Sådan får du styr på låneomkostningerne

Der kan være mange årsager til, at du måske har behov for at låne penge. Det er dog vigtigt, at du ikke springer ud i det første lån du finder. Vi hjælper dig her med, hvordan du får styr på låne omkostningerne, inden du ansøger om et lån.

Lav et rentetjek her Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende. Ansøg nu

Danskere låner penge

Ifølge en undersøgelse fra Danmarks Nationalbank har de danske husholdninger en stor gæld, når man kigger på den i forhold til deres indkomst. Til gengæld har danskere også store aktiver, så selvom de har en stor gæld, har de også en stor formue.

Det at låne penge og have gæld, behøver altså nødvendigvis ikke at være noget negativt, selvom mange måske opfatter det sådan.

Hvis du skal låne penge, er det dog vigtigt, at du undersøger de forskellige omkostninger, der er ved at tage et lån. På den måde sikrer du dig, at du rent faktisk har råd til at låne penge.

# De forskellige låneomkostninger

Når du opretter et lån hos en långiver, vil der typisk være etableringsomkostninger, som forekommer i forbindelse med oprettelse af lånet. Derudover er der også typisk et administrationsgebyr, som er et månedligt gebyr, der betales til långiveren.

Som du nok ved, skal du betale renter hver måned. Renterne er det beløb, som du betaler långiver for at have et lån i en bestemt periode. Hvilken rente du får på lånet afhænger af, hvilken långiver du vælger og af din egen privatøkonomi.

Du kan sammenligne flere forskellige låns omkostninger ved at kigge på ÅOP, der står for årlige omkostninger i procent. ÅOP’en indebærer de samlede omkostninger, renter og gebyrer, der påløber et lån på et år udtrykt i procent.

# Beregn dit låns omkostninger

Her kan du se et eksempel på vores låneberegner og de forskellige låneomkostninger. Eksemplet er for en bruger, som ønsker at låne 50.000 kr. med en løbetid på tre år. Her kan du se den forventet månedlige ydelse baseret på forskellige rente eksempler.

Det er svært at sige helt konkret, hvad den månedlige ydelse og renten på dit eventuelle lån vil blive, da dette afhænger af din ansøgning og privatøkonomi.

Brug selv vores låneberegner her og regn ud, hvad de forskellige omkostninger for dit ønskede lån kan blive. Husk på at dette kun er et estimat, og at dit reelle lånetilbud kan se anderledes ud.

# Lav et rentetjek

Hvis du allerede har optaget et lån uden at tjekke låneomkostningerne og er i tvivl, om du betaler for meget for dit nuværende lån, så lav et rentetjek. Et rentetjek betyder, at du tjekker, om du kan få dit nuværende lån med en lavere rente hos en anden bank.

Hvis du finder ud af, at en anden långiver vil tilbyde dig et billigere lån, kan du tage imod det og flytte dit lån, eller du kan bruge det til at forhandle en bedre rente hos din nuværende långiver.

# Undersøg lånemarkedet

Udover at det er vigtigt, at du kender til de forskellige omkostninger, der er ved at låne penge, bør du også undersøge lånemarkedet på forhånd. Sørg for at indhente og sammenlign lånetilbud fra flere banker, så du netop finder den bank, der kan kan tilbyde dig de bedste låneomkostninger samlet set.

# LendMe formidler lån

Uanset om du har brug for hjælp til at tjekke renten på dit lån, eller ønsker at finde et nyt lån med en lav rente, så hjælper LendMe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked

Ansøg om lån Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende. Ansøg nu

Kilder:

- Danmarks Nationalbank