Tjek løbende din økonomi

Det er nok ikke alle, som tjekker sin økonomi dagligt. Men det er faktisk en rigtig god vane at tjekke din økonomi løbende. Det mindsker risikoen for ubehagelige overraskelser og giver et løbende overblik.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 2 minutter

Det er en rigtig god ide, at du tjekker din netbank løbende, så du hele tiden har styr på, hvor mange penge du har tilbage til resten af måneden.

Hvis du generelt er dårlig til at tjekke din konto, bør du gøre det til en vane at gøre det. Det kan være, at det bliver nemmere for dig at huske, hvis du f.eks. sætter en fast dag om ugen af til at tjekke din konto, eller endda tjekker den hver dag.

Ansøg om lån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende

Ved at tjekke din konto ofte, får du bedre styr på, hvad du egentlig bruger penge på. Det vil også give dig en bedre fornemmelse af, om dit forbrug egentlig stemmer overens med din indtægt og dit budget.

Hvis du kan se på din konto, at du er tæt på at overskride dit rådighedsbeløb for måneden, bliver det også nemmere for dig selv at holde igen med forbrugsudgifterne.

I forbindelse med, at du løbende tjekker din økonomi, bør du også tjekke din gæld, hvis du har det. Du bør sørge for, at du har helt styr på, hvilke kreditorer du skylder penge og overfører penge til hver måned. Derudover bør du hele tiden have et overblik over, hvor meget restgæld du har tilbage.

Du kan tjekke dine gældsposter ved at logge ind på netbank og se, hvilke kreditorer du overfører penge til hver måned. Derudover kan du gå ind på SKAT's hjemmeside og se hvilke gældsposter de har registreret i dit navn.

Når du løbende tjekker din økonomi, bør du faktisk også løbende tjekke, om du har den billigste rente på eventuellelån. Det gør du ved at lave et rentetjek.

Et rentetjek betyder kort fortalt, at du tjekker, om du kan få dit nuværende lån billigere hos en en anden bank.

Finder du en bank, der tilbyder dig en bedre rente på dit nuværende lån, har du to muligheder:

  • 1. Du tager imod det nye lånetilbud, og flytter lånet over til den nye bank.
  • 2. Du bruger det nye lånetilbud til at forhandle en billigere rente hos din nuværende bank.

Uanset om du har brug for hjælp til at tjekke renten på dit lån, eller ønsker at finde et forbrugslån med en lav rente. Så hjælper LendMe dig.

Ansøg om lån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende