Hvor meget betaler man i skat?

Det er svært at give et præcist svar på, hvad man betaler i skat, da det er individuelt. Vi hjælper dig på vej her.

Sidst opdateret: 16. december 2021 | Læsetid: 1 minutter

Der er en lang række skatter og afgifter, så det er svært at give et helt konkret svar på, hvad du betaler i skat. Der er nemlig både skatter på indkomst, varer, tjenester og virksomheder. Derudover afhænger beløbet også af din egen personlige situation, og hvor meget du tjener.

Hvis man tager udgangspunkt i trækprocenten på din indkomst, vil den typisk varierer mellem 37 procent og 53 procent, alt efter om du betaler top- eller bundskat, og om du betaler kirkeskat.

Yderligere har du et årligt personfradrag, der i 2021 er på 46.700 kroner. Det betyder, at du ikke skal betale skat af beløb tjent op til den grænse om året.

Udover den månedlige trækprocent er der arbejdsmarkedsbidraget på 8 procent, som ikke bliver regnet med som en skat, fordi den bliver trukket fra din løn, inden din skat bliver beregnet.

Skatten på din lønindkomst inddeles i A-skat og B-skat. A-skat er det beløb, som du betaler af din faste indtægt hver måned fra din arbejdsgiver. B-skat er beløbet fra en sekundær indkomst, som kan være fra en selvstændig virksomhed eller enkelt honorar for en ydelse, som du er forpligtet til at oplyse på skat.dk.