Hvornår er det bedst at købe rejser?

Er du en af de ca. 60 % danskere, som hvert år vælger at holde sommerferie i udlandet? Så læs med her og få gode råd til at spare penge til din rejse.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 2 minutter

Juli 2017 endte til manges frustration med kun én officiel sommerdag og masser af regn. Sidste år kunne Deloitte fortælle at 58 % af danskerne holdt sommerferie i udlandet, og alle indikationer viser, at dette tal bliver større i år som følge af det meget triste sommervejr.

Det er ikke billigt at holde ferie i udlandet - faktisk så bruger en husholdning, der rejser i udlandet ca. 3 gange så mange penge på deres ferie i udlandet set i forhold til de danskere, der tilbringer deres ferie i Danmark. Den gennemsnitlige pris for sommerferie afholdt i Danmark var kr. 5.318 i 2016.

Den store forskel i prisen mellem ferie i, og uden for Danmark, skyldes primært omkostninger til transport og overnatning, da leveomkostningerne typisk er billigere sydpå end i Danmark.

Et stort antal Danskere beslutter sig først for hvorvidt ferien skal holdes sydpå, når ferien er så tæt på, at de har en god indikation af om vejret bliver godt eller dårligt.

Ulempen ved at man ikke har besluttet sig før sommerferien stort set er gået igang, er at prisen på rejser til varmere himmelstrøg ofte bliver markant dyrere, end hvis man havde købt rejsen i god tid.

mand i pool

Det bedste tidspunkt at købe næste sommerferierejse er faktisk kort tid efter sommerferien er overstået. Her er efterspørgslen på flyrejser og overnatningssteder ofte på sit laveste niveau. Det er med andre ord en god ide allerede nu at planlægge din drømmerejse, hvis du gerne vil spare en masse penge.

Mange ville sikkert sige, at der er lavvandet i økonomien, når man lige har holdt en dyr sommerferie. Men med tanke på de penge man sparer på rejsen, så kan det svare sig at tage et lån, så man allerede nu har sikkerhed for at få sol og sommer i 2018.

Hvis du vil se, hvor billigt dit næste lån er, uanset om du vil låne til sommerferie eller om du vil låne til noget helt andet, så kan du helt gratis og uforpligtende modtage lånetilbud fra flere banker på Lendme.

Ved at bruge Lendme betaler man ikke for mere end, hvad man behøver.

Kilde: Deloitte Sommerferie-analyse juni 2016.

Lån penge til ferien
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende