Hvad er et samlelån?

Mange banker tilbyder det, så du bør altid indhente og sammenligne flere tilbud.

Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 1 minutter

Et samlelån er en lånetype, hvor du samler flere lån fra forskellige långivere til ét samlet lån hos én långiver.

Der er ingen begrænsninger på, hvilke typer lån du kan samle. Det kan være alt lige fra boliglån, billån og forbrugslån. Det samlelån, som du optager, bruges til at betale lånene ud ved dine kreditorer, og du forholder dig så kun til ét lån i fremtiden.

Det er især en god idé, hvis du har flere mindre lån med en kort løbetid og høj rente, som for eksempel et kviklån. Her kan du samle dem til et lån med en lavere rente, så du slipper af med de dyre kviklån.

Et samlelån hjælper især på din månedlige ydelse, da den typisk bliver mindre, fordi løbetiden bliver længere. Derudover skaber det et bedre overblik, da du ikke skal holde styr på udbetalinger til og krav fra flere banker.

Der er også mange gebyrer og omkostninger, du kan spare på, når du kun har ét lån. Mange banker tager nemlig administrationsgebyrer på et lån, så hvis du har flere lån hos forskellige banker, betaler du for administreringen af hver enkelt.

Vi lavede en undersøgelse blandt vores kunder i 2020, som viste, at 6 ud af 10 sparede mere end 1.000 kroner om måneden ved at samle deres lån.

Gennem vores samlelånsberegner får du en indikation af, hvad du kan spare ved at optage et samlelån. Hvis du vil se, hvad du helt konkret sparer, skal du efterfølgende udfylde en ansøgning.

Prøv vores samlelånsberegner
Vi giver dig et bud på, hvad du sparer