Tilfredse brugere er vores forretning

Med blot en enkelt låneansøgning kan du modtage lånetilbud på lån til sommerhus fra op til 7 forskellige banker

Lad LendMe hjælpe dig med dit lån til sommerhus og få nemt og hurtigt finansieret din store drøm.

Ansøg
Ansøg gratis

Udfyld din ansøgning her på siden.
Det tager 2-3 minutter.

Modtag lånetilbud
Modtag lånetilbud

Du er ikke forpligtet til noget, før du underskriver lånedokumentet i e-Boks.

Pengene udbetales
Pengene udbetales

Når du har underskrevet lånet, kan du trygt gå videre med din håndværker.

DIN TRYGHED

LendMe har som formål at hjælpe danske låntagere med at finde de bedste lån. Det er sikkert, enkelt og gratis.

Ansøg nu

Sikkert

Sikkert

Vi garanterer, at dine data altid behandles sikkert og fortroligt. Vi sender og modtager al data krypteret, og opdaterer løbende vores systemer for at opnå den højeste datasikkerhed.

Enkelt

Enkelt

Det er nemt og hurtigt at søge om lån gennem LendMe. Udfyld vores ansøgning her på siden, så håndterer vi resten. Vi holder dig underrettet pr. mail og SMS.

Gratis

Gratis

Der er ingen omkostninger forbundet med at søge om lån gennem LendMe. Også selv hvis du vælger ikke at gøre brug af de tilbud, du får. God fornøjelse.

Vi blogger om lån og finans

Læs vores seneste tre blogindlæg om lån og privatøkonomi.

Lån til sommerhus

På denne side præsenterer vi alt, hvad du skal vide om lån til sommerhus. Formålet er at skabe kendskab til lån til sommerhus og give et overblik over de forskellige lånemuligheder. Vi forklarer blandt andet, hvordan du nemmest finansierer dit sommerhus og hvilke omkostninger, der generelt er ved lånet.

Så hvis du skal til at købe et sommerhus og vil vide, hvilke finansieringsmuligheder, der er, eller blot ønsker mere information om emnet, så er du kommet til det rette sted, da vi her guider dig til, hvordan du finder det bedste lån til sommerhus.

Hvor skal du starte

Går du og drømmer om at købe dig et sommerhus enten herhjemme eller i udlandet, men har brug for at låne penge for at kunne købe et? Så læs videre her, hvor vi har samlet en masse relevant viden, hvis du skal låne penge til sommerhus.

Stadigt flere og flere danskere vælger at investere i et sommerhus for at få mulighed for at koble af fra en travl hverdag, samt for at kunne nyde sin pensionisttilværelse.

Der findes flere forskellige former for boliglån. Det kan f.eks. være et huslån, et andelsboliglån og et realkreditlån. Derfor bør du sætte dig ind i de forskellige lånetyper og undersøge, hvilke muligheder du har, hvis du skal lede efter et lån til sommerhus.

Derudover er det også en god ide, at du bruger tid på at lede efter det bedste lån. Dette kan du gøre ved at indhente og sammenligne lånetilbud fra flere forskellige banker.

Men først og fremmest skal du undersøge, hvordan du egentlig tager et lån til sommerhus og hvilke regler og krav, der er inden for dette låneområde.

Sådan finansierer du dit sommerhus

Hvis du skal til at købe et sommerhus, er der flere måder, du kan finansiere det på. Du kan f.eks. tage et lån i dit kommende sommerhus. Du kan også vælge at optage et lån i din privatbolig, hvor du bor resten af året, og bruge dette til at finansiere dit sommerhus.

Der er dog forskel på reglerne inden for finansiering af hus, alt afhængig af om der er tale om et helårshus eller et sommerhus. Ved et helårshus kan du f.eks. få 80 % af købsprisen på din bolig finansieret ved at optage et realkreditlån. Ved et sommerhus kan du kun få finansieret op til 75 % af værdien på dit sommerhus ved et realkreditlån.

For at finansiere resten af prisen på dit sommerhus, kan du bruge kontant udbetaling eller et boliglån. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i de specifikke regler og krav, der er, når der er tale om lån til sommerhus.

Når du skal optage et lån til sommerhus, er der overordnede tre former for finansiering, du skal kende til. Her er der tale om realkreditlån, banklån eller egenbetaling.
 

Finansiering af sommerhuskøb

Hvis du drømmer om at købe et sommerhus, eller måske allerede har fundet et, skal du finde ud af, hvordan du skal finansiere det. Hvis du ikke selv har pengene skal du ud og tage et lån. Derfor er det relevant at kende til de forskellige former for lån, når det omhandler lån til sommerhus.

Et realkreditlån er et lån, som du kan tage i forbindelse med lån til sommerhus eller andre former for bolig.

Du kan optage et realkreditlån hos realkreditinstitutter eller realkreditforeninger. Du kan ikke optage et realkreditlån hos en bank, men banken kan formidle et realkreditlån for et realkreditinstitut. Et realkreditlån er et lån, som du optager, hvis du står over for at skulle købe fast ejendom. Du kan derfor både bruge et realkreditlån som lån til sommerhus eller til et helårshus.

Et realkreditlån er et såkaldt obligationslån. Dette betyder, at lånet bliver finansieret gennem obligationer. En obligation kan defineres som et gældsbrev, hvor realkreditinstituttet giver obligationer til investorer, mod at investorerne investerer deres penge hos dem mod et fast og generelt meget sikkert afkast i en lang periode.

Det er netop disse penge, som realkreditinstituttet bruger til at give dig det ønskede realkreditlån. Når du har oprettet dit realkreditlån hos et realkreditinstitut, skal du efterfølgende betale afdrag, bidrag og renter på realkreditlånet. Disse penge bruger realkreditinstituttet til at betale dennes investorer.

Husk krav til egenbetaling

Når du søger om et lån til sommerhus, vil det være oplagt at tage et realkreditlån. Når du vælger denne form for lån, vil der altid være en egenbetaling. Det vil sige, at du ikke kan låne hele beløbet til dit sommerhus. Du er derfor nødt til først at spare nogle penge op, så du kan betale en egenbetaling selv. Hvad beløbet på din egenbetaling er, afhænger af prisen på sommerhuset.

Egenbetaling vil sige, at der er en bestemt procentdel, som du skal betale for at kunne optage et lån til sommerhus i form af et realkreditlån. Det er altid en fordel jo mere du selv kan finansiere af dit lån til sommerhus.

Det resterende beløb

Hvis du vælger at tage et realkreditlån som lån til sommerhus, kan du kun låne 75% af prisen, hvilket betyder, at de resterende 25% skal betales på anden vis. Du skal som minimum kunne betale 5% af sommerhusets værdi selv.

Efter du har betalt egenbetalingen på 5 % af sommerhusets værdi, er der stadig 20 % af boligens værdi tilbage, som du skal finde ud af, hvordan du finansierer.

Hvis du har mulighed for selv at finansiere det resterende af dit sommerhus, er dette en fordel. Det er i sidste ende billigere, da du slipper for at skulle låne og betale renter og gebyrer.

Hvis du ikke selv har mulighed for at betale det resterende beløb, findes der forskellige muligheder. Du kan f.eks. tage et lån til sommerhus via din bank eller en via online långiver.

Tag et banklån

De resterende 20% af købsbeløbet på dit sommerhus, kan du eventuelt tage som lån til sommerhus i din egen bank. Prisen for et lån til sommerhus i den bank afhænger blandt andet af din privatøkonomi, og hvilken bank du har.

Fordelen ved at tage et banklån i din egen bank er, at den allerede kender til din privatøkonomi, og du har måske en godt forhold til din bankrådgiver. Men selvom du har en god bank, er det ikke sikkert, at den kan give dig det bedste lån til sommerhus.

Fejlagtigt tror mange, at man altid får det bedste og billigste lån i sin egen bank, Dette er langt fra altid tilfældet. Mange online långiver kan også konkurrere med bankernes priser på eksempelvis lån til sommerhus.

Tag et online lån

Du kan derfor også tage et lån til sommerhus via en af de mange online banker og bruge det til at finansiere den resterende del af sommerhusets værdi.

Ved at lave en online låneansøgning, kan du få overstået hele ansøgningsprocessen hjemme fra din egen stue. Du kan bruge din computer, tablet eller din telefon til at lave ansøgning, hvilket gør ansøgningsprocessen nem og hurtig.

Når du har udfyldt ansøgningen skal du underskrive den med NemID, og du får oftests svar inden for et par dage. Den hurtige ansøgningsproces er en fordel ved at ansøge om et lån til sommerhus online. Dette tager typisk længere tid hos en bank.

Hvis du først bliver godkendt til et lån til sommerhus online, vil der typisk gå 1-3 hverdage før du får pengene ind på din nemkonto. Dette afhænger selvfølgelig af, hvilken långiver du vælger til dit lån til sommerhus.

Derudover kan det for nogle også være en fordel, at man ved online lån slipper for at skulle booke en tid med din bankrådgiver og ned i banken inden for dens åbningstid.

For at ansøge om et lån til sommerhus online, skal du have et dansk CPR-nummer og bo i Danmark. Derudover skal du have et NemID, da dette skal bruges til at underskrive låneansøgningen.

Krav til at søge om lån

Uanset om du vælger at søge om et lån til sommerhus i banken eller via en online bank, vil der være krav til dig som ansøger.

Du skal være fyldt 18 år for at kunne ansøge om et lån til sommerhus. Derudover skal du have en fast indtægt og dit månedlige rådighedsbeløb skal kunne holde til, at du kan betale af på lånet hver måned.

Desuden må du ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret, da der generelt vil være en meget lille chance for, at du bliver godkendt til et lån til sommerhus.

Hvad er en kreditvurdering

Uanset om du søger om et lån i banken eller online, vil der blive foretaget en kreditværdighedsvurdering, hvor långiveren vurderer om din privatøkonomi er stærk nok til at kunne tage et lån.

Med kreditværdighedsvurderingen skal långiveren sikre sig, at det er luft nok i din økonomi til at du kan optage det lån du ansøger om, samtidigt med at de foretager en vurdering af hvilken rente de kan tilbyde dig.

Når långiver foretager en kreditværdighedsvurdering kigges der blandt andet på ansøgerens indtægt, udgifter, eventuelle gældsposter, boligforhold, rådighedsbeløb og en række andre faktorer.
 

Gode råd ved køb af sommerhus

Et sommerhus kan give stor glæde til hele familien og er typisk et sted, hvor man kommer for at slappe af og komme lidt væk fra hverdagen.

Det kan være relevant at overveje beliggenhed af sommerhus, hvor mange penge du ender med at bruge på vedligeholdelse, og hvor meget det kommer til at påvirke din fremtidige økonomi, hvis dig og din familie skal købe et sommerhus.

Derudover kan disse faktorer også påvirke prisen på sommerhuset og hermed din fremtidige økonomi. Der er mange ting, der er værd at overveje, når du ønsker at optage et lån til sommerhus. Derfor får du her nogle gode råd i forbindelse med dit køb af sommerhus.

Først og fremmest skal du afklare dit behov og hermed finde ud af, hvad du har af ønsker til sommerhus. Det kan være, at du har et bestemt ønske til sommerhusets størrelse og antal værelser.

Det kan også være, at du prioriterer, at sommerhuset skal være i god stand, eller det kan være, at du hellere vil have et sommerhus, som skal sættes i stand. Det er vigtigt at få dette afklaret inden du kigger på sommerhus. På den måde kan du få lagt et budget, så du har en ide om, hvor mange penge du eventuelt skal låne, eller spare op.

Når du laver dit budget, skal du også huske at inkludere kommende udgifter i forbindelse med sommerhuset, herunder vand, varme, el, skatter og afgifter samt løbende vedligeholdelse af sommerhuset. Så ud over at din økonomi skal kunne bære at betale af på lånet til sommerhus, så skal der også være luft nok til udgifter forbundet med at eje et sommerhus.

Desuden er det også værd at overveje beliggenheden af sommerhuset. Nogle ønsker at komme langt væk fra hverdagen, hvor andre foretrækker noget tættere på. Ligesom med priserne på huse og lejligheder, så er der stor prisforskel på sommerhuse alt efter, hvor i landet, du ønsker at købe. Derudover er beliggenhed af dit sommerhus også vigtig i forhold til den transporttid og de omkostninger, der kan forekomme, hvis sommerhuset ligger langt væk.

Indhent flere tilbud

Når du skal finde et lån til sommerhus, er det altid vigtigt at du indhenter tilbud fra flere forskellige långivere. På den måde undgår du at betale for meget. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare, når du sammenligner priser for lån til sommerhus fra flere långivere.

Det er en god ide at sammenligne de forskellige lån til sommerhus via ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent. ÅOP inkluderer nemlig alle omkostninger som f.eks. etableringsomkostninger, gebyrer og renten, som du skal betale i forbindelse med dit lån til sommerhus.
 

Ansøg via LendMe

Hvis du leder efter et lån til sommerhus, kan du modtage lånetilbud fra op til 7 banker ved blot at udfylde 1 online ansøgning.

For at ansøge om et lån til sommerhus gennem LendMe skal du starte med at udfylde en låneansøgning på vores hjemmeside. I ansøgningsskemaet er der to sider. På den første side skal du udfylde dine personlige oplysninger som eksempelvis navn, efternavn og CPR-nummer.

På side to skal du udfylde formålet med dit lån og oplysninger, som bankerne har brug for til at vurdere om de kan låne dig penge. Herefter skal du underskrive låneansøgningen med NemID. Når du har gjort dette, sender LendMe din ansøgning videre til de banker, som vi samarbejder med. Alle bankerne behandler din ansøgning individuelt og vender tilbage med personlige lånetilbud. Alt dette sker inden for ganske kort tid.

Hvis du ønsker at låne penge kan du med fordel benytte LendMes låneberegner for at se nogenlunde, hvad dit lån til sommerhus vil komme til at koste. Men husk at dette kun er et estimat. Den endelige pris afhænger af den individuelle kreditvurdering, som bankerne foretager af dig.

Brug LendMes låneberegner her


 

Alle hverdage fra 10.00 - 16.00

Det skal være enkelt og trygt at låne penge gennem LendMe. Derfor er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os på kundeservice@lendme.dk, hvis du har spørgsmål til os. Vi svarer oftest med det samme, men altid indenfor én hverdag.

Få tilbud påLån til sommerhusfra op til 7 banker