Vindmøller på en mark

Energilån

Om det er til en ny varmepumpe, solceller til taget eller bedre isolering af huset, så er det i udgangspunktet en god investering på den lange bane.

Skal du i gang med energirenovering af boligen og brug for finansiering? Så hjælper vi dig med at finde det bedste energilån.

Du udfylder blot en enkelt ansøgning, så gør vi arbejdet for dig.

Sidst opdateret: 2. november 2020 | Læsetid: 1 minutter

Et energilån er et banklån, som er tiltænkt at bruge på at energibesparende tiltag i boligen. Det kan være alt lige fra energirenovering, energilån til solceller eller til alternative og grønne energikilder.

Ved energirenovering menes der blandt andet, at man isolerer ens hjem bedre, så det generelle energiforbrug sænkes. Denne form for energiforbedringer af hjemmet kan eksempelvis være

  • Skift til energiruder
  • Isolering af loft og gulve
  • Isolering af ydrevægge
  • Udskiftning af termostater

Udover at energioptimere boligen vælger mange i disse tider også at udskifte hjemmets varmekilde til en grøn og mere energivenlig løsning. Specielt hvis hjemmet er udstyret med en ældre form for varmekilde som eksempelvis et oliefyr, kan der være meget at hente ved at etablere en grøn varmekilde. Udover de økonomiske besparelser på varmeregningen, er det også en stor gevinst for miljøet.

Der findes flere forskellige grønne og energivenlige varmekilder. Alt efter boligtypen kan du eksempelvis vælge:

  • Jordvarme
  • Pillefyret
  • Luft til vand-varmepumpen

For at finde den varmkilde, der passer bedst til netop dig og din bolig, anbefaler vi, at du tager fat i en af de mange eksperter på området.

Begrebet og efterspørgslen på energilån og grønne lån vokser meget for tiden. Det betyder også, at flere og flere banker får produktet på hylden. Vi oplever blandt andet, at banker som Resurs Bank, Nordea, Nykredit, Jyske Bank og Spar Nord gør mere og mere opmærksom på energilån.

Det er dog vigtigt at bemærke, at de enkelte banker tilbyder lånet på forskellig vis. Nogle tilbyder det som et sikret lån, hvor banken får sikkerhed for lånet i boligen, hvor andre tilbyder det som et usikret lån også kaldet forbrugslån.

Hvor du finder det billigste energilån er svært at svare på. Der kan nemlig være stor forskel på både renter og gebyrer. Derfor anbefaler vi, at du altid indhenter og sammenligner tilbud fra flere banker, så du ikke risikerer at betale for meget i rente og gebyrer.