Ansøg nu

Lån til sommerhus

Sammenlign priser og vilkår på sommerhuslån



Fem grunde til at sammenligne lån via os:

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

Du sparer tid - 18 lånetilbud med én ansøgning

✓ Du er i sikre hænder - Vi passer på dine oplysninger

✓ Du får personlig betjening, hvis du har spørgsmål

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge



Tre grunde til at sammenligne lån via os:

Du sparer tid - 18 lånetilbud med én ansøgning

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge

LÅN PENGE
SAMLELÅN
Lånebeløb
130.000 kr
10.000 kr
500.000 kr
Løbetid
-
12 år
+
Forventet månedlig ydelse*
1.364
kr
* ved 7% deb. rente. Priseks.: Samlet kreditbeløb 130.000 kr. Var. deb. rente 3,60 - 20,95%. ÅOP 4,11 - 21,77%. Etb. omk. 3.900 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 167.258 - 260.000 kr. Løbetid 1-15 år.
Email
Ja, LendMe må kontakte mig via elektronisk post (e-mail og sms) med markedsføring af finansielle produkter og relaterede tjenesteydelser samt nyhedsbrev.
Næste
Gratis & uforpligtende
Sidst opdateret: 4. december 2023 | Læsetid: 11 minutter

På denne side præsenterer vi alt, hvad du skal vide, inden du låner til et sommerhus. Formålet er at skabe kendskab til lån til sommerhus og give et overblik over de forskellige lånemuligheder. Vi forklarer blandt andet, hvordan du nemmest finansierer dit sommerhus, og hvilke omkostninger der generelt er ved lånet.

Så hvis du skal til at købe et sommerhus og vil vide, hvilke finansieringsmuligheder, der er, eller blot ønsker mere information om emnet, så er du kommet til det rette sted, da vi her guider dig til, hvordan du finder det bedste lån til sommerhus.

Fundet dit drømme sommerhus?
Gennem os kan du få tilbud fra 16 forskellige banker, så du får det billigst mulige lån

Går du og drømmer om at købe dig et sommerhus enten herhjemme eller i udlandet, men har brug for at låne penge for at kunne købe et? Så læs videre her, hvor vi har samlet en masse relevant viden, hvis du skal låne penge til sommerhus.

Stadigt flere og flere danskere vælger at investere i et sommerhus for at få mulighed for at koble af fra en travl hverdag samt for at kunne nyde sin pensionisttilværelse.

Der findes flere forskellige former for boliglån. Det kan f.eks. være et huslån, et andelsboliglån og et realkreditlån. Derfor bør du sætte dig ind i de forskellige lånetyper og undersøge, hvilke muligheder du har, hvis du skal lede efter et lån til sommerhus.

Derudover er det også en god ide, at du bruger tid på at lede efter det bedste lån. Dette kan du gøre ved at indhente og sammenligne lånetilbud fra flere forskellige banker.

Men først og fremmest skal du undersøge, hvordan du egentlig tager et lån til sommerhus og hvilke regler og krav, der er inden for dette låneområde.

Hvis du skal til at købe et sommerhus, er der flere måder, du kan finansiere det på. Du kan for eksempel tage et lån i dit kommende sommerhus. Du kan også vælge at optage et lån i din privatbolig, hvor du bor resten af året, og bruge dette til at finansiere dit sommerhus.

Der er dog forskel på reglerne inden for finansiering af hus, alt afhængig af om der er tale om et helårshus eller et sommerhus. Ved et helårshus kan du f.eks. få 80 % af købsprisen på din bolig finansieret ved at optage et realkreditlån. Ved et sommerhus kan du kun få finansieret op til 75 % af værdien på dit sommerhus ved et realkreditlån.

For at finansiere resten af prisen på dit sommerhus, kan du bruge kontant udbetaling eller et boliglån. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i de specifikke regler og krav, der er, når der er tale om lån til sommerhus.

Når du skal optage et lån til sommerhus, er der overordnede tre former for finansiering, du skal kende til. Her er der tale om realkreditlån, banklån eller egenbetaling.

Finansiering af sommerhuskøb

Hvis du drømmer om at købe et sommerhus, eller måske allerede har fundet et, skal du finde ud af, hvordan du finansierer det. Hvis du ikke selv har pengene, skal du ud og tage et lån. Derfor er det relevant at kende til de forskellige former for lån, når det omhandler lån til sommerhus.

Et realkreditlån er et lån, som du kan tage i forbindelse med lån til sommerhus eller andre former for bolig.

Du kan optage et realkreditlån hos realkreditinstitutter eller realkreditforeninger. Du kan ikke optage et realkreditlån hos en bank, men banken kan formidle et realkreditlån for et realkreditinstitut. Et realkreditlån er et lån, som du optager, hvis du står over for at skulle købe fast ejendom. Du kan derfor både bruge et realkreditlån som lån til sommerhus eller til et helårshus.

Et realkreditlån er et såkaldt obligationslån. Dette betyder, at lånet bliver finansieret gennem obligationer. En obligation kan defineres som et gældsbrev, hvor realkreditinstituttet giver obligationer til investorer, mod at investorerne investerer deres penge hos dem mod et fast og generelt meget sikkert afkast i en lang periode.

Det er netop disse penge, som realkreditinstituttet bruger til at give dig det ønskede realkreditlån. Når du har oprettet dit realkreditlån hos et realkreditinstitut, skal du efterfølgende betale afdrag, bidrag og renter på realkreditlånet. Disse penge bruger realkreditinstituttet til at betale dennes investorer.

Husk krav til egenbetaling

Når du søger om et lån til sommerhus, vil det være oplagt at tage et realkreditlån. Når du vælger denne form for lån, vil der altid være en egenbetaling. Det vil sige, at du ikke kan låne hele beløbet til dit sommerhus. Du er derfor nødt til først at spare nogle penge op, så du kan betale en egenbetaling selv. Hvad beløbet på din egenbetaling er, afhænger af prisen på sommerhuset.

Egenbetaling vil sige, at der er en bestemt procentdel, som du skal betale for at kunne optage et lån til sommerhus i form af et realkreditlån. Det er altid en fordel, jo mere du selv kan finansiere af dit lån til sommerhus.

Det resterende beløb

Hvis du vælger at tage et realkreditlån som lån til sommerhus, kan du kun låne 75% af prisen, hvilket betyder, at de resterende 25% skal betales på anden vis. Du skal som minimum kunne betale 5% af sommerhusets værdi selv.

Efter du har betalt egenbetalingen på 5 % af sommerhusets værdi, er der stadig 20 % af boligens værdi tilbage, som du skal finde ud af, hvordan du finansierer.

Hvis du har mulighed for selv at finansiere det resterende af dit sommerhus, er dette en fordel. Det er i sidste ende billigere, da du slipper for at skulle låne og betale renter og gebyrer.

Hvis du ikke selv har mulighed for at betale det resterende beløb, findes der forskellige muligheder. Du kan f.eks. tage et lån til sommerhus via din bank eller en via online långiver.

Tag et banklån

De resterende 20% af købsbeløbet på dit sommerhus kan du eventuelt tage som lån til sommerhus i din egen bank. Prisen for et lån til sommerhus i en bank afhænger blandt andet af din privatøkonomi, og hvilken bank du har.

Fordelen ved at tage et banklån i din egen bank er, at den allerede kender til din privatøkonomi, og du har måske et godt forhold til din bankrådgiver. Men selvom du har en god bank, er det ikke sikkert, at den kan give dig det bedste lån til sommerhus.

Fejlagtigt tror mange, at man altid får det bedste og billigste lån i sin egen bank. Dette er langt fra altid tilfældet. Mange online långivere kan også konkurrere med bankernes priser på eksempelvis lån til sommerhus.

Tag et online lån

Du kan derfor også tage et lån til sommerhus via en af de mange online banker og bruge det til at finansiere den resterende del af sommerhusets værdi.

Ved at lave en online låneansøgning kan du få overstået hele ansøgningsprocessen hjemme fra din egen stue. Du kan bruge din computer, tablet eller din telefon til at lave ansøgningen, hvilket gør ansøgningsprocessen nem og hurtig.

Når du har udfyldt ansøgningen, skal du underskrive den med NemID, og du får oftests svar inden for et par dage. Den hurtige ansøgningsproces er en fordel ved at ansøge om et lån til sommerhus online. Dette tager typisk længere tid hos en bank.

Hvis du først bliver godkendt til et lån til sommerhus online, vil der typisk gå 1-3 hverdage, før du får pengene ind på din nemkonto. Dette afhænger selvfølgelig af, hvilken långiver du vælger til dit lån til sommerhus.

Derudover kan det for nogle også være en fordel, at man ved online lån slipper for at skulle booke en tid med din bankrådgiver og ned i banken inden for dens åbningstid.

For at ansøge om et lån til sommerhus online skal du have et dansk CPR-nummer og bo i Danmark. Derudover skal du have et NemID, da dette skal bruges til at underskrive låneansøgningen.

Mangler du finansieringen til dit sommerhus?
Ved at udfylde én ansøgning hos os, modtager du op til 16 tilbud, og du kan låne op til 500.000 kroner

Krav til at søge om lån

Uanset om du vælger at søge om et lån til sommerhus i banken eller via en online bank, vil der være krav til dig som ansøger.

Du skal være fyldt 18 år for at kunne ansøge om et lån til sommerhus. Derudover skal du have en fast indtægt, og dit månedlige rådighedsbeløb skal kunne holde til, at du kan betale af på lånet hver måned.

Desuden må du ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret, da der generelt vil være en meget lille chance for, at du bliver godkendt til et lån til sommerhus.

Hvad er en kreditvurdering?

Uanset om du søger om et lån i banken eller online, vil der blive foretaget en kreditværdighedsvurdering, hvor långiveren vurderer, om din privatøkonomi er stærk nok til at kunne tage et lån.

Med kreditværdighedsvurderingen skal långiveren sikre sig, at der er luft nok i din økonomi til, at du kan optage det lån, du ansøger om, samtidigt med at de foretager en vurdering af, hvilken rente de kan tilbyde dig.

Når långiver foretager en kreditværdighedsvurdering kigges der blandt andet på ansøgerens indtægt, udgifter, eventuelle gældsposter, boligforhold, rådighedsbeløb og en række andre faktorer.

Et sommerhus kan give stor glæde til hele familien og er typisk et sted, hvor man kommer for at slappe af og komme lidt væk fra hverdagen.

Det kan være relevant at overveje beliggenhed af sommerhus, hvor mange penge du ender med at bruge på vedligeholdelse, og hvor meget det kommer til at påvirke din fremtidige økonomi, hvis dig og din familie skal købe et sommerhus.

Derudover kan disse faktorer også påvirke prisen på sommerhuset og hermed din fremtidige økonomi. Der er mange ting, der er værd at overveje, når du ønsker at optage et lån til sommerhus. Derfor får du her nogle gode råd i forbindelse med dit køb af sommerhus.

Først og fremmest skal du afklare dit behov og hermed finde ud af, hvad du har af ønsker til sommerhus. Det kan være, at du har et bestemt ønske til sommerhusets størrelse og antal værelser.

Det kan også være, at du prioriterer, at sommerhuset skal være i god stand, eller det kan være, at du hellere vil have et sommerhus, som skal sættes i stand. Det er vigtigt at få dette afklaret, inden du kigger på sommerhus. På den måde kan du få lagt et budget, så du har en ide om, hvor mange penge du eventuelt skal låne eller spare op.

Når du laver dit budget, skal du også huske at inkludere kommende udgifter i forbindelse med sommerhuset herunder vand, varme, el, skatter og afgifter samt løbende vedligeholdelse af sommerhuset. Så ud over at din økonomi skal kunne bære at betale af på lånet til sommerhus, så skal der også være luft nok til udgifter forbundet med at eje et sommerhus.

Desuden er det også værd at overveje beliggenheden af sommerhuset. Nogle ønsker at komme langt væk fra hverdagen, hvor andre foretrækker noget tættere på. Ligesom med priserne på huse og lejligheder, så er der stor prisforskel på sommerhuse alt efter, hvor i landet du ønsker at købe. Derudover er beliggenhed af dit sommerhus også vigtig i forhold til den transporttid og de omkostninger, der kan forekomme, hvis sommerhuset ligger langt væk.

Indhent flere tilbud

Når du skal finde et lån til sommerhus, er det altid vigtigt, at du indhenter tilbud fra flere forskellige långivere. På den måde undgår du at betale for meget. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare, når du sammenligner priser for lån til sommerhus fra flere långivere.

Det er en god ide at sammenligne de forskellige lån til sommerhus via ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent. ÅOP inkluderer nemlig alle omkostninger som for eksempel etableringsomkostninger, gebyrer og renten, som du skal betale i forbindelse med dit lån til sommerhus.

Hvis du ønsker at låne penge, kan du med fordel benytte LendMes låneberegner for at se nogenlunde, hvad dit lån til sommerhus vil komme til at koste. Men husk at dette kun er et estimat. Den endelige pris afhænger af den individuelle kreditvurdering, som bankerne foretager af dig.

Brug LendMes låneberegner her

Hvis du leder efter et lån til sommerhus, kan du modtage lånetilbud fra op til 16 banker ved blot at udfylde én online ansøgning.

For at ansøge om et lån til sommerhus gennem LendMe skal du starte med at udfylde en låneansøgning på vores hjemmeside. I ansøgningsskemaet er der to sider. På den første side skal du udfylde dine personlige oplysninger som eksempelvis navn, efternavn og CPR-nummer.

På side to skal du udfylde formålet med dit lån og oplysninger, som bankerne har brug for til at vurdere, om de kan låne dig penge. Herefter skal du underskrive låneansøgningen med NemID. Når du har gjort dette, sender LendMe din ansøgning videre til de banker, som vi samarbejder med. Alle bankerne behandler din ansøgning individuelt og vender tilbage med personlige lånetilbud. Alt dette sker inden for ganske kort tid.

Sikker og nem ansøgning
I stedet for at søge hos 16 forskellige banker, så gør vi det nemt, så du let sammenligner og finder det bedste tilbud

Kilder

FAQ
A: Ifølge Jørgen Munksgaard Rasmussen, fagekspert i boligøkonomi fra Videnscentret Bolius, kostede et standard sommerhus på 80m² cirka 1,4 millioner kroner i 2020
A: Hvis du ikke benytter sommerhuset som helårsbolig, må du lovligt bo i sommerhuset i 34 uger i sommerperioden. I vinterperioden må du kun opholde dig i kortere perioder i sommerhuset, som sammenlagt må udgøre 9 uger. Det giver sammenlagt 43 uger, hvor du må bo i sommerhuset om året.
A: Den indtjening, du kan have på at udleje dit sommerhus, afhænger af en lang række faktorer som geografi, afstand til strand, størrelse på huset, årstid osv. Dancenter vurderer derfor, at du kan tjene alt fra 1.000 kroner til 15.000 kroner om ugen ved at leje dit hus ud.

Pengene kan tjenes ind på 43 uger årligt. 34 i sommerperioden og 9 i vinterperioden. Du kan tjene maksimalt 40.000 kroner skattefrit om året.
A: Din pris for at låne afhænger af en personlig kreditvurdering, som en bank foretager af dig. Den kreditvurdering laver de især på baggrund af din indkomst, din nuværende gæld og dit rådighedsbeløb. Det afhænger også af størrelsen på lånet og din ønskede løbetid.

Gennem vores låneberegner kan du få en indikation på, hvad dit lån kommer til at koste.

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åben alle hverdage kl. 10:00 - 16:00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ