Hvor låner du penge til en rejse

De fleste overvejer at tage ud at rejse i sommerferien. Nogle drømmer måske om en storbyferie fyldt med kultur og shopping, imens andre drømmer om en charterrejse med sol og strand. Dog kan drømmen hurtigt bortfalde, såfremt du ikke har råd til en rejse.

Drømmer du også om at komme ud at rejse og slippe fra hverdagen? Så læs med her og få svar på, hvor du kan låne penge til din rejse.

Hvilke långivere

Det kan for nogle være en fordel at starte med at søge om et lån eller eventuelt en kassekredit i egen bank til lån af rejsen. Dog er der også rigtig mange gode muligheder for lån til rejse hos online banker, hvis du mangler penge til din kommende rejse.

Der findes en række forskellige online banker i Danmark. På samme måde som de traditionelle banker, tilbyder de også banklån. Mange tror dog lidt fejlagtigt, at de altid får den bedste rente nede i deres egen bank.

Men det er langt fra altid sandheden. Mange af online bankerne er nemlig meget konkurrencedygtige, når det kommer til renter og gebyrer. Derfor er det vigtigt, at du også inkluderer online bankerne, når du indhenter flere lånetilbud.

Nogle rejsebureauer tilbyder desuden, at du kan købe din rejse på afbetaling. Dog skal du være opmærksom på dette, da renterne her ofte er højere end ved et almindeligt banklån.

Ansøg om ferielån Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende. Ansøg nu

# Krav hvis du skal optage lån til rejse

Hvis du aldrig har optaget et lån før, og overvejer at optage et lån til rejse, er der nogle generelle krav du skal opfylde for at ansøge om et lån. For overhovedet at søge om et lån skal du være fyldt 18 år og have bopæl i Danmark. Når du har søgt et lån, vil banken lave en kreditvurdering af din økonomi for at vurdere om du kan betale tilbage på lånet.

Derudover må du ikke være registreret hos RKI eller være debitor registreret, da du således vil blive set som en dårlig betaler hos bankerne. Mange banker har ydermere en mindsteindtægt for at sikre sig, at kunden har luft nok i økonomien til at kunne have et lån samt betale af på den månedlige ydelse.

# Overvej dine muligheder

Da en rejse for det meste er ren fornøjelse og ikke en nødvendighed, skal du overveje om det giver mening for dig at optage et lån til rejse i forhold til blandt andet din økonomi. Derfor er det vigtigt, at du skaber dig et godt overblik over din økonomi og vurderer, om du har luft nok i din økonomi til fremadrettet at kunne tilbagebetale lånet.

Hvis du beslutter dig for at tage et lån til rejse, er der flere muligheder. Du kan f.eks. søge om et forbrugslån, der kan bruges til privatforbrug, f.eks. en rejse. Når du optager et forbrugslån, kan du nemlig bruge pengene på lige, hvad du har lyst til.

Du kan også overveje at søge om en kassekredit, når du leder efter et lån til rejse. Hvis du optager en kassekredit i banken, aftaler I sammen et beløb, som du må trække over på din konto. Du kan løbende hæve fra din kassekredit efter behov, og derfor kan den være oplagt, hvis du både ønsker at låne penge til din rejse, men også til at have ekstra penge med på rejsen.

Hvis du vælger at optage en kassekredit hos en online bank, er der tale om et kassekreditlån. Det betyder blandt andet, at hele beløbet bliver overført til din konto med det samme, og minder derfor meget om et forbrugslån.

Uanset hvilket lån du overvejer at optage og hvad pengene skal bruges til, er det altid relevant at overveje det grundigt først. Ydermere anbefales det at undersøge lånemarkedet og indhente flere lånetilbud, så du finder det billigste lån.

# Lendme hjælper dig

Lendme er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Uanset om du har brug for hjælp til at finde et ferielån eller andre former for lån, hjælper vi dig med at indhente og sammenligne tilbud fra flere anerkendte banker.

Vi sender nemlig din låneansøgning videre til vores 7 samarbejdsbanker. På den måde får du det nødvendige overblik til at kunne vælge det bedste lånetilbud med ro i maven.