Kan du genforhandle dine lån?

Mange danskere har på et tidspunkt optaget et eller flere lån til eksempelvis bolig, bil eller forbrug. De færreste glemmer dog løbende at genforhandle renten, hvilket betyder, at de risikerer at gå glip af store besparelser. Derfor hjælper vi dig her med, hvordan du bedst forhandler dine lån, så du får mulighed for at spare penge

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 2 minutter

En undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk viser, at der kan være rigtig stor forskel på, hvilke renter de forskellige långivere tilbyder. Når du optager et lån hos en dansk eller finansieringsselskab, kan det eksempelvis koste alt mellem 5.832 og 40.216 kroner for at låne 40.000 kroner med en løbetid på fem år.

Lav et gratis rentetjek på dine lån
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra 16 banker. Helt gratis og uforpligtende

Fordi renterne er så forskellige fra bank til bank, er er det vigtigt, at du undersøger markedet inden du optager et lån. På den måde øger du chancerne for at finde et billigt lån med en lav rente.

Men selvom du allerede har optaget et lån, er det aldrig for sent at genforhandle dit eller dine nuværende lån med henblik på at opnå en bedre rente. Det kan du læse mere om i dette indlæg.

Når du ønsker at genforhandle dine lån, bør du også få lavet et rentetjek. På den måde kan du se, om du faktisk har den billigste rente, eller om du kan få den billigere hos en anden bank.

Hvis du finder ud af, at du kan få en lavere rente hos en anden bank, kan du bruge det nye tilbud til at forhandle hos din nuværende bank. Du kan også vælge at tage imod det nye lånetilbud og flytte dit lån til den nye bank.

Mange tror fejlagtigt, at de altid får det bedste lån hos deres egen bank. Det er dog langt fra tilfældet og med de utallige lånemuligheder, der findes, kan det derfor godt betale sig at undersøge, om du kan få dit lån med en lavere rente hos en anden bank.

LendMe er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Med blot en enkelt ansøgning indhenter vi personlige lånetilbud fra anerkendte banker, så du nemt, og bekvemt og med ro i maven kan træffe den rette beslutning.

Så uanset om du ønsker at tjekke, om du kan få en bedre rente på dit nuværende lån, eller ønsker at samle flere dyre lån i ét samlet lån, så hjælper vi dig.

Ansøg om et uforpligtende rentetjek
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende