Få et indblik i danskernes låneadfærd

Få et sjovt og anderledes indblik i danskernes låneadfærd gennem en undersøgelse foretaget af LendMe. Dataen i undersøgelsen er baseret på LendMe’s egen, og tager udgangspunkt i mere end 50.000 ansøgninger.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 1 minutter
Forskel på mænd og kvinder
Procentvise forskel på mænd og kvinder

På landsplan var fordelingen mellem mænd og kvinder i 2019 60% mænd og 40% kvinder. Udover at mændene var dem, som optog flest lån, så var det også dem, som havde den største gennemsnitlige lånestørrelse på landsplan. Gennemsnitsalderen på for begge køn lå på 39 år.

Det kan lyde sjovt, at danskerne har en foretrukken lånedag. I 2019 var mandag den dag om ugen, hvor flest danskere foretrak at ansøge om lån. 19.6% foretrak at ansøge på mandage, hvor de færreste valgte at søge lørdage og søndage. Selvom det var de færreste, som søgte om søndagen, så var det den dag på ugen, hvor den gennemsnitlige lånestørrelse var næsthøjest.

Grafik på trafik fra computer og mobil
Den procentvise forskel på trafik fra computer og mobil

Det er ikke nogen stor overraskelse, at mobilen er blevet et foretrukket device hos danskerne. I 2019 var mobilen den foretrukne enhed til at ansøge om lån. 65% af brugerne kom fra mobile enheder og 35% kom fra computeren. Når vi tager udgangspunkt i mobilen, kan vi se, at Iphone er den mest populære smartphone. Hele 61% af trafikken kom fra Iphone og 39% kom fra Android.

Grafik fra google
Antal af søgninger på "lån penge" fra Googles data

Hvis man skal låne penge, kan det være svært at navigere rundt i de mange låneudbydere. Det er derfor ikke underligt, at rigtig mange danskere starter i Google, når de skal låne penge. Vi kan se ud fra Google’s data, at antallet af forbrugere, der hver måned søger efter “lån penge” er vokset stigende. I 2019 blev der hver måned i gennemsnit søgt på “lån penge” 33.100 gange. Sammenlignet med 2016, er der sket en stigning på 10.000 søgninger om måneden.

Siden LendMe gik live i 2017 kan vi også se en stor udvikling i antallet af brugere, som søger efter “LendMe” i Google. I 2017 var der i gennemsnit 480 brugere, som søgte på “LendMe” i Google hver måned. I 2019 var tallet steget til 5.400 søgninger om måneden.

Modtag lånetilbud fra op til 16 banker
Lav en gratis ansøgning via LendMe. Det er gratis og uforpligtende