Kender du forskellen på samlelån og refinansiering?

Har du helt styr på, hvad forskellen er på et samlelån og refinansiering?

Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 1 minutter

Spar penge både med samlelån og renetjek

Samlelån er et låneprodukt, der henvender sig til de personer, der har mere end ét lån, som de ønsker at samle og derved spare penge og få et bedre overblik.

Men hvis du sidder og "kun" har ét lån, kan der stadig være mange penge at spare. Derfor tilbyder vi hos LendMe også vores kunder refinansiering. Vi kalder det blot for rentetjek, da mange forbinder refinansiering med realkreditlån.

Med et rentetjek lader du andre banker komme med et tilbud på en refinansiering, altså hvad det vil koste, hvis du flyttede din gæld over til dem.

Såfremt du modtager et bedre tilbud fra en anden bank, kan du vælge at flytte gælden over til dem. Du kan også bruge dit nye tilbud til at forhandle en bedre rente hos din eksisterende långiver.

Forbrugslånsrenten er faldet meget

Vi hører nærmest dagligt hvor meget renten på realkreditlån falder. Men de færreste er klar over, at renten på forbrugslån faktisk også er faldet meget de seneste år.

Nationalbankens nyeste tal viser også, at forbrugslånsrenten er historisk lav. Siden 2013 er den faldet med 30%. Så hvis du sidder med et gammel forbrugslån, bør du gøre dig selv en tjeneste og lave et rentetjek. Der kan være rigtig mange penge at spare.