Denne rente er faldet 30%

I disse tider skriver medierne næsten dagligt om boligrenten. Den er historisk lav, og det har aldrig været billigere at låne penge i forbindelse med boligkøb. Men er du egentlig klar over, at renten på forbrugslån gennem de seneste fem år er faldet med 30 procent?

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 1 minutter
Tjek din rente her
Lav et gratis og uforpligtende rentetjek via LendMe

Hver 4. danskere over 18 år har eller har haft et forbrugslån. Men det er nok desværre de færreste, som er klar over, at renten gennem de seneste fem år er faldet 30 procent og derfor har tjekket, om de har den bedste rente.

Ifølge tal fra Nationalbanken landede den gennemsnitlige rente på forbrugslån på 5,86 procent i december 2018, hvilket svarer til et fald på 30 procent sammenlignet med 2014.

Det er vigtigt at holde sig for øje, at forbrugslån hører under den type lån, hvor banken ikke har sikkerhed i lånet. Derfor er renteniveauet i udgangspunktet højere end eksempelvis boliglån og realkreditlån.

Ud over at renten er faldet, så er konkurrence på forbrugslånmarkedet også steget markant de seneste år. Der er blandt andet kommet flere seriøse online banker til, som tilbyder meget konkurrencedygtige priser og meget hurtige behandlingstider på din ansøgning.

Lidt fejlagtigt tror mange også, at de altid får den bedste rente i deres egen bank. Men sandheden er faktisk, at mange af online banker kan tilbyde bedre renter og priser end de traditionelle banker.

Vi må nok desværre sande, at der er rigtig mange, som hver måned betaler af på et lån, hvor renten ikke er tidssvarende, og derfor ender med at betale alt for meget for lånet. Men der findes heldigvis en løsning.

Så har du optaget et forbrugslån inden for de seneste fem år, vil du med stor sandsynlighed kunne opnå store besparelser på dit lån, hvis du genforhandler renten. Derfor bør du gøre dig selv den tjeneste at få tjekket, om du kan få en bedre rente.

Få tjekket renten her
Lav et gratis og uforpligtende rentetjek via LendMe