Hvordan sparer jeg penge på rejser

Sommerferien er for mange ved at spille på sidste vers. Så findes der noget bedre end allerede nu at begynde og tænke på den næste ferie eller måske blot en forlænget weekend i den nærmeste fremtid. Vi har samlet en lille guide til dig, som mangler inspiration til den næste ferie.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 3 minutter

Er du også nysgerrig på, hvordan du finder din næste rejse

LendMe har i et tidligere blogindlæg givet gode råd til hvor du låner penge til din rejse. I dette indlæg får du input til, hvordan du finder drømmerejsen uanset, om det er et roadtrip gennem USA, charterferie med strand og kølige drinks eller opleve verdens pulserende og fantastiske storbyer.

  • Takeoffer
  • Afbudsrejser
  • Bownty

Til at starte med, skal du overveje, hvor du gerne vil hen, og hvad du gerne vil opleve. Der findes mange forskellige rejseselskaber, der tilbyder skræddersyede rejser, som matcher præcis dine ønsker.

Mange rejsekonsulenter er selv meget berejste og kan på den måde dele ud af egne erfaringer. Det skaber en god sikkerhed og troværdighed i forhold til rejsens destination og dets muligheder.

I takt med den digitale udvikling er det blevet meget nemmere og tit også noget billigere selv at planlægge sin rejse. Når du skal booke flybilletter, hotel, billeje etc., hjælper platforme som Momondo, Trivago, Booking.com og mange andre dig med at finde den bedste pris. På den måde bestemmer du selv, hvor og hvornår, du præcis vil rejse, og du kan vælge mellem mange afrejsetidspunkter og indkvarteringsmuligheder. Så i stedet for, at du skal bruge en masse tid på at indhente priser, du kan sammenligne, så gør disse platforme arbejdet for dig.

klodser med bogstaver

Der findes efterhånden mange måder, hvorpå du kan finde billige flybilletter. Men diverse tests og undersøgelser viser også, at det godt kan betale sig at bestille på bestemte dage og tidspunkter. Vi har samlet 6 gode råd, du kan tage med dig i din fremtidige rejseplanlægning.

  • Book gerne 6 uger i forvejen
  • Få tilsendt nyhedsbreve fra dit foretrukne flyselskab
  • Køb enkeltbilletter i stedet for tur/retur
  • Gå efter bestemte dage og tidspunkter (mange flyselskaber har en lavpriskalender)
  • Gør brug af rejsesøgemaskiner til at sammenligne priser fra forskellige selskaber

Traditionelt set har mange booket et hotel eller ferielejlighed på destinationen. Men de seneste år har en platform som AirBnB, hvor private udlejer deres hjem, vundet mere og mere ind. På den måde kommer man tættere på lokalmiljøet og får i højere grad en hjemlig stemning sammenlignet med et hotel. Airbnb er en nem, hurtig og overskuelig måde at finde overnatningsmuligheder på. Og i mange tilfælde er det også billigere end hotel og med lidt mere fleksible ind- og udtjekning muligheder.

En lignende tjeneste er Couchsurfing, som er oplagt, hvis du rejser alene og gerne vil møde nye mennesker og komme tæt på landets kultur. Du bliver indkvarteret hos en “privat host”, som stiller en sofa/seng (heraf navnet couchsurfing) til rådighed, og du bor sammen med denne person. Du får måske en ven for livet.

veninder

Hvis du ønsker at låne penge til rejsen, bør du være ekstra opmærksom på, hvad lånet samlet kommer til at koste dig, da der kan være stor prisforskel alt efter, hvor du låner pengene. Det vil jo være ærgerligt, at alle de penge du har sparet på at finde den billigste rejse bliver ædt op af et alt for dyrt lån.

Selvom der findes mange måder at spare penge på, når det kommer til at købe drømmerejsen, er det stadig langt fra gratis. Derfor vælger nogle at låne penge til hele eller noget af rejsen.

Vi sammenligner priser på flybilletter og hoteller for at undgå at betale for meget. Det samme bør du selvfølgelig også gøre, hvis du skal låne penge. For i virkeligheden er det oftest på lånet, du kan spare flest penge. Hos LendMe har vi gjort det nemt at indhente og sammenligne personlige lånetilbud fra flere banker. Du udfylder blot én ansøgning, hvorefter bankerne vender tilbage med konkrete tilbud, som du nemt og overskueligt kan sammenligne. Og det er selvfølgelig gratis og uforpligtende.

pige og luftballoner
Start din låneansøgning
Når du ansøger om et lån gennem LendMe får du tilbud fra flere banker.