af solcelle, der generelt præsterer bedst.

For at få det optimale ud af denne type, bør solcellerne være placeret, så cellerne peger imod syd og helst med en hældning på mellem 35-45 grader. Det svarer til den typiske hældning på et parcelhustag.

Dog er der nogle ulemper ved denne type, da eksempelvis skygge eller forkert placering af solcellerne har en negativ effekt på solcellernes evne til præsterer med højst muligt effekt. Det vil sige, at de ikke når deres potentiale om at producere så meget strøm som muligt.

Derudover er det også muligt at få tyndfilmssolceller, der er en anden variant af solceller, og som i modsætning til de klassiske monokrystalinske solceller ikke taber nær så meget effekt, når de står i skygge.

Samtidig er tyndfilmssolceller også de billigste og mest klimavenlige at producere, hvilket naturligvis giver dig et ekstra stort plus på klimakontoen og færre udgifter ved indkøb af solcellepaneler.

Nettilsluttede solceller giver mulig for at sælge

Hvis du samtidig har mulighed for at tilslutte dit solcellepanel til det offentlige elnet, har du også mulighed for at sælge kWh, når du producerer mere strøm, end du selv bruger.

Du har mulighed for at sælge strøm for op til 7000 kroner om året, før du skal betale skat af den strøm, som du sælger. Du skal betale 60% i skat af det beløb, der overskrider dit årlige fradrag. Du betaler ikke skat for den strøm, som du selv producerer.

Prisen på et solcellepanel afhænger primært af, hvor mange solceller, du skal bruge. Det finder du typisk ud af ved at kigge på dit årlige strømforbrug.

Som tidligere nævnt bruger en gennemsnitlig dansk familie omkring 5000-6000 kWh om året, derfor skal du have et anlæg, der kan dække din husstands behov. Et solcelleanlæg, der kan producere nok strøm til en typisk dansk familie koster i omegnen af 40.000 kroner til 70.000 kroner inklusiv montering.

Den store spænd i pris skyldes, at der er forskel i prisen på materialer, montering og om du køber et hybrid solcelleanlæg, der kan gemme overskydende strøm. Et hybrid solcelleanlæg har et tilkoblet batteri, så du kan gemme overskydende strøm til dig selv i stedet for at sælge det på det offentlige elnet til en dårligere kWh-pris end den, som du selv køber ind til.

Da den typiske årlige besparelse ligger et sted imellem 4000-6000 kroner, vil tilbagebetalingstiden på et solcelleanlæg ofte være et sted mellem 8-10 år. Det lyder umiddelbart som ret lang tid, men du skal huske på, at et moderne solcelleanlæg har en levetid på 30-40 år, så på den lange bane er der tale om en rigtig fornuftig investering.

Ligesom når du låner penge, er det en rigtig god ide, at du sammenligner priser på solcelleanlæg, inden du vælger, hvilket der passer bedst til dit energibehov. Vi anbefaler derfor, at man altid tager sig en snak med en energikonsulent eller rådgiver.

Find det billigste lån, når du sammenligner
Få tilbud fra op til 18 banker med én ansøgning

Den helt store fordel ved solceller er naturligvis, at du sparer penge på din elregning, når du selv er med til at producere den strøm, som du bruger. Det er en rigtig god investering, der kan mærkes på rådighedsbeløb allerede samme år, som du har fået sat dine solceller op.

Derudover er det faktisk muligt at integrere solceller i dit hus. Det kan enten være i forbindelse med et nyt tag eller som en facade, hvor solcellerne kan erstatte mere traditionelle byggematerialer. Det kræver selvfølgelig en optimal placering af solcellerne, før de producerer strøm på den mest effektive måde.

Hvis du vil låne til nyt tag, er det værd at overveje, om du i stedet skal montere solceller, da de både fungere som et nyt tag, der ikke kræver stor vedligeholdelse, og som samtidig kan give dig en besparelse på din elregning.

Derudover har solceller en meget lang levetid, der gør det til en sikker investering, da du ofte vil få en garanti på mellem 20 og 25 år. Til sammenligning tager det som regel ‘kun’ 8-10 år for solceller at have tjent sig selv hjem igen.

Alt efter hvor stort et solcelleanlæg, som du vælger, kan du også se frem til at udlede markant mindre CO2. Ifølge Videncentret Bolius sparer 10 kvardratmeter solceller omkring et halvt ton CO2 hvert år.

Hvis du tager et energilån til dine nye solceller, vil du i princippet kunne betale den månedlige ydelse på lånet med den besparelse, som du vil opnå ved at installere solceller. Det kan derfor være en rigtig god ide at undersøge mulighederne for at låne til solceller, hvis det ikke er muligt at omlægge dit boliglån.

Når du foretager en energirenovering, som eksempelvis at installere et solcellepanel, så er det vigtigt at have det billigst mulige lån. Grundlæggende kommer din rente an på, hvordan banken vurderer dig og din kreditværdighed.

Det gør de blandt andet ved at kigge på din indtægt, din gæld og dit månedlige rådighedsbeløb. Det er vigtigt at sige, at en høj indtægt ikke er lig med en lav rente, ligesom du heller ikke kan forvente en lav rente, fordi du ikke har nogen gæld. Det hele hænger sammen.

Det vigtigste for banken er, at du betaler af på dit lån hver måned. Derfor er det vigtigt med fornuftigt rådighedsbeløb, da du på den måde vil have plads i dit budget til at afdrage på lånet. Hvis du søger sammen med din ægtefælle eller samlever, kan I lægge jeres rådighedsbeløb sammen og dermed øge muligheden for at få tilbudt den lavest mulige rente fra bankerne.

Udover at optimere din ansøgning, er det også vigtigt, at du sammenligner tilbud hos flere banker, ligesom du sammenligner priser på solceller hos forskellige aktører, når du vil finde det bedste tilbud på et nyt solcellepanel.

Det er nemlig ikke altid Bank A, der er billigst. Det er meget forskelligt, hvilken bank der tilbyder den laveste rente, og derfor er det vigtigt, at du sammenligner priser og vilkår hos så mange banker som muligt. Vi hjælper med at samle tilbud fra op til 18 forskellige banker, så du sikrer dig den bedste pris på dit lån til solceller.

Få den laveste rente på dit lån til solceller
Det tager 2 minutter at ansøge

Det er ikke muligt at få tilskud til dine solceller i 2022, da solceller ikke er medtaget i statens energirenoveringspulje. Til gengæld er det værd at vide, at det såkaldte håndværkerfradrag er steget til 25.000 kroner i 2022.

Det betyder, at du har mulighed for at få fradrag på håndværkernes løn, når du skal have monteret nye solceller. Det er ikke muligt at bruge sit fradrag på selve solcellerne, da fradraget kun dækker lønnen.

Bor du sammen med din ægtefælle, samlever eller voksne børn har I mulighed for at hver især at bruge jeres fradrag på den samme energirenovering eller boligforbedring.

I kan også vælge et lån til renovering sammen med fradraget, hvis I har behov for ekstra finansiering til projektet.

Hvis I søger sammen vil I opleve at få en bedre pris på lånet, da jeres fælles økonomi er stærkere end en enkeltstående. Derudover er renterne på lånet også fradragsberettiget.

Få tilbud på lån til solcelleanlæg
Tilbud fra 18 banker med kun én ansøgning
FAQ
A: Det koster mellem 40.000 til 70.000 at købe solcellepaneler inklusiv montering, der kan producere nok strøm til at forsyne en gennemsnitlig, dansk familie i et år.

Du har mulighed for at benytte dit håndværkerfradrag, når du får dine solceller monteret. Fradraget er i 2022 på 25.000 kroner pr. person.
A: Ja. Alle kan ansøge om at låne penge til solceller. Det er derudover en rigtig god ide, at du først finder ud af, hvilke typer af solceller og hvilken type af anlæg, som du skal installere, inden du låner penge til solcellerne.

Når du låner til solceller, er det en rigtig god ide, at du sammenligner priser og vilkår hos forskellige banker, ligesom at det er en god ide, at du indhenter flere tilbud på dine kommende solceller.
A: En gennemsnitlig dansk familie kan typisk spare mellem 4000-6000 kroner om året, hvis man vælger at installere solceller. Besparelsen er afhængig af forskellige ting blandt andet dit årlige strømforbrug, hjemmets energieffektivitet samt solcellernes fysiske placering.

Du sparer penge og får et større rådighedsbeløb allerede fra dine solceller er installeret og du skal derfor ikke vente flere år på at få øje på besparelsen.

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åbent:

Man-Tor: 09.00 - 20.00
Fredag: 09.00 - 17.00
Lør-Søn: 10.00 - 16.00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ