Hvad er renters rente?

Renters rente er positivt for dine investeringer men en udgift på dine lån. Forstå det her.

Sidst opdateret: 4. december 2023 | Læsetid: 1 minutter

Renters rente er, når penge forrentes flere gange til en konstant rentefod, hvilket betyder, at renteudbetalingerne stiger fra den ene gang til den næste. Renten tillægges nemlig pengene hver gang, så der de efterfølgende gange udbetales renter af et større beløb.

Hvis du derfor investerer dine penge, tjener du ikke udelukkende renter af dine penge på investeringerne, men du får også renter af dine renter. Derfor vokser dine penge for hvert år, helt uden du behøver at gøre noget.

Renters rente er ikke kun positivt for dig, fordi effekten gælder også på lån. Her vokser din rente på din gæld nemlig også med renters rente, så det samlede beløb bliver større.

Det er især negativt, hvis du helt stopper med at afdrage på dit lån. Tilbagebetalingsbeløbet bliver her ved med at akkumulere renter, og jo større det beløb er, desto større vokser det også gennem løbetiden.

Ekstra afbetalinger på dit lån kan derfor ende med at være en god investering for dig, da beløbet, som der løber renters rente på, bliver lavere, og derfor bliver dine samlede udgifter på lånet mindre.