Har du sparet op til uforudsete udgifter?

Hvis du ikke har en opsparing til uforudsete udgifter, er du langt fra den eneste. Men det ændrer dog ikke på, at det er vigtigt. Vi giver dig her råd til, hvordan du nemmest finder luft i økonomien til at sikre, at du har penge til uforudsete udgifter.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 2 minutter

Ifølge en ny undersøgelse, som Nordea har lavet i samarbejde med YouGov, er der stadig mange danskere, der ikke har sparet op til uforudsete udgifter. Det er nemlig kun tre ud af fire, der har en opsparing til uforudsete regninger.

Derudover viser undersøgelsen også, at de 40-65 årige generelt vælger at tage et lån i banken for at dække uforudsete udgifter. Folk under 40 år, vælger i højere grad at købe på kontokort eller afbetaling.

Lav et rentetjek
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende.

Hvis du lige pludselig står med en uforudset regning, f.eks. til tandlægen eller reparation af din bil, er det godt at have en opsparing, du kan bruge. Dog er der, som undersøgelsen viser, mange der ikke har sparet op.

Det er selvfølgelig ikke alle, der har en høj nok indtægt til, at de kan lægge mange penge til side hver måned, men du bør prøve at se, om der er nogle af dine udgifter, som du kan spare på. Det kan f.eks. være på forskellige forbrugsafgifter, såsom cafeture, tøj, streamingtjenester og lignende.

Ved at have en opsparing, slipper du for at føle dig nødsaget til at optage et lån for at betale uventede regninger.

Når du skal lave en opsparing, skal du selvfølgelig have nogle penge at sætte til side hver måned. Udover at spare på forskellige forbrugsposter i hverdagen, bør du også se, om du kan spare penge på eventuelle lån. Det gør du ved at lave et rentetjek. Et rentetjek er, når du tjekker, om du kan få dit nuværende lån billigere ved at få en bedre rente.

Hvis du finder ud af, at en anden långiver kan tilbyde dig en lavere rente på dit nuværende lån, har du to muligheder. Du kan enten tage imod det nye lånetilbud, eller du kan bruge det til at forhandle en billigere rente hos din nuværende långiver.

Hvis uheldet allerede er ude, og du tidligere har måtte optage dyre lån for at betale uforudsete regninger, så er det en fordel at lave et samlelån. Et samlelån er, når du vælger at samle flere dyre lån hos en enkelt bank.

Ved at samle din gæld ét sted, slipper du for at skulle betale af til flere kreditorer hver måned. Derudover får du typisk en lavere rente samtidig med, at du slipper for at betale diverse gebyrer til flere kreditorer.

Uanset om du har brug for hjælp til at tjekke renten på dit lån, eller ønsker at finde et nyt lån med en lav rente lav rente, så hjælper LendMe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Ansøg om lån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende.