Dette påvirker din kreditvurdering

Hvis du er i gang med at lede efter et lån, er der flere faktorer, du skal overveje. Du bør blandt andet tænke over bankernes kreditvurdering af dig. Selvom det måske kan være fristende at vælge nogle af de långivere, der ikke går særlig højt op i kreditvurderingen, bør du kun søge hos anerkendte banker, der foretager en ordentlig kreditvurdering.

Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 2 minutter

Ellers kan du nemlig desværre ende med at få et lån, som du ikke kan betale tilbage. Hvis du er bange for, at du får en dårlig kreditvurdering, bør du i stedet undersøge, hvilke faktorer, der påvirker din kreditvurdering. Netop dette hjælper vi dig med her.

Få lånetilbud fra anerkendte banker
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende.

Tidligere på året offentliggjorde Forbrugerombudsmanden en undersøgelse af ni forbrugslånsselskabers markedsføring af lån og deres kreditvurdering.

Undersøgelsen afslørede blandt andet, at flere af låneudbyderne ikke lavede en ordentlig kredivurdering af deres kunder, og ikke var gode nok til at indhente tilstrækkelige oplysninger om ansøgernes løbende udgifter.

En kreditvurdering er kort fortalt en vurdering af din økonomiske situation, blandt andet din indkomst, gæld, ejendom, boligforhold og en række andre forhold.

Når du ansøger om et lån hos en låneudbyder, foretager denne typisk en kreditvurdering for at vurdere, om den kan tilbyde dig et lån og til hvilken pris.

Når banken skal foretage en kreditvurdering og vurdere, om de kan tilbyde dig et lån, kigger de på din økonomi. De kigger f.eks. på din indkomst, dine faste udgifter, din gæld og din civilstatus.

Derudover kigger bankerne også på, om du har en medansøger med på dit lån. Det er nemlig en fordel at søge sammen med en medansøger, da I hermed er to til at afdrage på gælden.

For at øge dine chancer for en god kreditvurdering og hermed få tilbudt et lån, skal du lave en grundig låneansøgning. Du bør sørge for, at alle oplysninger er korrekte, og at du har angivet al din gæld. Derudover skal du sørge for at læse alle felterne ordentligt igennem, inden du udfylder dem.

Du bør heller ikke indsende for mange ansøgninger, da dette kan give et forkert indtryk til dem, der skal vurdere din ansøgning.

image

Hvis du er registreret i RKI vil du automatisk have en dårlig kreditvurdering. Det viser nemlig, at du tidligere har haft en gældspost eller en regning, som du ikke har betalt.

Du skal selvfølgelig altid betale dine regninger til tiden. Men hvis du ved at du skal låne penge i den nærmeste fremtid, så sørg virkelig for at være omhyggelig med at betale dine regninger og din gæld.

Hos LendMe samarbejder vi kun med anerkendte banker, der altid foretager en grundig kreditvurdering. Uanset om du leder efter et nyt lån med en lav rente, eller du blot ønsker at samle flere lån ét sted, så kan LendMe hjælpe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Ansøg om lån
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende.