Sådan holder du budgettet nede på ferien

Sommerferien er snart over os, og der er intet som en god ferie, der kan give minder for livet og et højt humør. En god ferie plejer at være hver en krone værd, men det er alligevel ikke sjovt, hvis økonomien er helt i bund, når ferien er slut. Derfor giver vi dig her gode råd til at holde budgettet nede, når du er på ferie.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 3 minutter

En undersøgelse fra YouGov for Nordea viser, at en gennemsnitshusstand i Danmark vil bruge 17.350 kroner på sommerferien i år. Sidste år var det samme tal på 14.850 kroner, og det er derfor en stigning på hele 2.500 kroner. Ifølge Nordea er årsagen til dette, at mange danskere simpelthen bare har fået en bedre økonomi og derfor kan have et højere feriebudget.

Hvis du ikke er en af de heldige, der har det helt store feriebudget, kan du overveje at optage et ferielån, så du har lidt ekstra lommepenge med på din ferie. Vi anbefaler dog, at du kun optager et ferielån, såfremt du har luft nok i din økonomi til at betale af på lånet fremadrettet.

Ansøg om ferielån
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende.

Hvad enten du har brugt mange penge på fly og hotel og derfor gerne vil spare lidt på selve ferien, eller du blot vil holde dit forbrug lidt nede, så anbefaler vi, at du lægger et budget for ferien.

Ved at du regner ud, hvor mange penge du i realiteten kan “tillade” dig at bruge på rejsen, bliver det nemmere for dig at overholde.

Når du vil spare på rejsen, bør du spørge dig selv, hvad der er vigtigst at bruge penge på. Er det lækker gourmetmad, oplevelser, tøj eller andet?

Når man er på ferie, kan man nemlig have en tendens til bare at købe en masse ting, man egentlig ikke har brug for. Hvis du ønsker at holde dit budget nede på ferie, bør du derfor tænke dig om inden du køber løs og prioritere, det du virkelig gerne vil bruge penge på.

Det er også en god ide at lave en plan for, hvor mange penge du vil bruge på mad. På den måde kan du spise ekstra lækkert og dyrt nogle af dagene, men spare på maden de andre dage.

Det er også en god ide, at du hjemmefra planlægger, hvor mange penge du f.eks. max. ønsker at bruge på tøj eller andet forbrug.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du slet ikke skal nyde ferien, men der er tit penge at spare, hvis du blot er opmærksom på, hvor mange penge ud egentlig bruger.

Det er ofte billigere at spise på de lokale steder sammenlignet med nogle af de mere turistede steder. Det er en god ide at undersøge hjemmefra, hvilke gode spisesteder, der er på din feriedestination, som ikke æder hele dit budget.

Små både der står i en havn omringet af farverige lejligheder
Det er ofte billigere at spise på de lokale steder sammenlignet med nogle af de mere turistede steder.

Hvis du ønsker at have kontanter med på din ferie, bør du veksle dem hjemmefra, så du ikke bruger ekstra penge på gebyrer i hæveautomaterne i udlandet.

Der er også mange destinationer, hvor du faktisk kan bruge dit dankort direkte i butikkerne, hvilket koster mindre i gebyr end i hæveautomaterne.

Uanset om du leder efter et ferielån, et forbrugslån eller et rentetjek på dit nuværende lån, så hjælper LendMe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Ansøg om lån
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende.