Sådan finansierer du din boligrenovering

Hos LendMe har vi hjulpet rigtig mange af vores brugere med lån til renovering af boligen. Vores tal viser faktisk, at renovering er blandt de største låneformål blandt vores kunder. Hvad enten du lige har købt en bolig, eller har boet det samme sted i mange år, kan det være tiltrængt med en større eller mindre renovering af boligen.

Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 5 minutter

En renovering koster dog hurtigt mange penge, og det er de færreste, som har en opsparing, som kan dække alle udgifterne.

Derfor giver vi dig her gode råd til, hvordan du kan finansiere renovering af din bolig.

Houzz.dk der er et netværk, hvor du kan få hjælp til design og renovering, har lavet en undersøgelse, som viser trends inden for renovering af danske hjem.

Undersøgelsen viser blandt andet, at dem som typisk bruger flest penge og tid på renovering, er nye boligejere De investerer nemlig i større boligprojekter end andre, der renoverer deres hjem.

Af de adspurgte i undersøgelsen brugte de nye boligejere i gennemsnit 451.518 kr. på renovering i 2016, hvor de øvrige boligejere i gennemsnit kun brugte 263.221 kr.

Da det for mange kan være svært selv at spare op til hele beløbet, er det relevant at overveje, hvordan du ellers kan finansiere renovering af din bolig.

Ansøg om lån til renovering
Udfyld kun én låneansøgning og modtag tilbud på samlelån fra flere banker. Gratis og uforpligtende.

Selvom det hurtigt kan blive dyrt at renovere din bolig, er det i mange tilfælde en god investering, også selvom du er nødt til låne penge til at kunne finansiere dit renoveringsprojekt.

Det kan være en god investering i form af en generel værdistigning af din bolig. Men vælger du eksempelvis et energilån kan den gode investering også ligge i en mindre energiregning.

Du vil få mange af de samme fordele, som med en almindelig renovering, men du får også ekstra fordele, når du renoverer med klimaet i tankerne. En af dem er, at du ved at lave en energirenovering også kan være med til at forbedre dit indeklima, hvilket har nogle positive, sundhedsmæssige effekter på dit helbred.

Derudover kan en fokus på en grøn renovering være med til at spare dig for mange penge på din el- og varmeregning alt efter, hvilke boligforbedringer som du foretager.

Der kan være mange forskellige former for renovering af din bolig. Det kan være alt fra ny altan til nyt køkken eller badeværelse. Det kan også være, at du er ny boligejer, der står overfor en større boligrenovering.

Uanset opgavens omfang, bør du altid starte med at få et overblik over opgavens størrelse, så du kan finde ud af, hvad det kommer til at koste.

Derfor er det vigtigt, at du laver et grundigt budget. Rigtig mange byggeprojekter ender tit med at koste mere end først antaget. Derfor er det en god ide at have en buffer til uforudsete udgifter i dit budget. På den måde minimerer du risikoen for ubehagelige overraskelser.

Når du har fundet ud af ca. hvor meget din renovering koster, kan du undersøge de forskellige muligheder, der er inden for finansiering af renoveringsprojekter.

Hvis du allerede er boligejer og har betalt af på noget dit realkreditlån, og hvis din bolig måske også er steget i værdi, kan du have friværdi i din bolig.

Din friværdi er det beløb, du vil stå med i hånden, hvis du solgte din bolig her og nu. Såfremt du har friværdi i din bolig, har du mulighed for at låne op til 90 % af boligværdien til at finansiere dit renoveringsprojekt.

Med det meget lave renteniveau på realkreditlån, finder du ikke andre lånemuligheder med så lave renter. Men selvom renten er meget lav på realkreditlån, kan det alligevel godt blive dyrt at benytte din friværdi i boligen til at låne til renovering. Det koster nemlig hurtigt en del, hvis du skal have omlagt dit realkreditlån. Så hvis der er tale om et mindre beløb, kan det sagtens være, at der er andre og billigere alternativer.

Et af alternativerne til realkreditlånet er et usikret lån, som blandt andet dækker over forbrugslån, privatlån og banklån. I modsætning til eksempelvis realkreditlånet, som hører under kategorien sikrede lån, hvor banken får sikkerhed i boligen, så kræver banken ikke sikkerhed i din bolig, hvis du vælger et usikret banklån. Derudover er der heller ingen krav om, at du kun kan låne op til 90% af boligens værdi.

Et usikret lån vil i udgangspunktet altid ligge med en højere rente end de meget lave realkreditrenter. Men som nævnt tidligere kan det godt være dyrt at skulle omlægge sit realkreditlån. Så hvis der er tale om et mindre beløb, kan et usikret banklån sagtens være et billigere alternativ, når du ønsker at låne penge til renovering. Derudover har du også altid mulighed for at indfri gælden før tid uden omkostninger, hvis du vælger et usikret banklån.

Uanset hvilken låneform, du ønsker til at finansiere dit renoveringsprojekt, skal du altid huske at indhente og sammenligne lånetilbud fra flere långivere. Dette gælder specielt, hvis du er på udkig efter et usikret banklån. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare.

Udbuddet af långiver der tilbyder privatlån, banklån og forbrugslån er vokset de seneste år. Det betyder også, at konkurrencen om kunderne er steget, hvilket kommer forbrugerne til gavn i form af billigere renter. Ifølge tal fra Danmarks Nationalbank har renten på usikrede lån aldrig været lavere.

Mange er desværre af den opfattelse, at de altid får det bedste lånetilbud nede i deres egen bank. Selvom det er en god ide at undersøge mulighederne i sin egen bank, er det langt fra altid der, du får det bedste tilbud.

Der findes nemlig også mange online banker, som er meget konkurrencedygtige på priserne. Derfor bør du også indhente tilbud fra nogle af de mange online banker. Ellers risikerer du at snyde dig selv for store besparelser.

Du slipper også for at skulle booke tid med din bankrådgiver og ned i banken. Du kan ansøge 24/7, og alt du behøver er en computer eller mobiltelefon for at udfylde en ansøgning. De fleste online banker er også i stand til at give dig svar på din ansøgning i løbet af ganske få minutter.

Uanset om du har brug for hjælp til at tjekke renten på dit lån, eller ønsker at finde et lån med en lav rente. Så hjælper LendMe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra flere anerkendte banker. Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Ansøg om lån til renovering
Udfyld kun én låneansøgning og modtag tilbud på samlelån fra flere banker. Gratis og uforpligtende.