Få rentetjek

Sådan kommer du af med din dyre gæld

Hvis du har mange dyre lån, er det sandsynligvis noget, der fylder meget i dine tanker. Det kan nemlig hurtigt blive uoverskueligt at få styr på sin gæld, specielt, hvis du har gæld flere forskellige steder. Derfor hjælper vi dig her med, hvordan du lægger en komplet plan for, hvordan du kommer af med din dyre gæld, så du kan sove uforstyrret om natten.

Sidst opdateret: 9. november 2023 | Læsetid: 3 minutter

Ifølge Forbrugerrådet Tænk oplever hver tredje, der blandt andet har taget et kviklån, at de efterfølgende endte ud i økonomiske vanskeligheder.

Konsekvenserne har nemlig for mange været, at de enten ender i RKI, mangler penge i hverdagen, eller har optaget nye lån for at afbetale på deres dyre lån.

Forbrugerrådet Tænk mener, at grunden til, at dette kan lade sig gøre, er at mange låneudbydere simpelthen ikke er gode nok til at lave en ordentlig kreditvurdering.

Grunden til at en ordentlig kreditvurdering er så vigtigt, er at banken her vurderer, om kunden rent faktisk har mulighed for at betale pengene tilbage.

Ansøg om samlelån og få styr på din dyre gæld
Udfyld kun én ansøgning og modtag tilbud fra flere banker. Gratis og uforpligtende

Når du skal lave en komplet plan over din gæld, skal du først og fremmest have styr på alle dine gældsposter.

Hvis du ikke ved, hvor meget gæld du reelt har, og hvilke kreditorer du skylder penge, bliver din gæld nemt uoverskuelig.

Du finder din gæld ved at kigge i din Betalingsservice-oversigt, hvor du kan få et hurtigt overblik over, hvilke kreditorer, der trækker penge fra din konto hver måned.

Derudover kan du også se, hvilke gældsposter SKAT har registreret i dit navn. Du skal bare huske på, at informationerne fra SKAT kan være helt op til 12 måneder forsinket. Det skyldes at de kun modtager notifikation fra dine kreditorer i slutningen af hvert år.

Det bedste du kan gøre for at komme af med al din gæld er at ansøge om ét samlelån. Et samlelån er, når du vælger at samle flere dyre lån hos en enkelt bank.

Når du samler din gæld, får du typisk en lavere rente og slipper for at betale gebyrer til flere kreditorer. Ud over at du sparer penge, giver det dig også et bedre overblik over din gæld og privatøkonomi, idet du kun skal holde styr på én bank.

Når du har lavet en plan for din gæld og samtidig har skabt dig et overblik over, hvor meget gæld du mangler at betale af til dine kreditorer, skal du huske at følge op på din gæld. Du bør hele tiden sørge for at alt går efter din plan i forhold til tilbagebetaling af din gæld.

Når du løbende tjekker op på din gældsplan, kan du også hele tiden holde øje med, om der måske er nogle måneder, hvor du kan betale mere af på din gæld end minimums afdraget. Jo mere du betaler af på din gæld hver måned, jo hurtigere bliver du nemlig gældfri.

Når du har samlet alle dine lån i ét samlet lån, bør du løbende lave et rentetjek for at se, om du kan få en bedre rente end den nuværende. Du kunne eksempelvis gøre det til en fast ting, at du hver halve år laver et rentetjek. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare.

Få et gratis rentetjek
Udfyld kun én låneansøgning og modtag lånetilbud fra flere banker. Helt gratis og uforpligtende

Uanset om du leder efter et nyt lån med en lav rente, ønsker at samle flere lån ét sted eller blot ønsker at tjekke renten på dit lån, så kan LendMe hjælpe dig.

Vi er en uafhængig platform, der kæmper for gennemsigtighed på det danske lånemarked. Vi mener nemlig, at alle har ret til fuld gennemsigtighed i et komplekst lånemarked.

Vi indhenter og sammenligner personlige lånetilbud fra en række anerkendte banker. Du udfylder blot en enkelt låneansøgning, og så hjælper vi dig med at få det nødvendige overblik. Herefter vælger du selv det bedste lånetilbud med ro i maven.

Ansøg om samlelån
Saml dine dyre lån i et samlelån og få en bedre rente.