Ansøg nu

Byggelån

Sammenlign tilbud på byggelån fra 18 banker



Fem grunde til at få byggelån via LendMe:

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

Du sparer tid - 18 lånetilbud med én ansøgning

✓ Du er i sikre hænder - Vi passer på dine oplysninger

✓ Du får personlig betjening, hvis du har spørgsmål

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge



Tre grunde til at få byggelån via LendMe:

Du sparer penge - i gennemsnit 18.000 kroner

Du sparer tid - 18 lånetilbud med én ansøgning

✓ Det er 100% gratis og uforpligtende at ansøge

LÅN PENGE
SAMLELÅN
Lånebeløb
130.000 kr
10.000 kr
500.000 kr
Løbetid
-
12 år
+
Forventet månedlig ydelse*
1.364
kr
* ved 7% deb. rente. Priseks.: Samlet kreditbeløb 130.000 kr. Var. deb. rente 3,60 - 20,95%. ÅOP 4,11 - 21,77%. Etb. omk. 3.900 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 167.258 - 260.000 kr. Løbetid 1-15 år.
Email
Ja, LendMe må kontakte mig via elektronisk post (e-mail og sms) med markedsføring af finansielle produkter og relaterede tjenesteydelser samt nyhedsbrev.
Næste
Gratis & uforpligtende
Sidst opdateret: 30. juli 2024 | Læsetid: 9 minutter

Et byggelån er en kredit, som du kan få af din bank eller realkreditinstitut, når du skal renovere din bolig. Du får beløbet til rådighed fra renoveringens start, og du kan bruge det som en form for kassekredit, mens renoveringen står på.

Når din renovering er færdig, og du kender den endelige pris på renoveringen, bliver finansieringen færdiggjort hos banken eller realkreditinstituttet, og du betaler ved at optage eller omlægge dit nuværende realkreditlån.

Du kender derfor først den endelige pris på dit realkreditlån, når byggeriet er færdigt, udgifterne er opgjort, og din bolig er tinglyst på ny.

Fordelen ved at tage et byggelån i din bank er, at du kun betaler renter for den del af beløbet, som du rent faktisk bruger. Hvis du får et byggelån på 400.000 kroner godkendt, men din renovering ‘kun’ koster 330.000 kroner, skal du altså kun betale renter for det beløb, du renoverer for.

Ulempen er omvendt, at du ikke kender den endelige ydelse, og du skal samtidig betale for at få dit lån tinglyst, når finansieringen i sidste ende falder på plads.

Samtidig kan du også risikere, at din renovering ikke løfter din boligs værdi tilsvarende til din investering, så din bolig dermed bliver overbelånt. Der er også en risiko for, at værdien af din bolig falder, hvilket giver samme negative resultat.

Du kan også få et byggelån som et såkaldt usikret banklån, så du ikke finansierer din renovering gennem din bolig. Her foretager banken i stedet en kreditvurdering, og baseret på den kan du få tilbud på finansiering. Du stiller heller ikke garanti i forbindelse med et banklån.

Det er hurtigt at undersøge muligheden, og det er ikke et krav, at du samler alle dine konti hos den bank, som du låner af.

Det er især en populær løsning på renoveringer under 150.000 kroner, hvilket muligvis kan forklares med, at det kan være dyrt at omlægge sit realkreditlån, og du kan få optimale betingelser uden krav om helkundeforhold.

Skal du renovere din bolig?
Få styr på finansieringen med én ansøgning

Et byggelån fungerer på den måde, at du får et lån hos din bank, der minder lidt om en klassisk kassekredit. Du stiller garanti for hele byggelånet gennem et ejerpantebrev og kan så bruge hele eller dele af lånet til at finansiere din renovering.

Du betaler kun renter af det beløb, som du rent faktisk bruger.

Får du et byggelån på 400.000 kroner, men ‘kun’ bruger halvdelen i forbindelse med selve renoveringen, skal du altså kun betale renter for den del, du rent faktisk bruger.

Et byggelån er et sikret lån, og derfor kræver banken sikkerhed i lånet gennem et ejerpantebrev.

Det er først og fremmest vigtigt, at du får et overblik over værdien af din bolig, før og efter renoveringen er foretaget. Det gør du ved at kontakte din bank eller realkreditinstitut, som sender en vurderingsperson hjem til dig for at kigge på din bolig.

Hvordan fungerer byggelån
Få en god snak med din bank omkring, hvad der er det bedste for dig

Derudover skal du give banken og dit realkreditinstitut et overblik over den boligforbedring, som du har tænkt dig at foretage, så de kan regne på, hvordan din renovering vil øge boligens værdi.

Ud fra den beregning kan du tale med din bank om, hvordan du bedst finansierer din ombygning.

Der findes derudover to alternativer til et byggelån, som du kan finansiere din renovering med. Det ene finansierer du ved at låne penge i din boligs friværdi, mens alternativet er, at du finansierer renoveringen via det føromtalte banklån.

Hvis du ønsker at låne pengene til din ombygning i din friværdi, kræver det naturligvis, er du har noget friværdi i din bolig. Du kan belåne din bolig på op til 80% af værdien, hvilket vil sige, at hvis din bolig er vurderet til at koste 3.000.000 kroner, kan du maks låne 2.400.000 kroner.

Det betyder, at hvis du har boet i dit hus eller lejlighed i en årrække og har betalt af på det, kan du låne det beløb, der svarer til forskellen mellem din restgæld og den maksimale lånegrænse. Har du en restgæld på 2.000.000 kroner og en lånegrænse på 2.400.000 kroner, kan du altså låne 400.000 kroner.

Fordelen ved at låne i din friværdi er, at du får den laveste rente på dit lån til renovering af bolig, hvilket ofte gør denne finansieringstype til den billigste, når det kommer til større renoveringer.

Omvendt kan det være dyrt at skulle omlægge sit realkreditlån, da bankerne ofte tager en række gebyrer for at omlægge lån.

Alternativet til at låne i din boligs friværdi er, at du undersøger mulighederne for at få et banklån til dit byggeprojekt.

Du kan optage et banklån hos din egen bank, men du har også mulighed for at søge hos alle andre banker i Danmark. Det giver en fordel, da du dermed kan sikre dig, at du får det billigst mulige banklån til din boligrenovering.

Fordelen ved et banklån er, at du kender alle udgifter og den samlede pris på lånet, inden du underskriver låneaftalen. Når du får et byggelån, sker den endelige finansiering først, når din renovering er færdig, og din bolig er blevet vurderet igen. Derfor kan der godt være en vis usikkerhed forbundet med et byggelån.

Ulempen ved at finansiere din renovering gennem et banklån er, at renten er højere end ved et realkreditlån. Du slipper til gengæld for at skulle betale gebyrer og tinglysningsafgift flere gange, som du bliver nødt til ved et byggelån.

Vi hjælper dig med finansieringen
Så skal du kun koncentrere dig om renoveringen

Du får det billigste byggelån ved undersøge markedet, inden du vælger bank. Først og fremmest er det vigtigt, at du har styr på, hvad det er for en renovering, som du ønsker, inden du går ud og søger finansieringen.

Når du har det, så er det en rigtig god ide, at du undersøger priserne på lånet hos så mange banker som muligt. Det giver dig svaret på, hvor du får de bedste vilkår. Det er desværre ikke muligt at sige på forhånd, at Bank A altid giver det bedste tilbud.

Vi ved, at det kan være en lang og ofte kompliceret proces at skulle søge hos så mange banker som muligt. Du skal svare på mange af de samme spørgsmål igen og igen, du skal selv finde de relevante banker, der kan hjælpe, og så skal du også kunne gennemskue deres vilkår og tilbud.

billigt byggelån balancerer på et bræt
Det er ikke altid den billigste håndværker, der er den bedste, men med lån går bedst og billigst hånd i hånd

Det er ofte et problem, fordi der er forskel på gebyrer, renter og andre omkostninger alt efter bank.

Vi har gjort det nemt at søge hos mange banker samtidig, så du meget hurtigere finder det billigste byggelån. Du skal blot søge om størrelsen på det beløb, du skal bruge, sammen med den løbetid, som du ønsker at betale tilbage over.

Derefter griber vi fat i bankerne, og så giver vi dig besked, når vi har samlet tilbuddene, så du kan kigge dem igennem og vælge det bedste. Du kan også læse vores guide til, hvordan du får det billigste lån.

Renten på byggelån er afhængigt af den bank eller det realkreditinstitut, som du bruger til at finansiere din renovering med. Vi samarbejder med 18 forskellige banker, hvor du kan få en rente fra 3,60%, hvilket typisk er højere end den rente, som du kan få ved at bruge din friværdi til en renovering.

Er der så overhovedet nogen grund til, at du skal søge om et byggelån via os?

Svaret er ja. Et byggelån, der bliver finansieret med din friværdi er en rigtig god ide, hvis du skal foretage en større renovering, lave en tilbygning på dit hus eller bygge noget helt nyt.

Det er dog ikke alle renoveringer, der er store nok til, at det kan betale sig for dig at omlægge dit realkreditlån. Det betyder, at et banklån kan være en god og billigere løsning, hvis du skal foretage en mindre renovering.

For at få den bedst mulige rente, er det en rigtig god ide, at du sammenligner flere tilbud fra så mange banker som muligt. På samme måde, som du gør, når du skal indhente tilbud på din renovering.

Derudover giver det i de fleste tilfælde en bedre rente, hvis du har en medansøger. Det kan enten være din samlever eller din ægtefælle. Når I er to på ansøgningen, er I også to om at betale af på lånet, hvilket i bankernes øjne gør risikoen mindre for, at I ikke betaler lånet tilbage.

Det er nemlig vigtigt at forstå, at renten ofte er et udtryk for risiko. Jo større sandsynlighed for at banken får sine penge, jo mindre vil renten være. Derfor er renten ofte bedst, når banken får sikkerhed i et lån.

Skal vi hjælpe dig?
Vi indhenter tilbud fra mere end ti banker med én ansøgning

Du kan typisk låne penge af banken til at renovere din nye bolig gennem et forhåndslån.

Når du optager et forhåndslån, sender din bank eller realkreditinstitut en vurderingsperson ud, der vurderer, hvad din bolig kommer til at være værd, efter renoveringen er foretaget.

Et lån til renovering ved huskøb kan bruges til at ordne tag på et gammelt hus
Få en vurdering af, hvad din renovering er værd. Måske skal taget skiftes eller loftet isoleres

Du kan altså få et forhåndslån, der svarer til den vurderede stigning i din boligs værdi, efter renoveringen er færdig. Ifølge Videnscentret Bolius er renten typisk også lavere på et forhåndslån end et byggelån.

Derudover kender du den endelige pris på dit lån, da lånets størrelse allerede er besluttet ud fra værdistigningen i din bolig.

Det adskiller sig fra et byggelån, da du først kender den endelige pris på dit lån, når din renovering er færdig.

Du kan låne til mange forskellige typer af renoveringer både med et byggelån eller med et banklån. Her er nogle af de forskellige muligheder:

  • Tilbygning til din bolig, som ny stue eller terrasse
  • Ombygning, som ny ruminddeling
  • Energirenoveringer, som efterisolering eller lavenergiruder
  • Udbedring af mangler, som nyt tag
  • Generelle forbedringer, som nyt køkken eller badeværelse

Det er en god ide, at du altid undersøger dine muligheder med en arkitekt eller fagperson, der kan hjælpe dig med at se mulighederne i din bolig.

Derudover skal du altid huske at indhente flere tilbud hos fagpersoner på dine boligforbedringer, da der kan være mange penge at spare.

Derudover er det også værd at vide, at du i 2021 har mulighed for at få servicefradrag på op til 25.000 kroner. Bor I flere sammen, kan I lægge jeres fradrag sammen og potentielt spare en del på håndværkerlønninger.

Vi kan også hjælpe dig, hvis du leder efter en liste over besparelser på populære energirenoveringer i 2021.

Drømmer du om at få mere plads i boligen, spare på varmeregningen, eller ønsker du at renovere huset eller lejligheden af andre grunde, så hjælper vi dig med at finde det bedste lån til dit byggeprojekt.

Du kan ikke være sikker på, at din nuværende bank er den, der kan give dig det billigste bygge- eller banklån. Derfor skal du altid undersøge markedet, inden du låner til en renovering.

Vi har gjort det nemt, så du med én ansøgning kan få tilbud fra op til 18 forskellige banker.

Vi finder den bedste finansiering
Undersøg lånemarkedet nemt og hurtigt
FAQ
A: Et byggelån kan sammenlignes med en kassekredit, der er øremærket din renovering.

Det betyder, at du har et beløb, som du kan bruge til din renovering, men at du kun skal betale renter på de penge, som du bruger.

Du stiller garanti for lånet gennem et ejerpantebrev og når renoveringen er lavet, finansieres lånet som regel gennem et realkreditinstitut.
A: Det gør du ved at sammenligne priser på lånet. Du kan ikke være sikker på, at din egen bank giver dig det bedste tilbud.

Hvis der er tale om en større renovering, er det typisk billigst at finansiere en renovering ved at låne i din boligs friværdi.

Er der derimod tale om en mindre renovering, kan den billigste løsning ofte være et banklån.
A: Renten på et byggelån starter på 3,60%, når du søger om finansiering via et banklån.

Du har også mulighed for at få et byggelån, der finansieres gennem værdistigningen på din bolig, når din renovering er afsluttet.

Find et byggelån nemt og hurtigt blandt 18 banker

Når du spørger, svarer vi

Snak med en fra vores kundeservice

70 60 62 62

Vi har åbent:

Man-Tor: 09.00 - 20.00
Fredag: 09.00 - 17.00
Lør-Søn: 10.00 - 16.00

Ellers kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ