Ansøg her

Energilån

Ansøg gratis og uforpligtendeDerfor bør du få et energilån via LendMe:

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

Du sparer tid - 16 lånetilbud med én ansøgning

✓ Du er i sikre hænder - Vi passer på dine oplysninger

✓ Du får personlig betjening, hvis du har spørgsmål

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøgeDerfor bør du få et energilån via LendMe:

Du sparer tid - 16 lånetilbud med én ansøgning

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge

LÅN PENGE
SAMLELÅN
Lånebeløb
130.000 kr
10.000 kr
500.000 kr
Løbetid
-
12 år
+
Forventet månedlig ydelse*
1.364
kr
* ved 7% deb. rente. Priseks.: Samlet kreditbeløb 130.000 kr. Var. deb. rente 3,60 - 20,95%. ÅOP 4,11 - 21,77%. Etb. omk. 3.900 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 167.258 - 260.000 kr. Løbetid 1-15 år.
Email
Ja, LendMe må kontakte mig via elektronisk post (e-mail og sms) med markedsføring af finansielle produkter og relaterede tjenesteydelser samt nyhedsbrev.
Næste
Gratis & uforpligtende
Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 9 minutter

Energilån er, som mange andre lånetyper, mulige at finde hos mange forskellige banker i Danmark. Det medfører både en række fordele, men også enkelte ulemper.

Først og fremmest er det en kæmpe fordel med flere muligheder, fordi det er med til at presse prisen på lånene ned.

Omvendt betyder det også, at det bliver mere uoverskueligt at finde det billigste lån, og mange vælger derfor en bank, de kender.

Vi hjælper dig med at finde det billigste lån på en hurtig, simpel og sikker måde.

Hos os har du mulighed for at få tilbud på lån fra hele 16 forskellige banker med kun én ansøgning.

Det betyder, at du får markedets bedste overblik uden at du behøver bruge en masse tid på at søge blandt de forskellige banker.

Vi finder personlige lånetilbud blandt de banker, vi samarbejder med, og du behøver blot at vælge det billigste.

Det er nemt, hurtigt og sikkert, og derudover er vores service 100% gratis for dig at benytte.

Du skal kun investere den tid, det tager at gennemføre en ansøgning, og efterfølgende får du tilbud fra kendte banker direkte i indbakken.

Find det bedste lån på få minutter
Sammenlign tilbud fra 16 banker og få det bedste lån

Et energilån er et banklån, som er tiltænkt at bruge på at energibesparende tiltag i boligen. Det kan være alt lige fra energirenovering, solceller, bedre isolering eller udskiftning af vinduer eller døre.

En energirenovering betyder, at du renoverer din bolig med øje for at spare på energien, bruge den mere effektivt eller få grøn energi. Et klassisk eksempel er at installere solceller, men i dag er der rigtigt mange muligheder for at sænke sit energiforbrug ved at bruge energien mere effektivt.

Der kan være mange penge at spare ved at bruge energi mere effektivt, og der er mange forskellige muligheder for at forbedre boligen og gøre den mere klimavenlig og energieffektiv.

Eksempler på energiforbedringer kan være:

  • Skift til energiruder
  • Isolering af loft og gulve
  • Isolering af ydrevægge
  • Udskiftning af termostater
Find nemt og billigt det bedste lån
Få tilbud fra op til 16 banker med kun én ansøgning

Udskiftning af varmekilde

Udover at energioptimere sin bolig vælger mange også at udskifte deres varmekilder til en grøn og mere klimavenlig løsning.

Specielt hvis hjemmet er udstyret med en ældre form for varmekilde som eksempelvis et olie- eller gasfyr, kan der være meget at hente ved at etablere en grønnere varmekilde. Udover de økonomiske besparelser på varmeregningen, er det også en stor gevinst for miljøet.

Der findes flere forskellige grønne og energivenlige varmekilder. Alt efter boligtypen kan du eksempelvis vælge:

  • Jordvarme
  • Pillefyret
  • Luft til vand-varmepumpen

For at finde den varmekilde, der passer bedst til netop dig og din bolig, anbefaler vi, at du tager fat i en af de mange eksperter på området.

Der er mange fordele ved at kigge på et grønne lån. Ja, hvis du overvejer eller allerede ved, at din bolig skal have nogle forbedringer i løbet af året.

En af de mest væsentlig er, at du sparer penge ved at foretage en energirenovering af dit hjem, da du vil spare penge på din varme- eller elregning. En grøn renovering er altså ikke en udgift, men en investering i din bolig på højde med alle andre former for renovering.

En anden fordel er nemlig også, at du øger værdien af din bolig, når du foretager forbedringer på den. Hvilke forbedringer som du kan hente den største gevinst på, bør du undersøge sammen med en rådgiver, der kan hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning.

Hvis du vælger at udskifte dine vinduer, kan du reducere gener, som kulde og træk. Vælger du at kigge på at forbedre boligens isolering, kan du også opnå sundhedsmæssige fordele, som for eksempel en reduceret risiko for at udvikle astma og allergi, ligesom det kan give et bedre indeklima, der dermed kan afhjælpe problemer som hovedpine og træthed.

Der er altså både økonomiske, klima- og sundhedsmæssige argumenter for, at det er en god ide at energirenovere boligen, men når du har besluttet dig for, hvad du vil renovere, skal du selvfølgelig også finde det billigste lån. Det vil være fjollet at finde en god besparelse på boligen for så at sætte den til ved at vælge et dyrt lån.

Find det bedste lån
Få tilbud fra 16 banker med én ansøgning

Hvor du finder det billigste lån er svært at svare på. Der kan nemlig være stor forskel på både renter og gebyrer. Derfor anbefaler vi, at du altid indhenter og sammenligner tilbud fra flere banker, så du ikke risikerer at betale for meget.

En del af Ideen med at få et grønt lån er naturligvis at spare penge, derfor skal du naturligvis ikke sætte din besparelse til ved at tage et dyrt lån.

Den bedste måde at sikre sig det billigst mulige lån er ved at sammenligne priser og vilkår fra så mange banker som muligt. Det kan du gøre ved at bruge en sammenligningstjeneste som vores. Det er ingen forskel på pengene, som du låner, men der kan være stor forskel på, hvad det i sidste ende kommer til at koste dig at låne.

Når du ansøger gennem os, har du mulighed for at se, hvilken af de 16 banker, som vi samarbejder med, der kan give dig de bedste vilkår og den laveste rente.

Når du søger om lån gennem os, har du mulighed for at få en pålydende rente helt ned til 3,49%.

Vi ved ikke på forhånd, hvad du bliver tilbudt, da det kommer an på bankernes vurdering af din ansøgning, men vi ved, hvilke faktorer der kan sikre dig en bedre rente.

Tre af de vigtigste parametre, som bankerne kigger på er din indkomst, gæld og rådighedsbeløb.

Hvis du har for meget gæld i forhold til din indkomst eller dit rådighedsbeløb er meget lavt, kan det være svært for bankerne at hjælpe dig med lån, da de er forpligtet til at sikre sig, at du har råd til at tage et lån.

Der er heldigvis flere ting, som du selv kan gøre for at sikre dig så god en rente som muligt. Det er først og fremmest en rigtig god ide, at du vælger så lang en løbetid. Det gør, at din månedlige ydelse bliver så lav som muligt, uanset hvilken rente du får tilbudt.

Du kan altid betale mere af på dit lån uden nogle ekstra omkostninger, så en lang løbetid giver dig en større chance for at få tilbud samt mere frihed til selv at styre tempoet på tilbagebetalingen. Det er især en god ide, hvis dit rådighedsbeløb er i den lave ende, hvilket betyder, at du har 4000-5000 kroner tilbage til dig selv hver måned, når alle dine faste udgifter er betalt.

Et andet godt råd er, at du søger sammen med en anden. Hvis I er to på ansøgningen, har I også en større indtægt, ligesom I er to om at dele udgiften til lånet. Det gør det mere attraktivt for bankerne at låne jer penge, hvilket typisk viser sig i form af en lavere rente og dermed også et billigere lån.

Begrebet og efterspørgslen på lån til grøn omstilling og grønne lån vokser eksplosivt for tiden. Det betyder også, at flere og flere banker får produktet på hylden. Vi oplever blandt andet, at banker som Resurs Bank, Nordea, Nykredit, Jyske Bank og Spar Nord gør mere og mere opmærksom på denne type lån.

Det er dog vigtigt at bemærke, at de enkelte banker tilbyder lånet på forskellig vis. Nogle tilbyder det som et sikret lån, hvor banken får sikkerhed for lånet i boligen, hvor andre tilbyder det som et usikret lån også kaldet forbrugslån.

Hvis du som privatperson vælger at låne til at foretage energirenovering på din bolig, er det rigtigt godt at vide, at du har mulighed for at få fradrag til dine forbedringer.

Fradraget er på 25.000 kroner pr. person, hvilket er en fordobling siden sidste år.

Du har blandt andet mulighed for at trække forbedringer fra, der går til at forbedre isolering i dit hus, klimavenlig varme, udskiftning af vinduer eller nye døre.

Fradraget er på 25.000 kroner pr. person, så hvis du bor med din partner eller ægtefælle, har I mulighed for at få et fradrag på 50.000 kroner på energiforbedringer. Det er kun muligt at få fradrag på håndværkernes løn, hvilket betyder, at materialer til brug for din energirenovering ikke kan trækkes fra i skat.

Selvom du derfor sparer penge på dine boligforbedringer, kan det stadig være nødvendigt med et lån til renovering, som vi kan hjælpe dig med at finde.

En af de energibesparende løsninger, som du kan låne til, er et pillefyr. Pillefyret sørger for varme i boligen, mens det også opvarmer brugsvand og er en erstatning for de mere traditionelle, og mindre klimavenlige, olie og gasfyr.

Ifølge Videnscentret Bolius sparer du op imod 60% på din varmeregning, når du fyrer med træpiller i stedet for et oliefyr og helt op til 70% i forhold til el. Uanset om du bruger et gammelt eller nyt oliefyr, har du en væsentlig besparelse i sigte, hvis du udskifter det med et træpillefyr i stedet.

Udover et træpillefyr, er fjernvarme og nyere varmepumper den absolut billigste måde at holde tæerne varme på.

Hvis du gerne vil energirenovere din bolig, er der grundlæggende to oplagte muligheder. Den ene er, at du søger om tilskud til en energirenovering via det offentlige. Her er der hvert år en pulje, som du kan få del af via en ansøgning.

Puljen er i 2021 på 675 millioner kroner. Der bliver åbnet op for ansøgninger i første kvartal, men indtil videre er den præcise dato ukendt.

Der er dog et par ting, du skal være opmærksom på. Det ene er, at der som sagt kun er en begrænset mængde penge afsat til at søge tilskud fra. Det betyder, at det er først til mølle. Den anden væsentlige ting er, at du kun kan søge om tilskud til en helårsbolig. Derudover er det et krav, at man står som officiel ejer af den bygning, som man søger om tilskud til.

Det betyder, at hvis dit sommerhus ikke har status af helårsbolig, så kan du ikke søge om tilskud til en energirenovering. Det samme gælder desuden for kolonihavehuse og lignende fritidshuse.

Både sommerhuse og kolonihavehuse kan være dyre at opvarme, hvis der ikke er blevet foretaget en energirenovering længe, men det er heldigvis muligt at få et lån, som du kan bruge til at renovere lige den type bygning, som du vil.

Som nævnt i ovenstående afsnit, er det et krav, at man er ejer af den bygning, som man gerne vil foretage en renovering på, og at det derudover er en helårsbolig, hvis man vil have tilskud fra det offentlige. Det betyder, at bygninger med status af sommerhus og kolonihave ikke kan få tilskud.

Når du derimod søger om et lån gennem os, er der ikke nogle krav til, hvilke type af bolig, som du ønsker at foretage din renovering på.

Har du købt et ældre sommerhus, hvor du gerne vil have installeret et træpillefyr eller en moderne varmepumpe, er det muligt at søge om et grønt lån til det formål.

Det vigtigste er, at du sammenligner priser og vilkår fra forskellige banker, inden du går ud og låner penge, uanset om det er til en ferie eller en varmepumpe. Der er ingen grund til at sætte besparelsen fra en energirenovering til ved at vælge et dyrt lån.

Sammenlign lånetilbud
Du får den bedste besparelse, når du sammenligner
FAQ
A: Nogle banker tilbyder rene energilån, der har en meget lav rente eller er helt rentefri. Du skal dog være opmærksom på, at der kan gælde meget specifikke krav til denne type energilån.

Det kan blandt andet være et krav, at lånet har en løbetid på maks 5 år eller at du kun har mulighed for at låne maksimalt 50.000 kroner.

På større beløb med længere løbetid, kan det være billigere med et almindeligt banklån, men det vigtigste er, at du undersøger mulighederne, inden du tager en beslutning.
A: Hvis du skal låne under 50.000 kroner, kan det være muligt at finde rentefrie energilån.

Hvis du skal bruge et større beløb, varierer renten fra bank til bank. Du kan få en pålydende rente på et energilån via os, der starter på 3,49%. Renten er dog afhængig af bankernes kreditvurdering af dig.

Det er en god ide, at du sammenligner tilbud fra flere banker, inden du tager en beslutning. Det samme gør sig iøvrigt gældende, når du skal indhente tilbud på din energirenovering.
A: Prisen afhænger af renten, løbetid og etableringsomkostninger. Disse er forskellige fra bank til bank. Du kan få en pålydende rente ned til 3,49%, når du leder efter et energilån gennem os.

Du vælger selv løbetiden på dit lån. Jo længere lånet er, jo flere renter vil der naturligvis kunne nå at løbe på. Du kan vælge mellem 1-15 årige løbetider.

Etableringsomkostningerne varierer fra bank til bank og starter ved 300 kroner. De fleste banker tager en procentdel af det samlede lånebeløb i etablering. Procentdelen varierer typisk mellem 2-4% alt efter størrelsen på lånet.

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åbent:

Man-Tor: 09.00 - 20.00
Fredag: 09.00 - 17.00
Lør-Søn: 10.00 - 16.00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ