Hvad koster et lån?

Det afhænger af mange ting, og derfor bør du sammenligne flere tilbud, inden du låner.

Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 1 minutter

Først og fremmest afhænger prisen af et lån på, hvilken type lån du ønsker at optage. Der findes nemlig flere forskellige, der varierer i renter og omkostninger, blandt andet efter om du stiller pant i dine ejendele. Det er eksempelvis realkreditlån, privatlån, forbrugslån, samlelån mv.

Hvis banken har pant i dit hus eller din bil, tilbyder de dig en lavere rente, da banken kan kræve dit hus solgt, hvis du ikke betaler lånet tilbage. Dermed løber de nemlig en lavere risiko, og derfor er lånetyper uden sikkerhed typisk dyrere.

Herefter afhænger prisen på den enkeltes bank renteniveau og omkostninger på lånet, da ikke alle banker giver dig samme tilbud. Her er det vigtigt både at have øje for renten og omkostninger som oprettelses- og administrationsgebyrer. Det er nemlig ikke nødvendigvis den laveste rente, der giver det billigste lån.

De enkelte banker foretager også en kreditvurdering af dig, når du ansøger om et lån. Her gennemgår de din privatøkonomi for at tjekke, at du har råd til at optage et lån. Kreditvurderingen bruges derfor til at bestemme den rente, du får tilbudt.

Alle disse faktorer har indflydelse på, hvad dit lån kommer til at koste. Vi anbefaler derfor altid, at du indhenter så mange tilbud som muligt, inden du låner penge, da prisen kan variere meget. Vi tilbyder at indhente op til 16 tilbud for dig.

Sammenlign flest mulige tilbud
Vi sender din ansøgning ud til 16 banker

Hvis du vil have en indikation på, hvad dit lån kommer til at koste, har du også mulighed for at prøve vores låneberegner. Den giver dig et estimat på, hvor meget du skal betale hver måned ud fra størrelsen på beløbet og løbetiden.

Prisen fra låneberegneren er ikke den faktiske pris, så hvis du finde ud af helt præcist, hvad et lån kommer til at koste dig, skal du efterfølgende udfylde en ansøgning.