Brug for et lån til flytning? Ansøg her

Sådan gør du din flytning billig

Det er snart højsæson for flytninger i Danmark, og det medfører en masse udgifter, som kommer oveni prisen på din nye bolig. Vi har derfor samlet nogle gode råd, så du også tager flest muligt penge med ind i dit nye hjem.

Sidst opdateret: 3. maj 2024 | Læsetid: 4 minutter

Vi er snart halvvejs igennem sommeren, og det betyder, at mange danskere om lidt begynder at skifte bolig.

August er nemlig den absolut travleste flyttemåned, hvor der i gennemsnit er sket 94.000 flytninger hver august de seneste fem år.

Sidste år slog rekord, hvor der i august måned var hele 96.238 flytninger ifølge Danmarks Statistik.

Det er en dyr fornøjelse, da danskerne i gennemsnit bruger 50.000 til 100.000 kroner på forbedringer og indretning i forbindelse med en flytning.

Derfor bør du overveje omkostningerne, inden du pakker flyttekasserne og bestiller flyttebilen, så du får en billig flytning.

Vi hjælper dig her med nogle god råd, så du sparer penge på mere end boliglånet.

Brug for et lån til flytning?
Hos os kan du låne op til 500.000

Det er en af de ting, som altid tager længere tid, end man regner med, når alle tingene skal flyttes til et nyt sted.

Derfor er det en god ide at gennemgå alle dine ting, inden du flytter. Det sparer dig nemlig for en masse tid under flytningen.

Hvis du hyrer et flyttefirma til at hjælpe dig, er det især vigtigt, da en hurtigere flytning potentielt sparer dig en masse penge.

Når du har sorteret i dine ting og fundet ud af, hvilke der ikke skal med til det nye hjem, kan du vælge at sætte det til salg på en online markedsplads som GulogGratis.

På den måde sparer du samlet set flere penge på din flytning.

Hvis du vælger at få udført arbejdet af professionelle, er der flere fordele.

Du skal blandt andet ikke stå for hele planlægningen selv, og flyttefirmaet er forsikret, så hvis der skulle gå noget galt, er dine ting dækket af deres forsikring.

Flyttemænd

Inden du vælger flyttefirma, er det dog en god ide at indhente tilbud fra flere forskellige leverandører, da du kan spare helt op til 60%.

Du kan enten selv kontakte flere flyttefirmaer for et uforpligtende tilbud, men du kan også benytte dig af en sammenligningsportal.

Inden du endeligt beslutter dig, bør du også lige tjekke firmaernes anmeldelser på sider som Trustpilot. DR afslørede nemlig flere eksempler på svindel i 2021.

De har lavet en guide, så du undgår at blive snydt af dit flyttefirma, som du kan læse HER.

Når du skifter bolig, skal du også huske at undersøge muligheden for forskellige fradrag og ordninger, der kan spare dig penge.

Hvis du for eksempel har købt en ejerbolig, og du har lånt penge til det gennem en bank eller anden låneudbyder, er du berettiget til rentefradrag.

Du er også berettiget til fradrag, hvis du i forbindelse med flytningen får lavet energiforbedringer i den nye bolig. Her kan du hente helt op til 25.000 kroner pr. person om året.

Er du til gengæld lejer, skal du sørge for at søge boligstøtte. Boligstøtte er nemlig et skattefrit tilskud fra det offentlige, som lejere kan få som hjælp til at betale huslejen.

Som tidligere beskrevet varierer omkostninger i forbindelse med en flytning mellem 50.000 og 100.000 kroner i gennemsnit, og der kan derfor være brug for at optage et lån.

For udover omkostningerne til flytningen skal de fleste enten låne til køb af boligen eller til et indskud.

Indskudslån gennem kommunen

Hvis du skal flytte ind i en lejelejlighed og vil låne penge til indskuddet, bliver lånet typisk dyrere, end hvis du låner til andre boligtyper. Det sker, fordi du ikke kan stille samme sikkerhed.

Du kan derimod optage et lån gennem din kommune, der svarer til prisen på indskuddet, hvis lejligheden er i et almennyttigt boligselskab eller alment byggeri.

Din husstand må dog ikke have en samlet årsindkomst på mere end 257.670 kroner i 2021, og huslejen må ikke være mere end halvdelen af din årsindkomst.

Til gengæld tilbyder kommunen en god rente, og du kan vente med at betale af på lånet de første fem år.

Lån gennem en bank

En anden mulighed er at låne gennem en bank eller anden låneudbyder.

De stiller ikke de samme krav til indkomst, huslejeniveau eller boligtype som ved lån gennem kommunen, og de udbetaler pengene hurtigere.

Her får du også muligheden for at låne til de andre omkostninger i forbindelse med flytningen, så hvis du skal låne til andet end indskud, er det en bedre løsning.

Hvis du derfor skal finansiere omkostningerne ved din flytning gennem et lån, er det en rigtig god ide, at du indhenter flere tilbud, så du sikrer dig det billigste.

Vi indhenter tilbud fra 16 forskellige banker, hvis du laver en ansøgning. Det betyder, at du lynhurtigt danner dig et overblik over dine muligheder for at få et billigt lån.

Sammenlign op til 16 tilbud
Du skal blot udfylde én ansøgning